230
MED0985FCB7E99B4D34BE97CF219D4A578F

Prestige vindsvåningKorallvägen 2 Rosenlund, JÖNKÖPING

Rosenlund, JÖNKÖPING

Korallvägen 2


PRIS2 150 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

110 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

5

MÅNADSAVGIFT

6 295 kr

BYGGÅR

1924

PRIS

2 150 000 kr

Prestige vindsvåning

Prestigevåning om 3 rok, á 110 kvadrat på populära bostadsområdet Rosenlund. En vindsvåning bland fantastiska vinklar och vrår. Villalivet i bostadsrättens trygga famn och här har du möjlighet att överta garageplats vid inflytt.
Njut av gemensam balkong en trappa ner och en gemensam trädgård med fin pergola, grill, automover som sköter gräset och mycket mer som skapar villakänsla i bostadsrättsformat. Här är känslan privat med sikt över villakvarteren och kommunikationer med buss som stannar ett stenkast från fastigheten.

Välkommen till denna ljusa och öppna lägenhet med en hall som övergår till bostadens sällskapsytor ovanför din egen trapp. Öppet ljust och mysig charm är ledorden som följer med i bostadens samtliga rum. Köket, hjärtat i hemmet, har en stilren design med en central köksö där det minglas både till vardags och fest. Köket erbjuder även en trevlig matplats med fönster som vetter mot nordväst. Njut av utomhuslivet med tillgång till trädgård, pergola och en balkong som har sol under hela dagen. Som boende i föreningen kan ni använda alla utomhusytorna som förlängd sällskapsyta när vädret tillåter.
Vardagsrummet kombinerar gammaldags charm med moderna inslag och har synliga takbjälkar, eleganta takfönster och smart belysning via styrsystem Plejd.
Det finns två generöst tilltagna sovrum, varav det ena har anslutning till ett lyxigt badrum med golvvärme och tvättmaskin samt en walk-in-closet som man kan drömma om... Det andra sovrummet går med enkelhet att inreda till både arbetsrum/barnrum/gästrum eller med enkelhet dela av och bli fler rum. Lägenheten har även ett förråd i källaren, och i byggnaden finns en gemensam tvättstuga och cykelförråd för dig som inte kan få nog av bra förvaring.

Föreningen Brf Korallen 2 är en förening med 5 st bostadsrätter och 2 st hyresrätter belägen på Rosenlund omfamnad av gedigna villakvarter. En förening som förvaltas av engagerade medlemmar i styrelsen/bostadsrättsföreningen. Här är det lätt att trivas och känna sig välkommen!

Sammantaget en ljus och vacker våning med en interiör av unikt slag och fönster i fyra väderstreck. En våning som bara måste upplevas på plats.

"Ett hem med karaktär som är helt unikt i sitt slag. Denna trerummare om 110 kvm låter livet ta fart på många sätt. Helt ojämförlig men samtidigt välplanerad och praktisk. En lägenhet med en unik stil och med en mycket tilltalande planlösning. Här är det sociala i fokus och vid middagar, fester och kalas samlas alla kring köksön tillsammans för att umgås och lagar mat. Lägenheten är socialt planerad med härliga sällskapsytor men samtidigt med varsitt avskilt sovrum i vardera ände. I denna bostad kan ni nyttja fördelarna av att bo i lägenhet men ändå få glädje av trädgård där ni kan grilla, sola och umgås. Det har vi verkligen gjort under våra år." - Säljarens egna ord.


Bokning av privat visning sker till ansvarig mäklare - Amanda Emme.


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

10
mars | söndag
Kl 13:15 - 13:35

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED0985FCB7E99B4D34BE97CF219D4A578F
MEDE6FED9C1AA2E41299C20AD732254E68D
MED91ECCA4278A94525B4F95B412DF3743A
MED248D912528A84EAE8108F7D082B4E649
MED13B6A26CEEFF4CC8B20A1DC2D2F80AF0

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

110 kvm

LÄGENHETSNUMMER

5

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

6 295 kr

BYGGÅR

1924

PRIS

2 150 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

HALL:

Vit, öppen hall där ljuset som präglar lägenheten verkligen ger ett inbjudande intryck. Hallen mynnar ut i sällskapsytor och på golvet ligger ekparkett som är ett genomgående tema genom hela lägenheten. Varmt välkommen till denna våning med fönster i fyra väderstreck. WOW säger vi bara!

KÖK:

Hjärtat i ett boende sägs vara köket. Här passar den beskrivningen utmärkt då köket är placerat med en härlig köksö i centrum av allrummet. Köket kommer från HTH och går i stilrent vitt kombinerat med arbetsytor i massiv ek. Induktionshällen är integrerad i bänkskivan under vit fläktkåpa från Franke. Alla vitvaror är rostfria; diskmaskin, varmluftsugn samt kyl/frys. Matplatsen ligger ljust och trivsamt placerad i vackert burspråk med fönster mot nordväst.
Här gillar familjen att samlas både till vardags och fest!

VARDAGSRUM:

Vardagsrummet är inrett med ett härligt samspel mellan äldre charm och nytt modernt. Murstockar, synliga takbjälkar, vackra takfönster och infällda, vinklingsbara led-downlight och styrsystem Plejd sätter pricken över i:et. Här är väggarna ljusa och ekparketten följer naturligtvis med. Ett socialt vardagsrum för dig som gillar att umgås med nära och kära.

MASTER BEDROOM INTILL BADRUM:

På vardera gavel i lägenheten ligger bostadens sovrum. Båda sovrummen har en rejäl yta. Det mindre har en hotellkänsla med direktanslutning till badrum samt en underbar walk in closet. Sovrummet nyttjas idag som Master bedroom med härlig hotellkänsla.

STÖRRE SOVRUM 2:

Det större sovrummet har ett praktiskt förråd/klädkammare. Det större sovrummet är även möjligt att göra om till två sovrum om ni önskar tre sovrum totalt. Idag inrett till kombinerat arbetsrum och barnrum. Flexibelt att använda efter just dina önskemål.

BADRUM:

I anslutning till Master bedroom ligger bostadens badrum (2009). Inrett i tidlöst vitt och med en behaglig elburen golvvärme under klinkergolvet. Stort takfönster ger generöst med ljusinsläpp. Infällbara duschväggar, stilrent inbyggd kombinerad tvättmaskin med torktumlarfunktion, inbyggd spegel och vit badrumskommod. - Här finns allt du kan tänkas behöva!

WALK-IN-CLOSET:

Walk in closet med ljusgrå heltäckningsmatta vit inredning i anslutning till Master bedroom.

KLK:

Ytterligare vitmålad klädkammare/förråd för förvaring. Inredd med ekparkett på golvet och ligger i anslutning till sovrum 2.

GEMENSAM UTEPLATS/BALKONG:

Lite som ett villaboende men ändå med tryggheten som en bostadsrättsförening innebär.
Den mycket välskötta fastigheten har unika egenskaper som tillgång till trädgård, pergola och balkong med sol hela dagen och ända in på kvällen.

AMANDA EMME INFORMERAR:

- Vindslägenheten är byggd 2009.
- Kostnad för hushållselen har legat på: snitt 570 kr/mån.
- Nuvarande ägare har en garageplats som kan tas över vid inflyttningen. Utöver detta finns gratis parkeringsplats i hela området längs med gatan.
- Till lägenheten hör ett källarförråd.
- Trädgårdsskötsel och trappstädning utförs av de boende i huset via rullande schema.
- 1 st källarförråd följer med lägenheten.

KOMMUNIKATIONER:

- Busslinje 1 går precis utanför dörren.
- 10 minuters cykelväg till Jönköping City.
- Blir ni badsugna ligger Vätterstranden inom promenadavstånd.
- Andra vackra platser i området är Rosariet och sandbankarna som vi gärna njuter av.
- Förskola och skolor ligger nära.
- Inom bekvämt gångavstånd finns fler idrottsplatser, ex. Husqvarna garden och Racketcentrum. - För den sportintresserade!

Om området

Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden och sandbankarna vid Rosenlund. Ett område att trivas i för den som föredrar kombinationen med natursköna områden och med närhet till Jönköpings stadsliv.

Utbud på området
Vid de större inköpen och restaurangbesöken finner du Asecs som då når på bara tio minuters gång eller några minuter i bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet och utbud.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Vätterstranden eller sandbankarna vid Rosenlund? Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation. Vackra naturreservatet Bondberget erbjuder vandringsleder och elljusspår. På området finns även en aktiv fotbollsklubb och närhet till Elmia.
Rosenlunds rosarie som ligger nära bostadsområdet och är en plats väl värt både besök och återbesök. Rosariet bjuder på fantastiska blomster och växter. Här är det njutbart att vistas.

Restaurang- och caféutbud
Rosenlund erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Pizzerior, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller är på spång. Här finns bekvämligheterna som är lätta att vänja sig vid.

Kommunikation
Området erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjebussar.

Skola och barnomsorg
På Rosenlund finner du gång- och cykelavstånd till förskola och grundskola upp till årskurs nio. Här finner du även särskola och Prolympia som även erbjuder specialidrott.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Våning 2 entré och bostaden en trappa upp.

ANDEL I FÖRENINGEN

26,4 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

786 603 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2022. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1924

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-24

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

157 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Korallvägen 2

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

7

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

OM FÖRENINGEN

BRF Korallvägen 2 är en äkta bostadsrättsförening med 7 lägenheter i Jönköping varav 5 st bostadsrätter och 2 st hyresrätter. Föreningen bildades år 2007 och är en äkta privatbostadsförening.

Ägandeformer:
Juridisk person: tillåts ej.
Andelsägande: tillåts exempelvis om sambor önskar samäga i övrigt ej.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
Du som boende tecknar hemförsäkring med bostadsrättstillägget och bekostar detta.

Gjorda renoveringar:
2024 Relining genomförd i huset.
De befintliga rören rensades och rengjordes, efter detta monteras ett nytt slitstarkt rör av härdplast inuti det gamla och resultatet är ett avloppsrör med samma hållfasthet och funktion som ett nytt rör. Detta har en garanterad hållbarhet på 15 år framåt. Det är en trygghet för den boende enligt föreningens uppgift.
2023 Dagvatten/avlopp
2023 Ny intag vattenledning
2022 Trappuppgång
2019 Nya termostater i fastigheten
2019 Gemensam uteplats byggd
2015 Taket bytt
2007 Byte av fönster
2007 Renovering av tvättstuga

Kommande renoveringar:
Inga större renoveringar på gång i huset.

Parkeringsmöjligheter:
Det finns garage och parkeringar på gården.
Garage: 2 st och hyrs ut för 350 kr/mån. Ingen kö för närvarande.
P-plats: 3 st och hyrs ut för 100 kr/mån. Kö för närvarande via separat kösystem.
Utöver detta finns gratis parkeringsplats i hela området längs med gatan.

TV/bredband och telefoni:
Kabel-tv med mindre kanalpaket ingår i månadsavgiften.
Fastigheten är ansluten till fiber via Wetternet. Du tecknar och bekostar själv ditt abonnemang för bredband/internet.

Lån:
3 lån finns hos Handelsbanken med olika löptider.
Ett lån med 1,3 % i ränta löper t.o.m. oktober 2024.
Ett lån med 5,45 % ränta löper t.o.m. oktober 2025.
Ett lån ligger rörligt 90-dagars med ränta på 5,45 % för närvarande.

Fiber:
Finns indraget i fastigheten.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd i källarplan.
I källaren finns även gemensam tvättstuga och torkrum. I garagebyggnaden finns förråd för cyklar, barnvagnar och trädgårdsredskap.
Den mycket välskötta fastigheten har unika egenskaper som tillgång till trädgård, pergola och balkong med sol hela dagen och ända in på kvällen.

Åtaganden:
Städning och trädgårdsskötsel sköts av de boende i huset med rullande schema. Omfattning: 2 ggr/månad var 5:e månad.

Övrigt:
Föreningen tar för närvarande inte ut någon avgift för överlåtelse- eller pantsättningsavgift.

Informationen avstämd med styrelsen/ordföranden per 2023-10-22.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2022
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Rosenlund

Korallvägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg