230
MEDFA652EEEF43542C8AEBD6D13E0FFA8BC

Ljus och rymlig hörnlägenhet med dubbla uteplatser på Tågaborg!Kvarnholmsgatan 6 Tågaborg, HELSINGBORG

Budgivning

Tågaborg, HELSINGBORG

Kvarnholmsgatan 6


PRIS3 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

95 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

C13

MÅNADSAVGIFT

5 564 kr

BYGGÅR

2006

PRIS

3 295 000 kr

Ljus och rymlig hörnlägenhet med dubbla uteplatser på Tågaborg!

Föreställ dig att bo på attraktiva Tågaborg, i en ljus och rymlig 3:a (tidigare 4:a) i markplan som erbjuder separat uteplats och inglasad balkong, samtidigt som du får genomgående moderna och stilrena ytskikt i samtliga rum. Nu kan det bli verklighet - varmt välkommen till Kvarnholmsgatan 6 i BRF Kvarnen!

Nu har vi glädjen att kunna erbjuda dig den här fantastiska hörnlägenheten om hela 95 ovanligt välplanerade kvadratmeter. Skicket är som nytt eftersom den totalrenoverades med stilrena materialval 2018 och har skötts pedantiskt sedan dess. Med två toaletter, egen tvättstuga och ett stort förråd i lägenheten sticker den ut från det vanliga. Lägenheten ligger en halvtrappa upp från gatan, i en fastighet med hiss och garage i källaren.

När du stiger in genom dörren infinner sig en känsla av rymd och ljus då du ser ut genom fönstren i andra änden av lägenheten. Den vitlaserade ekparketten som finns genomgående i hela lägenheten ökar känslan av lugn och harmoni. I den välkomnande hallen finns bra förvaringsytor, både för kläder och annat. Från hallen når du bostadens två sovrum som ligger på vardera sida om det stora stilrena badrummet. Där finns självklart golvvärme, dusch och handdukstork. På andra sidan hallen finner du en gäst-wc inredd i samma stil och även här har du golvvärme. Direkt i anslutning har du också den praktiska tvättstugan.

Kliver du vidare in i lägenheten möts du av en öppen och social planlösning med stort kök och vardagsrum. Då lägenheten ligger på en gavel får du härligt ljusinsläpp från tre väderstreck. Köket har en modern ljusgrå inredning med en massiv granitbänkskiva, som tillsammans med en stor köksö ger goda förvaringsmöjligheter och inbjuder till matlagning och social samvaro!

Vardagsrummet är generöst tilltaget och har plats både för en stor matplats där du kan bjuda in till middagar och en mysig umgängesdel med plats för soffan och tv:n. I den här delen av lägenheten finns också ett rejält förråd där du kan förvara saker som du inte vill ha framme, kanske till och med en extra kyl/frys, som den nuvarande ägaren har gjort.

Något som utmärker lägenheten är att du har tillgång till två separata uteplatser - en altan där du får grilla som vetter mot den inhägnade och låsta innergården och en inglasad balkong med öppningsbara partier. Men det slutar inte här! Alla har vi väl någon gång tagit på oss skorna och varit på väg hemifrån men insett i sista sekund att lamporna inte är släckta? Här blir det inte längre ett problem eftersom all belysning kan släckas med ett enkelt knapptryck i hallen och även styras genom app via telefonen.

För dig som har bil finns också möjlighet att ställa den i föreningens garage under huset, som du når direkt från trapphuset. P-plats hyrs separat, men i dagsläget finns ingen kö och nuvarande ägares p-plats kan med stor sannolikhet tas över.

Det här är en unik bostad i markplan som bör upplevas på plats! Kontakta ansvarig mäklare Daniella Karlsson för att boka visning!

Bilder

MEDFA652EEEF43542C8AEBD6D13E0FFA8BC
MEDEBF7E0B3E6A54204B16827437AF131E9
MED4F3E52BBE6684E4D8B3762E5652FD1FA
MED39D30B9EC73E4E68ADA99C768589F2EE
MEDBA328769E5FA440FB0633D8A26890F90

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

95 kvm

LÄGENHETSNUMMER

C13

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 564 kr

BYGGÅR

2006

PRIS

3 295 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Separat uteplats med trädäck som tillhör lägenheten, där du får grilla med gasolgrill. Brukbar trädgårdsyta avgränsad med häck som förvaltas av föreningen alldeles intill uteplatsen.

PARKERING

Garageplatser (29 st) finns i källaren under fastigheten och hyrs ut till en kostnad om 800 kr/månaden. För plasterna tillämpas ett separat kö-system men i dagsläget finns ingen kö och nuvarande ägares p-plats kan med stor sannolikhet tas över.

Källarförråd finns tillhörande lägenheten.

HALL

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren. Väggarna är målade i vitt respektive ljusgrått och på golvet ligger den vitlaserade ekparketten.

SOVRUM 1

Generöst sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Även här finns inbyggda garderober. Väggarna pryds i vitt tillsammans med en fondvägg i valnötsfärgat trä och på golvet ligger den genomgående vitlaserade ekparketten.

SOVRUM 2

Rymligt sovrum med inbyggda garderober som innehar plats för både stor säng och skrivbord. Rummet har vitmålade väggar tillsammans med den genomgående vitlaserade ekparketten.

KÖK

Stilrent kök med köksö med ljusgrå inredning och massiv granitbänkskiva i 70 bredd renoverat 2018. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, häll med fläkt, diskmaskin samt integrerad mikro och ugn i ergonomisk höjd. Goda förvaringsmöjligheter i både underskåp och i köksön.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet smälter samman med köket i en öppen planlösning och här finns gott om utrymme för både stor matgrupp och soffmöblemang. Här har du väggarna målade i vitt och ljusgrått tillsammans med den genomgående vitlaserade ekparketten. Från vardagsrummet når du både uteplatsen och den inglasade balkongen.

BADRUM

Helkaklat badrum med golvvärme från 2018 i ljusa toner och naturfärgade inslag. Här finner du handfat med kommod, spegelskåp, vägghängd toalett, handdukstork och duschhörna med en helt ny duschvägg i glas.

GÄST-WC

Gäst-wc renoverad 2018 i ljusa toner likt badrummet. Här finner du golvvärme, handfat med kommod och vägghängd toalett.

TVÄTTSTUGA

Separat tvättstuga renoverad 2018 i ljusa toner. Här finner du tvättmaskin, förvaringsskåp, bänkskiva med vask och fällbar torkställning.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE

Generöst förråd/klädkammare inne i lägenheten med stora möjligheter till förvaring och plats för extra kyl/frys.

Om området

Tågaborg är en mycket omtyckt stadsdel i de norra delarna av Helsingborg med alla typer av bekvämligheter på nära håll. Havet och strandpromenaden ligger på bara några minuters avstånd nerför landborgen och till centrum är det inte mycket längre. Tågaborg består framförallt av flerfamiljshus och villor från hela 1900-talet med skiftande standard, utseende och karaktär. Livsmedelsaffär, bageri, frisör, blomsteraffär, pizzerior och kvarterskrog erbjuds och flera busslinjer går igenom området.

KOMMUNIKATION

Från bostaden når du kommunikationen på ett fåtal minuter. 2 minuter från bostaden har du hållplatsen Kopparmölleplatsen där stadsbussarna 1, 2, 3, 7 och 22 går
regelbundet. 5 minuter från bostaden når du hållplatsen Stattena där utom ovan nämnda busslinjer även nr 26 passerar. Med kommunikationen kan du ta dig ner till bl.a. centrum på 5 minuter och ut till Väla Köpcentrum på 15 minuter.
Cirka 2 kilometer bort ligger Knutpunkten (Helsingborg C) med tåg-, båt- och fjärrbusskomunikation.

NÄRSERVICE

Här finns många små butiker, mataffärer, pizzerior och frisörer. Intill ligger Stattena centrum med gym, matbutiker, apotek och postombud. Bara en kort promenad bort väntar stadskärnan med sitt imponerande utbud av restauranger och butiker att upptäcka.

PARKERING

Fri parkering på gatorna.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

3,55818 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

3,67614 %

Ekonomi

EL

4 750 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 750 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Driftskostnaden är beräknad enligt schablon och avser 2 personer i hushållet.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

703 351 kr avser räkenskapsår 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2006

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-10-30

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

90 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Kvarnen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

32

EKONOMI

Föreningen senaste ändring av årsavgiften var 2023-01-01 då den höjdes med 3 %

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

INFORMATION AVGIFT


I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-tv, telefoni och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fastigheten Borret 18 och består av 32 lägenheter fördelade på 2 trappuppgångar, med 4 våningar vardera.
Byggnaderna är uppförda 2006 och fastighetens adress är Kvarnholmsgatan 6-8.
Fastigheten förvaltas av Riksbyggen.
Besök gärna föreningens hemsida: https://www.brfkvarnen.com/

Föreningen är delaktig i Samfälligheten Borret tillsammans med BRF Hälsan 1 och Brf Trodde. Förenings andel är 30,1 %. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar planteringar, belysning och garage.

TV OCH BREDBAND

Tele 2 gruppavtal
Ett privatabonnemang på Bredband 100/10 (50-100 Mbit/s). Ett snabbt och stabilt bredband där flera kan vara uppkopplade samtidigt med dator, surfplattor eller spelkonsoler. Trådlös router ingår för bredband och telefoni. De boende betalar inget till Tele 2 för ovanstående bredbandstjänst, den ingår i avgiften till föreningen. Vill de boende teckna ett större bredbandsabonnemang behåller de rabatten enligt gruppavtalet.

GÅRDSPLATS

Innergården är avskärmad med grind och underhållen av trädgårdsmästare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Fastigheten är utrustad med hiss, cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga och torkrum.
Samfälligheten Borret förfogar över en övernattningslokal. Den kan boende i någon av de tre föreningarna Kvarnen, Hälsan 1 eller Troed kan hyra den till en kostnad av 300 kr/dygn.

PARKERING

Garage finns i direkt anslutning från källarplan

RENOVERINGAR

Tidigare utfört underhåll:
2013 - Underhållningsspolning
2016/2017 - Låssystem
2017 - Underhållsspolning
2018 - Fasad
2021 - Målning fasad och källare
2021 - Installation av nödbelysning i gemensamma utrymmen
2021 - Underhåll fasad
2023 - Uppdaterad belysning i garaget med rörelsesensorer

ÖVRIGT

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Karta

Helsingborg Tågaborg

Kvarnholmsgatan 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg