230
MEDDDE9739CE4ED46439E02B3B1A8784D5E
Boka visning

Exklusivt fjällhus i soligt läge med lodgekänsla, bergvärme och en magnifikt utsiktKrokröstvallen 320 Tänndalen - Pålsvallen, Tänndalen

watermark

Tänndalen - Pålsvallen, Tänndalen

Krokröstvallen 320


PRIS (utgångspris)8 450 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

1 638 kvm

BYGGÅR

2023

DRIFTSKOSTNAD

822 kr/månad

PRIS

8 450 000 kr utgångspris

Exklusivt fjällhus i soligt läge med lodgekänsla, bergvärme och en magnifikt utsikt

Fjällbjörkar, längdspår, milslång utsikt soligt och ogenerat läge är ord som beskriver platsen som detta exklusiva fjällhus är byggt på. Inte att förglömma Pålsvallens fjällby som ligger ca 750 möh bjuder på härlig fjällmiljö med vacker utsikt mot Tänndalen, Hamrafjället och Tännån. Spänn fast längdskidorna vid tomten och glid några 100 meter så står du mitt i längdspåret som ingår i Funäsfjällens fantastiska spårsystem på ca 300 km. En kort promenad bort ligger barnvänliga Tänndalsvallen som har skidlift och två nedfarter och ett alldeles eget café som heter Tännfatet. För dig som gillar skoteråkning går de preparerade lederna alldeles intill tomtområdet.

Det fina är att vi faktiskt har ett mycket exklusivt hus i ett plan som är utöver det vanliga till salu i just detta vackra fjällområde. På en av områdets absolut bästa och högst belägna tomt med soligt läge och magnifik utsikt över Hamrafjället och ända bort till norska gränsen stoltserar detta boende med lodgekänsla. Redan när du kommer in på tomten infinner sig den känsaln och vidare in i huset kommer du inte att bli besviken. Byggherren har valt att bygga och inreda med material av skiffer, sten, valnöt, ek, teak och kakel och klinker från Italien.

Huset doftar gott av tjära och tomten är redan iordningställd med grusad infart och ängsgräs som ej behöver underhållas. Allt för ett enkelt fjälliv. Flera uteplatser har byggts så att du från morgon till kväll kan följa solen. Känslan när du tar i ytterdörrens handtag och öppnar den vackra dörren gjord av teak är att här kliver jag in i ett gediget och välbyggt hus. Det är inte bara iögonfallande snyggt, utan en otrolig yrkesskicklighet ligger bakom varje spik och skruv.

Det är svårt att beskriva interiören med ord, det behöver upplevas på plats. Storstugan har en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge och en takhöjd på maffiga 4,7 meter. Den vackra italienska klinkern i hallen gör sig otroligt fin tillsammans med ekgolvet som är genomgående i huset. Stenbänkskivorna i köket drar lätt åt sig uppmärksamhet tillsammans med den ståtliga täljstenskaminen från Thorma som är centralt placerad så att alla kan njuta av lågorna från brasan. Akustikpanelen i valnöt omfamnar hela storstugan med värme och lugn.

Det stora badrummet med bastu är verkligen en plats för avkoppling och återhämtning. Här njuter du av utsikten samtidigt som du tar ett avslappnande bastubad. Kanske ett hopp i snön innan, bara att öppna den helglasade dörren och kasta sig ut. Det är svårt att inte charmas av den specialbyggda handfatskommoden i ek.

Så klart har byggherren tänkt på att du ska få vakna upp med Hamrafjället som fond. Under hösten bjuder fjället på ett sprakande färgspel och på vintern alltifrån gnistrande sol till kylig dramatik. Den stilrena akustikpanelen i valnöt pryder ena väggen i sovrummet och även som väggbyggd sänggavel.

I dag handlar det inte bara om att bygga snyggt och bra, idag är det högst aktuellt att välja rätt energikälla. Huset har försett med bergvärme (200 m) med frånluftsåtervinning ner i borrhål. Hela huset har vattenburen golvvärme och samtliga rum egna rumsgivare. Mer ekonomiskt kan det inte bli med tanke på att det även finns en täljstenskamin.

Sammanfattningsvis består huset av en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge. 4 sovrum varav 2 med dubbelsäng. 2 badrum varav det ena med bastu. Från sovrummet i norr samt från storstugan har du utgång till den fina träterassen. Även på framsidan finns en mindre trätrall. Garagebyggnad som är byggd i samma stil som huset med plats för skoter, cykel eller vad du önskar. Magnifik utsikt från tomten som är vacker iordninggjord med grus samt ängsgräs. Sätt dig tillrätta på ett renskinn och njut av solens strålar.

Missa inte den filmade mäklarpresentationen som finns på mäklarens hemsida. Du bokar din privata visning genom att kontakta oss på HusmanHagberg. Varmt välkomna. Bäst fjällhälsningar Maria och Micke

Visningar

Vänligen boka er för visning!

29
februari | torsdag
Kl 11:00 - 11:40
Varmt välkommen på visning. Kom ihåg att anmäla dig på mäklarens hemsida. Gå vidare från Hemnet

Bilder

MEDDDE9739CE4ED46439E02B3B1A8784D5E
MED1931C4B93D5B441DA5D8FB7D6B52A1C8
MEDB4EF5CF383B84D12A09845C5418E2B97
MEDD3C42048EBA54EAB8A637916B585A382
MEDBE3922F93E684BF28CFFF9738A2197B4

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

1 638 kvm

BYGGÅR

2023

DRIFTSKOSTNAD

822 kr/månad

PRIS

8 450 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Ska omtaxeras till typkod 220

Mycket hög nivå på interiören med smakfulla och påkostade materialval som ger den riktiga logdekänslan.

ENTRÉ

Inbyggda garderober samt Italiensk klinker på golv. Väggar av bred hyvlad panel lackad matt. Tak bredhyvlad panel lackad matt.

HALL

Golv med enstavsparkett från Kährs modell Garmisch. Väggar med både bred hyvlad panel samt tapet och målade väggar. Tak bredhyvlad panel lackad matt.

TEKNIKRUM

Bergvärmesystem (Nibe S1255) med frånluftsåtervinning från borrholl (Nibe FLM S45), elcentral, tvättmaskin från LG, torkskåp från Cylinda, tvättbänk med ho samt medicinskåp. Golv klinker, väggar kakel samt målade ytor.

GÄSTBADRUM

Dusch med glasväggar infällbara. Toalett samt kommod med specialbyggd ekbänk. Golv italiensk klinker samt helkaklade väggar.

BADRUM/BASTU

Helglasade väggar i dusch. Glasvägg mellan badrum och bastu. Utgång till altan från bastu. Kommod med 2 handfat och specialbyggd ekbänk, handdukstork. Italiensk klinker samt helkaklade väggar förutom i bastu.

MASTER BEDROOM

Platsbyggda garderober. Väggar Akustikpanel valnöt och målade. Golv enstav ekparkett från Kährs Modell Garmisch. Tak bred hyvlad panel lackad matt.

SOVRUM 2, 3 OCH 4

Golv enstav ekparkett från Kährs modell Garmisch. Väggar av bredhyvlad panel lackad matt. Tak bredhyvla panel lackad matt.

KÖK

Kök i vinkel med stor köksö. Bänkskivor i exklusiv sten. Induktionshäll samt ugn från Electrolux med stor köksfläkt. Kyl och frys helskåp samt micro från Samsung. Integrerad diskmaskin. Vinkyl inbyggt i bänkskåp. Cavecool 16-24 flaskor. Golv enstav ekparkett från Kährs modell Garmisch. Väggar av bredhyvlad panel lackad matt. Tak bredhyvlad panel lackad matt. kakel ovan bänkskåp.

VARDAGSRUM

Cylinderformad täljstenskamin med svart helmantlad skorsten från Thorma. Utgång till altanen. Golv enstav parkett från Kährs modell Garmisch. Väggar akustikpanel valnöt med inbyggd ram för tavla och bred hyvlad panel lackad matt. Tak av bredhyvlad panel lackad matt.

Om området

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 12 km där ett bredare utbud erbjuds

KOMMUNIKATION

Flyg
Röros flygplats.
Svegs flygplats som trafikerar Stockholm Arlanda

Buss
Sök information på www.harjedalingen.se
Sök information på www.ltr.se

NÄRSERVICE

Funäsdalen 15 km
Tänndalen/Hamra 7 km
Hamralivs 6 km

Ekonomi

EL

7 969 kr

VÄG, SAMF

1 893 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

9 862 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

3 710 kr / år

KOMMENTAR

Huset är nyproducerat och därför finns inga förbrukningsavgifter att presentera.
El avser fasta nätavgifter till Härjeåns nät AB.
VA tillkommer. Uppgifter om avgifter kompletteras inom kort

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

2023

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Nyproducerat

UPPVÄRMNING

Bergvärme Nibe S1255 borrad 200 m med återvinning i borrhål. Täljstenskamin

VENTILATION

Mekanisk återvinning (frånluftsåtervinning ner i borrhål)

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta med vattenburen golvvärme

STOMME

Trä

FASAD

Liggande limträpanel. Skiffersten

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt falsat svart

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Funäsdalen 8:342

ÖVRIGT

Entrédörr i Teak.
Förberett för fiber (kontakta Härjeåns nät)
Kontakta oss för mer detaljerad byggbeskrivning

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage med en byggyta på 9,5 kvm på gjuten betongplatta. Uppvärmning med oljefylld radiator.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

371 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

Tomt

AREAL

1638 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

PARKERING

Garage eller på gårdsplan

TOMTBESKRIVNING

Lågväxande fjällbjörk

UTEPLATS

Trädäck längs med husets baksida. Mindre trädäck vid entrén i söderriktning (är det rätt)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:174 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:177 ändamål: Övrigt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2013-10-31)

Karta

Härjedalen Tänndalen - Pålsvallen

Krokröstvallen 320

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg