230
MEDC0B0E2396D074D36AD39CD5372862650

Finfin fyra med inglasad balkong i populärt områdeKransvägen 178 Trandared, BORÅS

Trandared, BORÅS

Kransvägen 178


PRIS (utgångspris)2 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

108 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

89

MÅNADSAVGIFT

5 835 kr

BYGGÅR

1968

PRIS

2 250 000 kr utgångspris

Finfin fyra med inglasad balkong i populärt område

På Kransvägen 178 väntar en mycket hemtrevlig fyra på nya ägare att rå om. Bostaden om 108 kvadrat är klokt planerad med öppna ytor, tre sovrum, två badrum och en mysig inglasad balkong mot innergården och kvällssolen.

Hela lägenheten är i fint skick med stilrent kök, genomgående fina ytskikt och helkaklade badrum. Här bor du i ett uppskattat gavelläge med fönster och ljus in från tre riktningar. Balkongen nås från matplatsen, den är generös i storlek, med sol största delen av dagen. Härifrån ser du ut över den grönskande innergården.

Här bor du lugnt och bekvämt i ett trevligt område i en omtyckt förening, med en härlig innergård och flera gemensamhetsanläggningar som boulebana, basketplan, lekplats och grillstuga. Föreningen ligger i framkant med solceller på taket, digitala bokningssystem och kostnadsfritt gym för sina medlemmar. Bredband och kabel-tv ingår i månadsavgiften. Möjlighet att hyra parkeringsplats, föreningen har också laddstolpar.

Att bo såhär på Trandared innebär närhet till det mesta, Kransmossens friluftsområde, närbutik med postservice, förskola och skola, buss och bageri.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Bilder

MEDC0B0E2396D074D36AD39CD5372862650
MED673EAC4BB8BA48FFB2F2A266C1F41D33
MEDE0DDF0A8AF8F45D18DF28DB475AD6A5A
MED6C3C1B9064B7430E82141EA27040B1A0
MEDB3948054475B4509A7AC3308A650C8AB

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

108 kvm

LÄGENHETSNUMMER

89

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

5 835 kr

BYGGÅR

1968

PRIS

2 250 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

ENTRÉ/HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Dold förvaring från tre garderober. På golvet ligger enhetligt träliknande laminat och väggarna är vita tillsammans med en mönstrad fondtapet (2019). I taket sitter infällda spotlights (bytta 2020).

KLÄDKAMMARE

Till vänster in finns en praktisk klädkammare med bra förvaringsmöjligheter. Ett flertal garderober och hyllsektion, spotlights i taket. Klädkammaren nås både från hall och sovrum.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Vita väggar tillsammans med en ljust mönstrad fondtapet (2018). Fönstret vetter ut mot natur och grönska.

SOVRUM

Till höger in från entrén finner vi bostadens andra sovrum. Ett trivsamt rum med plats för enkelsäng och skrivbord. Dold förvaring från två dubbelgarderober. Vita väggar tillsammans med en grå fondvägg.

VARDAGSRUM

Vidare in till vardagsrummet. Det är en öppen och luftig yta mellan vardagsrum och matplats. I vardagsrummet ryms soffgrupp och tv-möbel. Väggarna är vitmålade tillsammans med två sandfärgade väggar, i taket sitter spotlights med dimmerfunktion (bytta 2020).

MATSAL

I andra delen av rummet ligger matplatsen. Det är ett fint genomgående ljusflöde tack vare fönster och ljus in från både öst och väst. Plats för matbord och sittplatser. Utgång till den inglasade balkongen. Härifrån ser du ut över innergården med sol som sällskap större delen av dagen. Perfekt söderläge.

KÖK

Ljust och trevligt kök med förvaring bakom vita skåp och luckor med detaljer i rostfritt stål. Vitt kakel ovanför den mörka arbetsbänken. Under överskåpen finns infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett.

TVÄTTSTUGA

Från köket nås tvättstugan. Grå klinker på golvet och vita väggar. Här finns tvättmaskin (2019), arbetsbänk med diskho, hyllor samt garderob. I taket sitter spotlights (bytta 2023).

BADRUM

Helkaklat badrum med svart klinker på golvet med skön värme under fötterna (elburen). Väggarna är kaklade i vitt tillsammans med svart kakel i duschdelen, i taket sitter spotlights. Här finns WC, handfat med underskåp, spegelskåp med belysning, handdukstork (vattenburen) samt takdusch bakom infällbara duschdörrar i frostat glas.

GÄST-WC

Helkaklat med svart klinker på golvet och vita kaklade väggar. Här finns WC, handfat med underskåp samt spegelskåp med belysning.

SOVRUM

Bostadens tredje sovrum nås från vardagsrummet. Plats för enkelsäng eller skrivbord. Perfekt som kontor, gästrum eller barnrum. Mjuk textilmatta på golvet och vita väggar tillsammans med en ljus fondvägg (2020).

Om området

Trandared är ett område som har det mesta. Det finns butiker, caféer, frisörer, pizzerior och livsmedelsaffär. Dessutom är det nära till skolor samt sjuk- och tandvård.

Närheten till Kransmossen ger goda möjligheter till träning av alla dess slag. Där finns det fottbollsplaner, motionsspår, bouleplaner, hinderbana och flera grillplatser.

Det finns dessutom goda bussförbindelser för att enkelt ta sig till centrum.

I Trandared bor många i flerbostadshus och villor byggda på 1950- och 1960-talet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,9322 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,9322 %

ÖVRIGT

Stort källarförråd hör till lägenheten.

Ekonomi

EL

4 660 kr

FÖRSÄKRING

1 757 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 417 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Kostnaden är individuell och visar vad nuvarande ägare haft för driftskostnader ett år bakåt. Summan kommer att ändras beroende på antal boende och användning.

Föreningen har tecknat avtal om gemensamt el-abonnemang. Elförbrukningen kommer på månadsavin.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

217 129 kr Beräknat på årsredovisning från 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus utan hiss

BYGGNADSÅR

1968

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-12-12

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

120 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Hsb Brf Brotorp i Borås

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades 1972 och fastigheterna Guldhornet 2 och Guldhornet 4 byggdes 1968. Bostadsrättsföreningen Brotorp består av 151 lägenheter, 2 lokaler, garageplatser samt p-platser som är fördelade på fyra bostadshus.

Husen är placerade i en rektangel som innesluter en härlig innergård i mitten. Närhet till Kransmossens motionsanläggning som har fina motionsspår och en härlig natur. Ett mycket barnvänligt och välskött område! Varje sensommar så anordnas det gårdsfest för de boende med hoppborgar och roligheter för barnen som avslutas med en gemensam middag på fotbollsplanen för alla boende i Brf Brotorp.

Avgifter:
Inklusive värme, v/a, digital-TV, bredband.
Styrelsen har tecknat avtal om gemensamt el-abonnemang för hela föreningen. Varje lägenhet har sin egen elmätare. Du ska alltså inte teckna eget el-abonnemang eller välja egen elleverantör. Elförbrukningen betalas tillsammans med månadsavgiften.

TV och bredband:
Bredband och digital-TV ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till fiber via Telia. I abonnemanget, som föreningen betalar för, så ingår TV paketet Lagom, 100 MB bredband och bredbandstelefoni. Önskar man fler kanaler eller snabbare bredband kan man teckna eget tilläggsavtal med Telia.

Router, Tv-box och fjärrkontroll hör till lägenheten och ska lämnas kvar vid försäljning.

Parkering:
Det finns totalt 203 st parkeringar för föreningens medlemmar att hyra.
Varmgarage: 19 st
Kallgarage: 38 st med tillhörande förråd
P-platser: 128 st
Gästparkeringar: 18 st

Gemensamma utrymmen:
Väldigt trivsam förening med goda gemensamhetsmöjligheter. På innergården finns det två lekplatser och en boulebana. Asfalterad fotbollsplan, som även användas för att spela basket eller tennis på. Två grillplatser, där det finns ett litet rött lusthus vid en av grillplatserna, som rymmer sex till åtta personer. Vid den andra finns en uteplats med överbyggt tak, där femton till tjugo personer kan sitta. Övernattningslägenhet finns för medlemmarna att hyra. Föreningen har köpt in en hjärtstartare som placerats på föreningens innergård. Bastu finns för föreningens medlemmar. Föreningen har till och med biltvätt med spolplatta, med tillgång till kallvatten för spolning, tappställe för varmvatten, högtrycksspolning och dammsugare. Cykelrum och barnvagnsrum. Snickeri. Gym. Gästlägenhet. Föreningslokal. Tvättstugor (belägna i nr 170, 178, 192, 194).

Användandet av gästlägenheten (150 kr/natt) och biltvätten (20 kr/tillfälle) har en avgift, övriga delar är gratis.

Via det digitala bokningssystemet kan du enkelt boka in dig, och det går även att boka dig via app-funktionen.

Utförda renoveringar:
Byte av vattenkranar i kök och handdukstorkar.
Byte av balkongdörrar till lägenheter i nedre plan.
Renoveringar av balkonger. Utökade gästparkeringar.
Förnyelse av utomhusmiljö.
Renovering av hobby- samt verkstadslokal.
Tak och utvändiga plåtarbeten, tak över entréer har byggts, fasaderna har renoverats samt tilläggsisolerats, byte till isolerade 2-glasfönster.
2006/2007: Inglasning av balkongerna.
2009: Föreningen har tecknat elavtal för sina medlemmar, genom IMD El.
2014/2015: Relining.
2017: Nya lägenhetsdörrar och källardörrar ink nytt låssystem.
2017: Nytt passer och bokningssystem via app.
2017: Telia fiber indragen.
2018: Ny led belysning i trapphus, entréer källare och gårdsbelysning
2018: Två nya cykelgarage
2018: Ny bastu och dusch
2018: Nytt kameraövervakningssystem i källarutrymmen.
2018/19: Nya lekplatser på innergården.
2019: Nytt gym byggdes med helt ny utrustning.
2020: Nytt kallgarage med tillhörande förråd samt p-däck byggdes.
2020: Under sommaren installerades solceller på några av föreningens tak. Solcellerna producerar el som går till föreningens gemensamma el-abonnemang och nyttjas till både hushålls el och fastighets el. Den årliga sol-el produktionen uppgår till ca 1/3 av föreningens totala el förbrukning.
2021: Laddstolpar installerades både i kallgarage samt vid långhuset.

Förvaltare:
HSB

Hemsida:
Föreningen har en hemsida www.brfbrotorp.se

Försäkringar:
Bostadsrättstillägg betalas kollektivt av föreningen.

Karta

Borås Trandared

Kransvägen 178

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg