KarriärOm oss
230
MEDDA10F0DC910E42A9A6131E0EE75C50D9

Modern och fin tvåa med inglasad balkong på central adressKellgrensgatan 23B Druvefors, BORÅS

Druvefors, BORÅS

Kellgrensgatan 23B


PRIS (utgångspris)1 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

47 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

20206

MÅNADSAVGIFT

3 095 kr

BYGGÅR

2018

PRIS

1 750 000 kr utgångspris

Modern och fin tvåa med inglasad balkong på central adress

Här väntar ett modernt bo med öppen planlösning och en stor inglasad balkong mot eftermiddags- och kvällssolen. Det blir snabbt ett omtyckt extrarum, en ljus förlängning av vardagsrummet om hela 20 kvm. Bostaden är trivsam och mycket välskött med genomgående fina ytskikt, rymligt badrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare samt bra förvaringsmöjligheter.

På eftertraktade Druvefors bor du med förstklassigt läge i Borås. ICA Maxi ligger runt hörnet och du promenerar in till stadskärnan på några minuter.

Här bor du i en trevlig förening med fin parkliknande innergård, trevliga grannar och bra cykelförråd. Föreningen har gemensamma utrymmen i form av övernattningslägenhet och bastu. Fiber och TV ingår i månadsavgiften. Det finns trygga parkeringsplatser i garaget under huset, och möjlighet till laddplats. Kösystem tillämpas. I huset finns också bra cykelförråd.

Välkommen på vising!

Bilder

MEDDA10F0DC910E42A9A6131E0EE75C50D9
MEDE7D293A0CE0D4924B12E7F4D93941E04
MEDC0B6BF47DFF1423B870FB1B7572E9DE9
MEDF950A6386FB2444CA3B88032F6AE51E2
MEDB49972A07638456F9A289D35B4BCDB58

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

47 kvm

LÄGENHETSNUMMER

20206

VÅNING

2 av 11, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 095 kr

BYGGÅR

2018

PRIS

1 750 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen in! Hallen är rymlig med bra plats för avhängning av ytterkläder och skor. I entrén ligger mörkgrå klinker på golvet som sedan övergår till ekparkett och väggarna är genomgående vita. Bra dold förvaring fås från fyra inbyggda garderober samt en klädkammare med garderobsinredning.

I anslutning till hallen ligger badrummet. Det är generöst i storlek, helkaklat med golvvärme. Här finns WC, handfat med underskåp, spegel med belysning, handdukstork samt dusch bakom infällbara duschdörrar i glas. Det finns också tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk över samt överskåp med förvaring bakom vita släta luckor.

Vidare in i bostaden öppnar vardagsrum och kök upp sig i en luftig social planlösning. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier som vetter ut mot den inglasade balkongen i väst. Vardagsrummet ger plats för soffa, tv-möbel och matbord.

Köket är ljust och stilrent med förvaring bakom släta vita skåp och luckor från Vedum med detaljer i rostfritt stål. Vitt kakel sitter ovanför arbetsbänken i grå laminat. Utrustningen består av häll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Från köket nås den inglasade balkongen som ligger i uppskattat västläge med sol som trevligt sällskap hela eftermiddagen och kvällen. Föreningen är kända för sina stora inglasade balkonger, hela 20 kvm gör att det ryms både loungegrupp, elgrill, växter och matbord. Mjuk textilmatta på golvet, eluttag finns.

Sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Det är trivsamt med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Bra förvaring från klädkammare bakom skjutdörrar.

Om området

Bor man på Druvefors finns precis allting man kan tänkas behöva i närheten. Detta är ett område i expansion, som har vuxit de senaste 15 åren. Idag finns det väldigt många boendealternativ med främsta fokus på bostadsrätter. Är du ute efter en tilltagen bostadsrätt med takterass eller en praktisk 1:a så finns alla alternativ på Druvefors. Atmosfären upplevs trevlig tack vare den blandade bebyggelsen med olika arkitektur, med både större och mindre byggnader från olika tidsepoker.

Oavsett vart du bor på Druvefors har du gångavstånd till ICA Maxi, gym, busshållsplatser och centrala Borås. Det är också nära till både södra torget och resecentrum vilket bidrar till mycket goda förbindelser, inte bara i Borås utan också till Göteborg.

Man har dessutom närhet till Daltorpskolan, samt Åhaga där det historiskt har erbjudits alltifrån konserter till utförsäljningar.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,2238 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,2238 %

ÖVRIGT

Förråd tillhörande lägenheten.

Ekonomi

EL

1 908 kr

VA

2 928 kr

FÖRSÄKRING

840 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 676 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Kostnaden är individuell och visar faktiska siffror vad nuvarande ägare haft för driftskostnader ett år bakåt. Summan kommer att ändras beroende på antal boende och användning.

Debitering av hushållsel, kall- och varmvatten sker på månadsavin. Varje lägenhet har en individuell mätare och du betalar för din faktiska förbrukning.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

701 763 kr Beräknat på årsredovisning år 2021.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus med hiss

BYGGNADSÅR

2018

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-12-17

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

49 kWh/m² och år

Förening

NAMN

BRF Stallbacken 2

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

59

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

OM FÖRENINGEN

Föreningen har på fastigheten Borås Solrosen 15 uppfört ett flerbostadshus innehållande 59 stycken bostadsrättslägenheter. Huset uppfördes under 2018 och adressen är Kellgrensgatan 23B.

Avgifter:
I månadsavgiften ingår värme, fast avgift för IP-telefoni, bredband 100/100 mbit och TV-paket lagom via Telia. På avin tillkommer en preliminär debitering av kostnad för hushållsel, varm- och kallvatten. Avläsning sker var tredje månad och varje lägenhet har separat mätning där man debiteras för den egna förbrukningen.

TV och bredband:
Ett basutbud Telia Triple Play med TV-paket Lagom ingår i det grundabonnemang som är inkluderat i månadsavgiften.
I grundabonnemanget ingår även 100/100 Mbits internetanslutning samt den fasta avgiften för ett telefonabonnemang (IP-telefoni).

Parkering:
39 stycken p-platser finns i garaget, varav 3 stycken med laddmöjlighet (1 fas, 16A, Typ2 uttag) samt 5 platser utomhus, utanför entrén. P-platser för MC finns i garaget. Vid teckning eller uppsägning av parkeringsplats kontaktar man Lots, kontaktuppgifter hittas under "Ekonomisk förvaltning". Kölista tillämpas. Cykelparkering sker i cykelrummet.

Gemensamma utrymmen:
Ett förvaringsrum finns för förvaring av barnvagnar och rullstolar.
Stallbacken 2 har en föreningslokal i huset som är fri att boka för alla boende. Föreninglokalen är en övernattningslägenhet samt bastu.

Lägenhetsfördelning:
1 rok: 8 st
2 rok: 20 st
3 rok: 24 st
4 rok: 7 st
Totalt antal: 59 st

Förvaltare:
Ekonomisk förvaltning sköts av Lots Ekonomi
Fastighetsskötsel görs av FR-Fastighetsservice

Försäkringar:
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.
I försäkringen ingår även styrelseansvarsförsäkring och kollektivt bostadsrättstillägg.

Hemsida:
http://brfstallbacken2.se/

Karta

Borås Druvefors

Kellgrensgatan 23B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg