MED693336F0F98D4471AC21E331685C170E

2:a i Solbergas créme de la créme!

Solberga - Älvsjö, HÄGERSTEN

Kristallvägen 52

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,729 I avgiften ingår värme, vatten på avin tillkommer även tv och bredband - Fiber 1000/1000 för 200 kr/månad som är obligatorisk.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea60 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer0419
Byggår1950
Driftskostnad214 kr/månad

Accepterat pris: SEK 2,700,000

- ACCEPTERAT PRIS - KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING!

* Kontakta mäklare för privat visning
* Insynsskyddat läge
* Balkong i soligt läge
* Stambytt 2010/2011
* Bra förvaring i både klädkammare och garderober
* Stabil förening med god ekonomi, ca 9 st hyresrätter kvar (dolt kapital)
* Föreningen äger sin mark.

Välkomna hem till en optimalt planerad bostad om 60 kvm, fördelad på två rum och kök. Det finns dessutom möjlighet att göra om bostaden till tre rum och kök för att på så sätt få ett kontor eller ett extra sovrum.

Bostaden präglas av stilrena materialval och vita askgolv. Detta gör att den tillsammans med de vitmålade väggarna enkelt kan inredas efter era preferenser. De stora fönsterpartierna i två väderstreck ger hemmet ett trevlig ljusinsläpp. Planlösningen med rundgång bidrar till en naturlig övergång mellan rummen. Lägenheten är snyggt renoverad med smakfullt utvalda detaljer i både kök och badrum. Balkongens läge maximerar soltimmarna och har ett bra läge mot föreningens innergård.

Här bor ni i ett trivsamt och rofyllt område med goda kommunikationer och närhet till både lekparker, skolor, affärer, service och härliga naturområden. Endast några minuter bort ligger populära Telefonplan med T-bana som tar er vidare in mot Stockholm City och på samma avstånd hittar ni också Älvsjö Station med pendeltåg.

Om området

I Solberga finns det gott om strövområden, nära till idrottsplats, skola och lekplatser samt även till barnvänliga Solbergaskogen och Kristallparken.

Kommunikation

Närhet till både pendeltåg och bussar som ansluter t ex till Telefonplan, Liljeholmen och Gullmarsplan. Från Älvsjö tar det ca 12 minuter till centralen med pendeltåget. För den med egen bil så är man snabbt ute på de stora lederna.

Närservice

Älvsjö centrum är under ombyggnation och förnyelse med fler butiker, bussstation och bostäder. I Västberga finns Coop Forum samt närhet till den nya knutpunkten Liljeholmsgallerian. För mer information se http://www.liljeholmstorget.net/

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Vardagsrum

Vardagsrum

Balkong

Vardagsrum

Utgång till balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
60 kvm
Areakälla
föreningens information
Entré
Rymlig hall som centrerar samtliga rum i bostaden, gott om förvaring i garderoberna rakt fram och direkt till vänster finner ni ett kapprum med hatthylla och plats för avhängning samt en väl tilltagen klädkammare. Behövs ytterligare förvaring finns även ett källarförråd tillgängligt.
Sovrum
Rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng och sängbord. Sovrummet nås både via hallen och via vardagsrummet. Längs ena väggen finns en praktisk garderob med tjusiga spegelskjutdörrar.
Vardagsrum
Skapa Feng shui i det rymliga vardagsrummet! Rummets utformning gör det möjligt att enkelt möblera med exempelvis skrivbord, soffgruppen, soffbord och en mediamöbel. De stora fönsterpartierna ger ett naturligt ljusinsläpp. Vidare ifrån vardagsrummet tar ni er ut på balkongen som har ett högt och soligt läge samt utsikt över den trevliga innergården. Idag är balkongen möblerad med en cafégrupp och trevliga växter.
Kök
Stilrent kök som i sin helhet går i vita kulörer. Köket erbjuder en stor arbetsbänk och flertalet förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, mikro, ugn, induktionshäll, fläkt och en integrerad diskmaskin. Här finns alla förutsättningar till att laga en god middag. Dessutom finns det en trevlig matplatsdel där ni kan duka upp för ca 4-6 personer.
Badrum
Ljust badrum med vitt kakel på väggarna och ljustgrått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, badkar och wc. Här finns det även plats för en hylla och byter man ut badkaret mot en dusch så får ni plats med en tvättmaskin om så önskas. Ett frostat fönster ger insynsskydd men släpper samtidigt in ett trevligt ljus och ger möjlighet till vädring. Stambytt 2010.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Pris
SEK 2,700,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 2,729 I avgiften ingår värme, vatten på avin tillkommer även tv och bredband - Fiber 1000/1000 för 200 kr/månad som är obligatorisk.
Information avgift
Föreningen har inga planer på någon avgifts förändring under den närmaste tiden.

Parkering kan hyras mot en kostnad om 400 kr/månad. Från juli månad kommer föreningen införa kollektivt elavtal som då debiteras medlemmar för den förbrukning som man nyttjar, första halvåret är priset satt på 1,5 kr per kwh och en månadskostnad på 50kr.
Driftskostnad
SEK 2,568 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 2,568
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Försäkring via Folksam.
Andel i föreningen
1.82389 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Månstenen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Månstenen bildades i december 2009. Föreningen består av totalt 63 lägenheter, varav 9 st är hyresrätter och 18 lokaler. Hyresrätterna är en dold tillgång och kommer stärka föreningens ekonomi ytterligare på sikt. På fastigheten films även 9 parkeringsplatser som kan hyras för 400 kr/mån (separat kö). På fastigheten finns två huskroppar bestående av vardera två sammanbyggda lamellhus i vinkel. Husen har tre våningar samt vind och källare.

I Källaren finns även förråd, cykel- och barnvagnsrum som finns mellan port 52-54 och 64-66, soprum och tvättstuga (port 56).

Föreningen ligger på Kristallvägen 50-70 i Stockholm, alldeles intill Solbergaskogen i Hägersten sydväst om Stockholm. Läget gör att samtliga lägenheter känns mycket naturnära samtidigt som goda kommunikationer och service finns runt knuten. De två huskropparna ramar in en innergård som vetter mot skogen där det finns både bärbuskar och en liten lekplats.

Fastigheterna byggdes 1950 liksom stora delar av Solberga. Planlösningarna är av typisk funkis-karaktär med stora och många fönster, balkonger och bra förvaringslösningar!

Föreningen förfogar över en ca 45 kvm stor föreningslokal, belägen i källarplanet till port 50. Lokalen är renoverad under 2013. Lokalen innefattar: köksdel med spis, ugn, micro, kyl, frys och kaffebryggare. Köksutensilier i form av porslin, bestick och köksverktyg finnes till ca 6 personer. Vidare finns det övernattningsmöjlighet för 4 personer. (sängar, kuddar och täcken tillhandahålles av föreningen). Vid övernattning medtages egna lakan. Bord och 12 stolar, soffa, soffbord mm. Badrum med dusch etc.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
63
Varav hyreslägenheter
9
Antal lokaler i föreningen
18
Tv och bredband
Kabel-Tv via ComHem (basutbud ingår) och bredband 1000/1000 mbit via Bahnhof från 1 April fiber. Kommer att ingå i avgiften som höjdes från 2019-04-01 med 200 kr/mån med kollektivt avtal, dvs obligatoriskt.
Parkering
Det finns 9 st parkeringsplatser. 400kr st, Lång kö.

Under tiden som man väntar på p-plats i föreningen kan man hyra p-plats via Stockholms parkering, Rubinen Garage. Garaget ligger på andra sidan vägen. Kristallvägen 29/Rubinvägen 1
Förhyrda platser
Anläggningstyp: Garage
Fri höjd: 2,00 m
Varmgarage: Nej

Hyrespriser
200:- (Mc-plats, uppställningsplats)
375:- (Mc-plats)
1 525:- (Elbilsplats med laddstolpe)
1 025:- (Bilplats)
775:- (Bilplats med skärmtak)
Renoveringar
2002-2003 Byte av yttertak, skorstenskupor samt isolering av vindar
2005-2006 Renovering av fönster montering av aluminiumprofiler
2006 Renovering av balkongräcken
2007 Nya portdörrar i ek med glaspartier
2008 Nya termostatventiler i samtliga radiatorer
2010-11 Stambyte: El & VVS samt utbyte av samtliga badrum
2011 Ny Tvättstuga
2011 Ny Undercentral för värme & vatten
2011 2st nya elcentraler
2011 Fasader, delvis, putsade och målade totalt ca: 200m2
2012 Målning av port 58 inkl fönster och trappräcken
2012-13 Renovering av ventilationsfläktar och rökgasfläktar
2013 Renovering av 2st balkonger
2013-14 Dränering av Hus A ca 40 löpmeter.
2013-14 Renovering och inrättande av lokal / lägenhet kv port 50
2014 Byte av ytterdörrar till lokaler, Ek säkerhetsdörrar 2st
2014 Målning av utvändiga ståldörrrar 10st
2014 Renovering samtliga trappräcke samt alla yttertak portar.
2014 Bygge av trädgårdsförråd på gården mellan hus A & B
2014 Samtliga avloppsbrunnar spolade sugna mm.
2014 Asfaltsarbeten vid gavel port 68
2014 Samtliga yttertrappor renoverade
2016 Gjutit om bottenplattor på balkonger
2016 Putsat fasaden på två fastigheter
2018 Föreningen har utfört OVK (ObligatoriskVentialtionsKontroll) - Ej godkänd
2018 Nya stadgar registrerades 2018-08-29
2019 Fiber installation

Planerade underhåll:
På senaste stämman beslutades det att man ska göra ett byte av fönster och i samband med detta åtgärda bristerna i frånluftsventilerna.
Från Juli 2020 kommer föreningen införa kollektivt elavtal. Detta kommer tillkomma på månadsavin.
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande.
Äger föreningen marken
Föreningen äger fastigheten Månstenen 1.
Överlåtelseavgift
SEK 1,182 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Solberga - Älvsjö HÄGERSTEN

Kristallvägen 52

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg