190
MED34241C7D3B1C46A58E10010E2150E175

Välplanerad hörn 4:a på populära Näset!

Kommande®

Näset, LIDINGÖ

Källängsvägen 28

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,614 Inkl. Värme, VA, Bredband och Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea86.5 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer13
Byggår1958
Driftskostnad350 kr/månad

Presenterar denna välplanerade och fina hörnlägenhet på populära Näset. Ljusinsläpp från två väderstreck i insynsskyddat läge med fri utsikt. Tre bra sovrum med förvaring, balkong och gäst WC. I köket får du plats med matbord för ca 4-5 personer, ljust och rymligt vardagsrum som inrymmer matsalsbord och sällskapsyta. Hiss finns i fastigheten. Här bor du i ett trevlig område med närhet till naturen, mataffär, Ropsten och Lidingö centrum.

Detta är en kommandeannons, kontakta ansvarig mäklare för mer information. Planerad försäljningsstart 2021.

Näset är ett lugnt och centralt område på Lidingö med närhet till natur och grönområden med fina promenadstråk. I närområdet finns även idrottsanläggning med bland annat fotbollsplaner, ishockeyrink, golfbana, tennishall samt Kyrkvikens småbåtshamn. Goda kommunikationer med buss till Ropsten, med bil tar det ca 15 min till Stockholms innerstad. På näset finns skola och dagis i området.

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Ekonomisk Plan
Energideklaration
Teknisk statusbesiktning
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
86.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 9, hiss finns
Avgift
SEK 4,614 Inkl. Värme, VA, Bredband och Kabel-TV
Driftskostnad
SEK 4,195 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,695
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
4.52722 %
Andel av årsavgiften
4.54785 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluftssystem
Energideklaration
Utförd 12/28/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
198 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Järven 3
Om föreningen
Nybildad förening på populära Näset, föreningen köpte marken och fastigheten 2018, fastigheten är byggd 1958. Tomten har en areal om 1359 kvm, lägenhetsarean är på 3074 kvm och består av 37 st lägenheter, föreningen har även 4 st lokaler om 112 kvm (1 kontor, 2 förråd och 1 telemast). Fastigheten är belägen på Källängsvägen 28 och består av 9 våningar. Föreningen har 8 st hyresrätter som är ett dolt kapital, när lägenheterna säljs tillfaller det föreningen.

Föreningen har en tvättstuga och cykelförråd på entréplan. Lägenhetsförråd finns i källaren.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
37
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
4
Parkering
Föreningen tillhandahåller 11 st p-platser och 4 st garage.
Renoveringar
2009 - Bytt fjärrvärmeanläggningen
2009 - Installerat isolerglas på samtliga bostadsfönster

Föreningen planerar att renovera taket och pengar är avsatta för detta.

Föreningen har avsatt 9.100.000kr i en renoveringsfond som täcker de av besiktningsmannen bedömt renoveringsbehov de närmaste 10 åren.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Radonmätning är utförd och visar på 120 Bq/kubikmeter, vilket är ett bra värde. Riktvärdet för radon är 200 Bq/kubikmeter, är radonhalten högre är den en olägenhet för människors hälsa.

Karta

Näset LIDINGÖ

Källängsvägen 28

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg