230
MED5F7122342CAD487CB7CF4896C201176F

Vid Funäsdalsbergets fot är det bara att flytta in detta charmiga parhusKåvan 309A Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, FUNÄSDALEN

watermark

Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, FUNÄSDALEN

Kåvan 309A


PRIS (utgångspris)2 850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

74 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3

MÅNADSAVGIFT

3 650 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

2 850 000 kr utgångspris

Vid Funäsdalsbergets fot är det bara att flytta in detta charmiga parhus

Här är det perfekta boendet för dig som vill ha en bostadsrätt men ändå en känsla av en riktig fjällstuga. Boendet är som nytt och inflyttning var så sent som i juli 2022. Brf Kåvans Fjällby har ett riktigt mysigt läge en bit bort från liftarna och skidbackarnas tempo. Skidspår endast ca 50 meter från huset. Detta spår binder ihop till ett flertal olika distanser inom Funäsfjällens 300 km långa spårsystem.

Boendet håller en hög standard och har inretts med varma toner i grått. De 74 kvm är fördelade på 4 rum varav 3 rymliga sovrum. Storstugan är öppen mellan kök, matplats och allrum. Delar av taket är öppet upp i nock vilket skapar en otrolig rymd. Den värmande kaminen som även står för en stor del av mysfaktorn är perfekt placerad i centrum för att kunna ses från alla ytor. Från storstugan är det utgång till terrassen som har fint västerläge.

Loftet kan användas som arbetsyta, läshörna eller varför inte filmhörna för de mindre i familjen. De båda sovrummen är ljusa och har högt i tak.

Vid Funäsdalsberget håller ett nytt skidtorg på att skapas. Här byggs det nya boenden och det planeras även för nytt centrumhus. I området finns det aktiviteter sommar som vinter. För att trivas i området behöver du inte vara en alpinåkare av världsklass. Här kan du åka längd, skoter, cykla, vandra eller varför inte ta ett svalkande dopp i Ljusnan under sommarens varma dagar. Till Funäsdalens by kan du cykla eller gå sommartid. Vintertid kan du ta sittliften upp till toppen och skidorna ner till byn, alternativt gondolen.

Nuvarande ägare har hyrt ut några veckor via Funäsdalens berg och hotell men ny köpare förbinder sig ej att hyra ut utan kan nyttja boendet precis som önskas.

Planritning kommer inom kort

Varmt välkommen att kontakta oss vid frågor eller om du vill bokning visning. Hör gärna av dig en tid innan du planerar att komma för att titta så att vi får möjlighet att hitta en tid då vi kan visa
Bästa fjällhälsningar Maria och Micke

Bilder

MED5F7122342CAD487CB7CF4896C201176F
MED4A8B7771B5D84E41AB89282348167642
MEDCBBB0A7B99C84CBB8BA56DCABB2053F7
MED16DF169788354F9CA9AC725F984E7959
MEDD3C8416BB6DD458BBFB0341354A3E414

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

74 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3

MÅNADSAVGIFT

3 650 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

2 850 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

UTEPLATS

Träterrass med utgång från vardagsrummet. Västerläge med utsikt över Funäsdalsberget

PARKERING

I anslutning till huset

Genomgående enstavigt parkettgolv av härdad vitpigmenterad ek och väggar och tak klädda av gråpigmenterad träpanel, speglade innerdörrar även de i grått. Kök från Ballingslöv, vitvaror från Electrolux samt blandare från FM Mattsson. Uppvärmning sker via elradiatorer samt kamin (tillval vid köpet)

Fiber finns (tillval vid köpet)

HALL

Välkomnande hall med klinkergolv och plats för avhängning. Garderob. Från hallen har du ingång till sovrummet, badrum och storstugan rakt fram.

SOVRUM

Mycket ljust och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Två garderober.

BADRUM

Rymligt badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på vägg. Dusch med vikbara väggar av klarglas, wc, handfat, spegel med belysning och en kombimaskin med tvättmaskin och torktumlare i ett. Bastu med aggregat från Tylö.

STORSTUGA KÖK/ALLRUM

Öppen planlösning mellan kök och allrum. Stilrent Kök från Marbodal i grå ton med vivaror från Electrolux. Det finns kyl/frys, inbyggnad diskmaskin med frontlucka lika kökets övriga luckor, inbyggnadsugn, induktionshäll och kolfilterfläkt. Allrummet är delvis är öppet till nock vilket skapar en otroligt rymd, stora spröjsade fönsterpartier och utgång till altanen i väst. Kaminen är perfekt placerad så att den kan avnjutas från hela storstugan. Plats för större matbord. Trappan som binder samman våningarna är en snygg detalj

LOFTVÅNING MED TVÅ SOVRUM

Direkt när du kommer upp i trappan finns en mysig sällskapsyta som kan användas som till exempel tv-rum eller läshörna. Sovrummet till vänster har plats för dubbelsäng och i sovrummet till höger finns plats för två enkelsängar. Eftersom taket är öppet upp i nock så känns samtliga ytor på loftet väldigt luftiga.

Om området

Funäsdalsberget är ett område som växer och bebyggs. Läget är exceptionellt bra med skidbackar och sittlift mitt i området. Det är en förlängning av Funäsdalen by och det är gångavstånd till förskola och skola. Genom området löper ett välpreparerat längdspår som ingår i Funäsfjällens 300 km långa spårsystem och i utkanten av området flyter Ljusnan fram.

Så här skriver tidningen Åka Skidor om Funäsdalsberget:
Smebacken
"När nya delen av Funäsdalsberget skulle byggas gick det antagligen till så här: först stakades storslalombanan, sedan fälldes träden som stod runtomkring. Vid botten byggdes liften. Backen där oräkneliga FIS-tävlingar och Europacuper avgjorts är som gjord för stora, svepande svängar med vindbrus i öronen”. Åka skidor har utsett Smebacken till en av de 11 bästa pisterna i Sverige.

Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

I Funäsfjällen finns:
- Skandinaviens största skidområde – 136 nedfarter
- Längdspår i världsklass – 300 km i varierande terräng
- Randoné och offpist – 60 toppar över tusen meter
- Skoterleder – 610 km i sagolikt fjällområde
- Isfiske, isklättring, myskoxsafari, lavinkurser m.m.

Under sommaren kan du ta gondolen upp på berget, klättra, vandra, cykla MTB, rida och paddla. Bara fantasin sätter gränser!

KOMMUNIKATION

Till Funäsdalen tar man sig med buss, Härjedalingen, från Stockholm. Väljer du Snötåget går du av vid Röjans Station och tar en transferbuss till Funäsdalen. Skidbuss går mellan Fjällnäs och Ramundberget, förbi Kåvan. Närmaste hållplats är idag Röstberget men samtal pågår om förändring.

NÄRSERVICE

För att handla åker du till Funädalen by. Bykärnan ligger ca 1 km från Kåvan.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

9,5944 %

Ekonomi

EL

27 000 kr

FÖRSÄKRING

600 kr

ÖVRIGT

3 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

31 200 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser både nätavgifter samt elhandel. Säljaren har uppgett ett snittkostnad på 2300 kr/månad. Dessa avser 2022 när prisnivån på el var betydligt högre än idag i zon 2
Posten övrigt avser bredband/TV
Kostnader för hushållsel samt uppvärmning bekostas av varje bostadsrättsinnehavare. Varje ägare tecknar avtal med Härjeåns nät gällande el-abonnemang.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Parhus

BYGGNADSÅR

2022

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Inflytt skedde juli 2022

UPPVÄRMNING

Direkt El (radiatorer) samt kamin

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft) tilluft via ventiler

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ELFÖRBRUKNING

9 600 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd om ca 1,5 kvm i separat byggnad

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Tillval som nuvarande ägare valde i samband med köp:
Vattenutkastare på fasaden perfekt när cykeln ska rengöras
Fiber
Dimbara lampor vid matplats, vardagsrum och hall
Kamin
Takdusch i badrummet

Förening

NAMN

Brf Kåvans Fjällby

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

12

EKONOMI

Årsavgiften justerades 2023.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår samfällighetsavgift, VA, renhållning, snöröjning av föreningens gemensamma ytor.

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fastigheterna Härjedalen Funäsdalen 8:308, 8:309, 8:312 och 8:313.
Lägenhetsfördelning
8 st 74 kvm 4 RoK
4 st 24,4 kvm 2 RoK

TV OCH BREDBAND

Varje bostadsrättsinnehavare tecknar abonnemang själv. Fiber var ett tillval vid köp.

PARKERING

I anslutning till huset

Viktiga dokument & länkar

HH Bra att veta om budgivning
HH Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Stadgar
Stadgar
Årsredovisning 2022
Årsredovisning kåvan
Funäsfjällens spår och leder
Funäsdalsberget skipass

Karta

Härjedalen Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget

Kåvan 309A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg