KarriärOm oss
230
MEDE983C123F5B4489CA6F6392DE5C08BC1

Väldisponerad etta med ett perfekt läge!Kungsgatan 25 Jönköping Söder, JÖNKÖPING

Jönköping Söder, JÖNKÖPING

Kungsgatan 25


PRIS1 595 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

39 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

8-2021-1-29-10

MÅNADSAVGIFT

2 144 kr

BYGGÅR

1959

PRIS

1 595 000 kr

Väldisponerad etta med ett perfekt läge!

Här har du hela City utanför dörren och för att inte tala om Högskolan som bara ligger ett stenkast bort. Hiss från markplan som tar dig direkt upp till bostaden. En väldisponerad etta på 39 kvadratmeter. Lägg där till en stabil och välmående förening med god ekonomi och låga avgifter. Här bor man med låg boendekostnad.

Välkommen att ta hissen direkt från markplan upp till andra våningen för att sedan kliva in i en mysig och trevlig etta. Hallen har golvvärme och ljusa, fräscha väggar, i vardagsrummet finner du ljusa materialval och gott om ljusinsläpp från de stora fönstren. Går smidigt att avskilja från hall och kök om så önskas. Trevligt kök som är renoverat 2019, här finns det gott om arbetsutrymme. Badrummet är helkaklat och utrustat med golvvärme.
Lägenhetens smarta planlösning innebär gott om plats för matlagning, umgänge och avslappning. Balkongen har läge mot väster vilket innebär härlig eftermiddagssol och kvällssol tills solen går ner bakom stadsparken. Här finns stor markis som håller lägenheten sval på sommaren. Gott om plats för utemöbler.

På perfekt läge och med precis allt inom räckhåll kan man knappast sakna något som boende här. Precis utanför ytterdörren har man matvarubutiker på led och flera trevliga restauranger, cafeer, blomsterhandlar och gym. Både Stadsparken och Munksjön ligger bara en kort promenad bort för att ta långa och härliga promenader i naturen.

Varmt välkommen att trivas på Kungsgatan 25!

Förbered er gärna genom att:
* Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
* Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektsspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
* Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig: Wilma Ågren
Tel: 070-894 79 00
Mail: wilma.agren@husmanhagberg.se

Bilder

MEDE983C123F5B4489CA6F6392DE5C08BC1
MED3029E74B8D9040459795B945B4203EE0
MED82DA9F4EF3944EA681A2A3C58A4ACFBA
MEDB8DD8B2A26D84412BC865A553910927F
MED718CAE445BB04DD8BFA5F6F23F45ADA5

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

39 kvm

LÄGENHETSNUMMER

8-2021-1-29-10

VÅNING

2 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 144 kr

BYGGÅR

1959

PRIS

1 595 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Hallen har golvvärme och renoverades 2019 med nymålning av väggar och tak, ny elcentral med automatsäkringar och byte av matning från en-fas till tre-fas. Här finns plats för skohylla och klädhängare.

VARDAGSRUM/SOVRUM

Vardagsrum/sovrum renoverades 2017 med rymliga, eleganta garderober med skjutdörrar och inbyggd belysning. 2019 nymålning av väggar och tak. Ljusa materialval och gott om ljusinsläpp från de stora fönstren. Går lätt att avskilja från hall och kök om så önskas.

KÖK

Helt nytt IKEA kök 2019 med gott om arbetsytor och gott om förvaring. Diskmaskin, kombinerad mikro och varmluftsugn, induktionshäll, fläkt. Även nytt kakel, nymålning av väggar och tak, och man breddade väggen mot hallen för att få plats med diskmaskinen. Nytt golv i samband med detta.

BADRUM

Badrummet är helkaklat i stilrena vita väggar och svart golv. Det finns elektrisk golvvärme. Badrummet har även en vattenvärmd handdukstork (den drar alltså inte el utan värmen från den ingår i hyran).

BALKONG

Balkongen har läge mot väster vilket innebär härlig eftermiddagssol och kvällssol tills solen går ner bakom stadsparken. Här finns en markis med helt ny markisväv från 2022, stor markis som håller lägenheten sval på sommaren. Gott om plats för utemöbler.

SÄLJAREN INFORMERAR:

Fräscht och ljust, bara att flytta in och trivas! Låg avgift i en trivsam förening, där även bredband ingår i avgiften. Lägenhetens smarta planlösning innebär gott om plats för matlagning, umgänge och avslappning. Rikligt med förvaring tack vare de inbyggda garderoberna med skjutdörrar samt ytterligare garderober i entré och hall. Fräscht badrum med både golvvärme och uppvärmd handdukstork. Innergården är väldigt stor och bjuder in till härligt umgänge på sommaren. Nära till flera mataffärer, resecentrum, högskolan och allt man behöver i Jönköping city. Men också nära till lugnet i Stadsparken, mysiga Friaredalen eller en promenad uppe i Vattenledningsparken med storslagen utsikt över Jönköping.

Om området

Här bor du centralt! Med närhet till precis allt du kan tänkas önska i Jönköpings innerstad. Här finner du matvarubutiker, restauranger, blomsterhandel, konditori, biograf och allt annat du kan tänkas behöva!

Utbud på området
På Jönköping Söder finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, frisörsalonger och restaurang- och caféliv. Västra Torget erbjuder på lördagar torghandel som är en extra lyx att bo nära intill. Här kan du köpa allt från färsk frukt och grönt till blomster och hantverk på lördagsförmiddagarna. En perfekt start på helgen!

Naturnära områden
Området med närheten till Vätterns är ett mycket naturskönt område med fina ströv- och aktivitetsområden. En lyxig kombination med sjön Vättern i anslutning till Jönköpings innerstad. Här kan du verkligen välja att bo med båda delar av stadsliv och naturnära miljö.

Restaurang- och caféutbud
Mitt i Jönköpings City och Söder finner du ett rikligt restaurang- och caféutbud. Här finns allt du kan önska dig och tänkas behöva.
Trevliga lokala fik och restauranger finner du på området. Bland annat Kock och Bar för den som föredrar god tapas i mysig miljö och mycket mer finner du bara runt hörnet på Söder.
Flertalet fik och bagerier hittar du på Väster. Här kan du verkligen njuta av närhet till nybakta frallor till helgfrukosten. Här bor du nära city på bekvämt och trevligt läge!

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av samtliga linjebussar som går mycket frekvent.

Skola och barnomsorg
I området och angränsade områden erbjuds flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med olika inriktningar för den som önskar specialisera sig inom visst ämne. Här kan du välja allt från natur och teknik till sång och dans. Här finns något för alla när gymnasium ska väljas.

Kultur och nöjen
Från Jönköping Söder har du gångavstånd till hela Citys nöjesliv och utbud av kultur.
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,55679 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,55679 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

33 691 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1959

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

Förening

NAMN

HSB Brf Kronan 10

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

125

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja!

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Kronan 10 består av tre hus med adresserna Kungsgatan 25, 27 ,29 och Junelundsgatan 3 I Jönköpings centrala västra del.

Föreningen består av 125 lägenheter fördelade på tre huskroppar. Husen färdigställdes under början på 1960-talet och har aktivt underhålls för att hålla hög standard och energieffektivitet. De flesta lägenheter har balkong och i varje trappuppgång finns tillgång till hiss. Föreningen har parkeringsplatser (35 st) och separata garage (23 st) som tilldelas efter turordning i två köer.

Husen är placerade kring en mycket stor, parkliknande innergård.

I närområdet finns affärer, busshållplatser, restauranger, torghandel, stadspark, idrottsanläggningar, Högskolan i Jönköping, vårdcentral och tandläkare med mera.

Daglig teknisk och administrativ service utförs av HSB Göta.
Bostadsrättsföreningen Kronan 10 har upprättat ett kli­matavtal med HSB vilket syftar till att successivt minska energiåtgången i fastigheterna. Boende har tillgång till sopsorteringsrum, där glas, pappkartonger, papper, bat­terier, plast, och grovsopor kan lämnas. Kronan 10 avsätter varje månad ett belopp till en inre fond som boende kan utnyttja för reparationer, inköp av material och utrustning till lägenheten.
Styrelsen arbetar ständigt med ekonomin i föreningen. Allt från lån, placeringar till underhållsplaneringar. Detta för att hålla fastigheterna i bra skick samt kunna hålla avgifterna på en låg och stabil nivå. Styrelsen eftersträvar att varje beslut ska tas med hänsyn både till en god boendemiljö och en långsiktig hållbar miljö och ekonomisk utveckling.

FÖRSÄKRING:
Bostadsrättsföreningen betalar medlemmarnas bostadsrättstillägg.

PARKERING:
23 st garage, separat kö.
35 st p-platser, separat kö. Kostnad 125 kr/mån.

TV OCH BREDBAND:
TV: Kabel-tv via ComHem, inkluderas i månadsavgiften.
Internet: FiberLan via Telenor.
Obligatorisk kostnad om 155 kr/månad för bredband 250/250 Mbit/s tillkommer.

GJORDA RENOVERINGAR:
Kronan 10 följer kontinuerligt en underhållsplan, vilken för närvarande omfattar 15 år. Under de senaste tio åren har investeringarna inneburit bland annat:
Belysning utomhus - 2020
Bytt Hissar - 2020
Målning av trapphus - 2019
Nya postboxar - 2019
Byte av fönster - 2016/2017
Ventilationsarbeten - 2016/2017
Byte av trapphusbelysning - 2013
Nya garage- och källardörrar - 2010
Renovering av tvättstugor - 2007
Stamrenoverat - 2006

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Pågående
- Renovering av balkonger, undersöker just nu alternativ för hur detta ska göras.
- Undersöker installation av el-stolpar

Information är från föreningen egen hemsida: http://www.brfkronan10.se/

Avstämd med ordförande 2022-09-12

Viktiga dokument & länkar

Stadgar Kronan 10 I Jönköping 2018
Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Jönköping Söder

Kungsgatan 25

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg