KarriärOm oss
230
MED758C0A3E3B784C8CAAF44D185B34AA65

Mitt på Klostergatan med närhet till puls, restauranger, caféer, blomsterhandlare m.m.Klostergatan 42A Torpa, JÖNKÖPING

Torpa, JÖNKÖPING

Klostergatan 42A


PRIS2 095 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2.5 rok

BOAREA

74 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

1101-42A, 206-206-002

MÅNADSAVGIFT

5 033 kr

BYGGÅR

1935

PRIS

2 095 000 kr

Mitt på Klostergatan med närhet till puls, restauranger, caféer, blomsterhandlare m.m.

Mitt på Klostergatan med närhet till puls, restauranger, caféer, blomsterhandlare, livsmedelsbutik och små butiker. Allt det och mycket mer precis utanför porten! Charmig lägenhet på attraktiv adress med närhet till City! 2,5 rok, 74 kvadrat som inte lämnar något att önska.

Interiört bjuds vackra parkettgolv och ljusmålade väggar, fina snickerier och där det vackra låtits bevaras. Ett nytt kök i grått utförande och badrummet är helkaklat och nyrenoverat i sobra toner så sent som 2021. Utrustat med egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare som möjliggör en enkel vardag! Vardagsrummet är rymligt med trevlig öppen spis (ej fungerande) och pardörrarna öppnar upp mot Master bedroom som bjuder gott om yta och förvaringsmöjligheter. Hallen är central och ger ett varmt välkomnande med dess rymd och takhöjd. Arbetsrum eller barnrum i anslutning till köket är mycket uppskattat och bjuder ett trevligt ljusinflöde.
Sammantaget en smakfull lägenhet som andas 50-tal och klassisk stil.

Brf Klingan 3 är en trevlig och nybildad förening. En härlig gemenskap och ständigt fokus på att förfina mervärdena för dig som bostadsrättsinnehavare. Föreningen tillhandahåller bland annat parkeringsplatser, en trevlig innergård, soprum och tvättstuga i fastigheten.

Pulsen som utmärker Klostergatan och den här delen av Torpa är oslagbar! Ta med en vän och ge dig ut på upptäcktsfärd bland butiker, restauranger, caféer och barer, enbart ett stenkast från bostaden. Resecentrum ligger 5 minuter från bostaden och det tar cirka 2-3 minuter med cykel till Högskolan. Här är det lätt att trivas för den som vill bo centralt. Ett perfekt tillfälle för studenten eller pendlaren som vill ha närhet till allt. Blomsterbutiken Pomona ligger mitt över gatan när helgbuketten ska inhandlas och café i fastigheten Olgas Crêpes & Gelato är en lockande lyx.

Välkommen hem!

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amanda Emme:
Tel: 0702-87 34 00
Mail: amanda.emme@husmanhagberg.se

Bilder

MED758C0A3E3B784C8CAAF44D185B34AA65
MEDDD71B6051BE841E1AC6DE292A1D5A91F
MEDAD6382B1DC114F41991BAD742C6B913A
MEDF00AA08D2B984423A45E0E025DA724B7
MED2C26CE1308CC465CA19722FFDE08207F

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2.5 rok

BOAREA

74 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1101-42A, 206-206-002

VÅNING

2 av 3, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 033 kr

BYGGÅR

1935

PRIS

2 095 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2.5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

3 rok enligt lägenhetsförteckningen.

HALL

Stor och luftig hall bestående av vitmålade väggar och ekparkett. I hallen finns det yta för byrå eller liknande förvaringsmöbel.

KÖK

Kök i bra storlek med plats för matbord och stolar eller en köksö. Nuvarande köksö är inköpt efter att köket renoverades men ingår i försäljningen. Köket erbjuder bra med förvaring i kökskåpen och en god arbetsyta. Köksluckorna går i en behaglig grå nyans och bänkskivan är likt parkettgolvet i ek. Köksutrustningen består av kombinerd kyl/frys, spishäll, fläkt och diskmaskin.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet och charmiga dubbeldörrar går mellan rummen. I vardagsrummet är det likt sovrummet ljus färgsättning och fiskbensparkett. Två stora fönsterpartier ger rummet fint ljusinsläpp. Den öppna spisen i rummet skapar mysig stämning med tända ljus, men det går ej att elda i den.

SOVRUM/MASTER BEDROOM

Stort sovrum med fiskbensparkett, vitmålade väggar och två stora fönsterpartier som tillsammans med den högre takhöjden förhöjer känslan av rymd. Det finns flera garderober i rummet med plats för förvaring.

SOVRUM 2/ARBETSRUM

Innanför köket finns ett rum som passar för kontor eller ett mindre sovrum. Här finns ett avlångt fönster som vetter ut mot innergården.

BADRUM

Badrummet renoverades under hösten 2021 och fick nytt tätskikt samt klinker och kakel i samband med skadeärende från ovan lägenhet. Dusch med vikbara väggar, wc-stol och kombinerad tvätt och torktumlare är från 2018.

AMANDA EMME INFORMERAR:

- Tvättstuga finns i samma trappuppgång - bekvämt!
- Fiber finns.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:

2018 – Väggar i samtliga rum vitmålades.
2018 – Renoverat kök med ny maskinell utrustning (köksfläkt år 2010).
2018 – Slipning av fiskbensmönstrat parkettgolv i sovrum och vardagsrum.
2021 – Nyrenoverat badrum (tätskikt och klinker/kakel). Våtrumsintyg finns. Wc-stol, duschväggar och kombinerad tvätt och torktumlare från 2018.
2021 – Elen är bytt i hela lägenheten.

ÖVRIGT:

Öppna spisen är ej fungerande men en härlig detalj.

Om området

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra delen av Jönköping. På Torpa finner du både bostadsrätter och villor.

Utbud på området
Området erbjuder även trevliga och unika kvartersbutiker, , blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Stadsparken eller Munksjön? Backintervall eller platt långdistans? Här kan du välja efter dagsformen.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Torpa erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Torpa finner du även livsmedelsaffärer och mindre lokala butiker så även elaffär och skräddare. Lokalt på området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong.

Kommunikation
Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar som går frekvent samtliga veckodagar och helger. Från Torpa är det även både gång- och cykelavstånd till centrala Jönköping.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder. Närmast på Bäckalyckan ligger högstadieskola för skolår 7-9.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Hiss finns!

ANDEL I FÖRENINGEN

4,0611 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Enligt Ek planen.

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

905 069 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1935

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-03-18

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

90 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Klingan 3

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

30

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Klingan 3 har sitt säte i Jönköpings kommun.
Fastighetens byggnadsår samt värdeår är 1935 och består av 1 huskropp och har adressen Scheelegatan 13 A-B samt Klostergatan 42, 42 A-B i Jönköping.

Föreningen bildades år 2018.

Jönköpingsbostäder AB sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen.

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring av fastigheten som bl.a innefattar styrelseansvarsförsäkring som finns hos IF.
Bostadsrättstillägget samt hemförsäkring åligger enskild medlem att teckna.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller 6 st p-platser mot en avgift på 500 kr/mån. Denna avgift kommer höjas till 600 kr vid årsskiftet.
Kö-system gäller! Just ni står 4 st på kö.

EKONOMI
Föreningen har beslutat förändring av avgiften vid styrelsemöte 2022-11-22 och höjdes med 8 % vid årsskiftet enligt nya erhålla uppgifter från styrelsen. Avgiften höjdes med anledning av inflation och ökade kostnader för föreningen till följd.

RENOVERINGAR
Genomförda Renoveringar/Förbättringar:
- Ny avfuktare har köpts till tvättstugan.
- Installation av säkerhetsdörrar, porttelefoner, postboxar och fiber.
- I övrigt underhållsplanen.

PLANERADE RENOVERINGAR
- Gällande renoveringar håller föreningen i nuläget på med underhållsarbeten och måleri utomhus. Bl.a. målas källarfönsterna, fasaderna ut mot gatorna och sockel.
- Inom de närmaste 3 åren kommer föreningen genomföra ett elstambyte där samtlig belysning i de gemensamma utrymmena kommer bytas till LED. Det kommer även ske en relining av avloppsstammarna inom ungefärlig tidsperiod.

TV/BREDBAND
Fiber finns!
Tjänster som bredband och tv tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.
Bredband debiteras som separat post på månads avin med 170 kr. Bahnhof - leverantör.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Förråd: finns gemensamma.
De närmaste veckorna kommer föreningen även få egen återvinning av bl.a. plast, papper, metall, glas etc. på innergården.
Tvättstuga finns på Klostergatan 42B samt Scheelegatan 13B.

Informationen avstämd med ordföranden: 2022-11-23.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Klostergatan 42A
Energideklaration Scheleegatan 13B
Stadgar
Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Torpa

Klostergatan 42A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg