190
MEDD74EE42B70C44C068DD168D0ECEB6759

100-årig charm, renoverat med kärlek & omsorg. Välkommen hem till historisk elegans & modern komfortJärnvägsgatan 18 Rydaholm

Kommande®

Rydaholm

Järnvägsgatan 18


PRIS3 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

212 kvm

BIAREA

22 kvm

TOMTAREA

1 595 kvm

BYGGÅR

1924

DRIFTSKOSTNAD

4 324 kr/månad

PRIS

3 500 000 kr

100-årig charm, renoverat med kärlek & omsorg. Välkommen hem till historisk elegans & modern komfort

Stig in i detta charmiga hus med en stolt historia - en vacker villa som firar 100 år i år! Snickarglädje präglar varje hörn, både inne och ute. Nästan alla ytskikt renoverades år 2022 och skapar en fräsch och modern atmosfär. Värm upp ditt hjärta vid 4 kakelugnar och 1 öppen spis, eller njut av en vinprovning i den eleganta vinkällaren, som välkomnar dig genom en maffig stentrappa och dubbelspegeldörrar, perfekt för trevliga middagar.

Spegeldörrar förgyller huset, och de fina grusade gångarna leder dig genom trädgården till denna pärla. Villan är i otroligt prima skick, med fasaden nytvättad år 2023. Två stora balkonger ger extra utrymme och ett nytt badrum, komplett med bastu. Här har du chansen att bo i en fantastisk villa med låga driftkostnader.

Kommunikationen är bekväm med tåg och buss precis utanför dörren. Missa inte tillfället att äga detta vackra hem där varje detalj berättar en historia! Huset på gården inkluderar gästlägenhet, dubbelgarage, förråd och verkstad. Huset ligger nära centrum, och det inglasade uterummet med infravärme gör det möjligt att njuta av trädgården året runt. Den vackra trädgården har fruktträd och plats för odling. Detta är en unik möjlighet att bli ägare till en hemtrevlig villa med en kombination av charm, modernitet och praktiska faciliteter. Välkommen till ditt nya hem!


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av er bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Sofia Bjurelid:
Tel: 070-865 09 73
Mail: sofia.bjurelid@husmanhagberg.se

Bilder

MEDD74EE42B70C44C068DD168D0ECEB6759
MEDED1048F6BB5F401DAD329FBCAFA944EA
MEDA0E25242080A49B18E742DA379C1AAF6
MED660CE44EC1FC41EAB0BC37E2B3BDAF5A
MED2050C7551BBA47C0A3CD3E6FFBBBF48D

Planritningar

Entrévåning

Övervåning

Källare

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

212 kvm

BIAREA

22 kvm

TOMTAREA

1 595 kvm

BYGGÅR

1924

DRIFTSKOSTNAD

4 324 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL


Välkommen genom en vacker veranda till hallen där väggen pryds av panel och tapet. Ett stilrent Pergogolv sträcker sig över golvet, och en trappa leder upp till övervåningen. Öppningar mot både vardagsrum och TV-rum skapar en öppen atmosfär. I den rymliga hallen finns praktiska klädhängare för ordning på ytterplaggen, och här finns också en gästtoalett för bekvämlighet.

TV-RUM

Tv-rummet har vackert Pergogolv och en unik takstruktur. Ingång till köket ger en öppen känsla, och en praktisk garderob bidrar till ordning och stil.

KÖK

Rymligt kök med massiva ekluckor som erbjuder gott om förvaringsutrymme. Här finns en induktionshäll installerad från 2022 för effektiv matlagning. Kyl och frys är från 2015, medan köksfläkten byttes ut 2019. En diskmaskin installerades 2021. Köket är utrustat med integrerad mikrovågsugn och ugn för bekvämlighet. Pergogolv och tapetserade väggar.

TVÄTTAVDELNING

Tvättrummet är utrustat med en torktumlare från 2021 och en tvättmaskin. En praktisk tvättbänk med ho finns tillgänglig, och det finns gott om plats för att skapa en syateljé eller ägna sig åt andra hobbyer.

VARDAGSRUM/MATSAL

Matsal/vardagsrummet är försedd med två charmiga kakelugnar, vilket ger en varm och inbjudande atmosfär. De massiva trägolven lägger till en rustik touch till rummet. Här finns gott om plats för ett bibliotek, ett stort matbord och en bekväm soffgrupp. Rummet bjuder på en underbar känsla av rymd med generöst med ljusinsläpp från vackra fönster.

ALLRUM

En vacker trappa leder upp till övervåningen där en rymlig hall välkomnar med utgång till båda balkongerna. Trots att öppenspisen inte är i bruk, ger den en atmosfär av elegans till rummet. Här finns gott om utrymme för möblering och skapande av en inbjudande atmosfär. Massivt trägolv och väggar målande i en behaglig creamfärg bidrar till en varm och välkomnande känsla i detta rymliga utrymme. Från hallen finns även en stege som leder upp till en före detta "pigkammaren" på vinden, vilket ger ytterligare möjligheter för utrymme och användning.

SOVRUM 1 & 2

Sovrummen har ett vackert trägolv och väggar klädda i tapet, vilket ger en varm och mysig atmosfär. Här finns en charmig kakelugn, som för närvarande inte är i bruk, som ger en touch av karaktär till rummet. Praktiska garderober erbjuder gott om förvaringsutrymme för att hålla ordning och skapa en organiserad sovrumsmiljö

MASTER BEDROOM

Masterbedroomet är utrustat med rymliga garderober som har praktiska skjutdörrar, vilket ger en stilren och funktionell förvaringslösning. Massiva trägolv bidrar till en varm och tidlös atmosfär i rummet. Väggarna är klädda i tapet, vilket ger en mjuk och personlig touch.

BADRUM

Badrummet är totalrenoverat 2022, med duschhörna. Golvet täcks av plastmatta, medan väggarna pryds av kakel. En praktisk kommod och en spegel med förvaring erbjuder funktionell användning. Bakom spegelskjutdörrar finns garderober. Dessutom finns en bastu för avkoppling och välbefinnande. En vägghängd wc-stol och en elektrisk handdukstork.

KÄLLAREN

En imponerande massiv stentrappa leder ner till källaren. Tidigare fungerade detta utrymme som ett slakteri, men idag erbjuder det gott om förvaring och en matkällare. Ett av rummen i källaren används för vinprovning och här finns plats för en vinkyl. Här finns också pannrummet. Dessutom finns det tillräckligt med utrymme för den som önskar skapa ett gym, vilket ger möjligheter till en mångsidig användning av källarutrymmet.

Om området


Upptäck livet i Rydaholm – din perfekta plats att kalla hem. Här finns allt du behöver för en bekväm och aktiv livsstil. Bra service med bibliotek, livsmedelsbutik, detaljhandel, vårdcentral, apotek, folktandvård, värdshus, pizzeria och ett mysigt kafé. Med över 300 registrerade företag präglas Rydaholm av en företagsvänlig atmosfär.

Läget:
Rydaholms strategiska placering gör att du når Alvesta, Värnamo, Ljungby och Växjö inom en halvtimme. Närheten till riksväg 27 och en tågstation där Kust till kust-banans Krösatåg stannar och en kommande snabbtågsstation gör det enkelt att navigera och utforska omgivningarna.

Skolor och barnomsorg
I Rydaholm finns tre förskolor.
Rydaholms skola, årskurs F-6
Bors skola, Bor, årskurs 7-9
Finnvedens gymnasium, Värnamo

Natur och Fritid:
Aktiviteter som badplatsen vid Hjortsjön, konstgräsplan, ishall och ett blomstrande föreningsliv skapar en mångfald av fritidsmöjligheter.
Ett kuperat elljusspår, ishockeyrinken Talavidshallen, vackra naturreservatet Getaryggarna och andra sportfaciliteter gör Rydaholm till en aktiv plats.

Handel och Mat:
Butiker som ICA-Nära, Victorias blomsterdröm, Linas Ljuva ting, Järnhandel tillsammans med Rydaholms Värdshus längs 27:an, erbjuder både dagligvaror och kulinariska upplevelser.

Kultur och Historia:
Rydaholms kyrka från 1100-talet och Smålands Bil-, Musik- och Leksaksmuseum lägger till en touch av kultur och historia.

Gårdsförsäljning:
Alfreds marzipan & praliner i Långstorp bjuder på en chokladupplevelse i en charmig butik.

Låt Rydaholm bli din framtida destination – där gemenskap möter bekvämlighet och natur. Kontakta oss för att utforska alla möjligheter som Rydaholm har att erbjuda!

KOMMUNIKATION

Framför huset finns buss- och tågförbindelser samt snart även ett snabbtågsstopp, vilket ger flexibilitet och enkla resor.

Ekonomi

EL

30 757 kr

VA

7 704 kr

RENHÅLLNING

3 050 kr

SOTNING

625 kr

FÖRSÄKRING

9 756 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

51 892 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

5 347 kr / år

KOMMENTAR

Detta är de faktiska värdena för 2023, och huset hade en elförbrukning på 12 541 kWh.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1 3/4-plansvilla med källare under del av huset

BYGGNADSÅR

1924

UPPVÄRMNING

Bergvärme 2010

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-07-29

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA

26 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

47 kWh/m² och år

Byggnadssätt

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2+1 glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

SÄVRARP 1:30, SÄVRARP 1:31

ÖVRIGA BYGGNADER

Annexbyggnaden Sävrarp 1:31, som sträcker sig över 250 kvm, utmärker sig genom genomtänkta detaljer och bekvämligheter. Här finner man ett praktiskt dubbelgarage, komplett med en Easee laddbox med 3-fas kapacitet – en idealisk lösning för laddning av el- eller laddhybridbilar från och med 2020. EU-handske Garo-eluttag (25A, 4-poligt) underlättar användningen och möjliggör effektiv energihantering. Samtliga faciliteter är i utmärkt skick, inklusive en gästlägenhet, vedbod, verkstad och förråd.

Gästlägenheten, rymlig och välplanerad, erbjuder flexibilitet och bekvämlighet. Vid entrén möts man av ett trivsamt kök med en fungerande järnspis, kylskåp och luftvärmepump. En inbjudande hall och en trappa leder upp till övervåningen, där ett charmigt sovrum/allrum med vackert trägolv, sovalkov och badrum väntar. En oinredd vind står till förfogande som nödutgång och extra utrymme.

Denna annexbyggnad är perfekt lämpad för tonårsbarn, vänner och familj som kommer på besök, eller som en möjlighet till uthyrning för extra intäkter. Trädgården på husets västra sida och det egna jordgubbslandet bidrar till den idylliska atmosfären. Här kombineras funktionalitet med en inbjudande atmosfär och erbjuder mångsidig användning av utrymmet.

Två balkonger, inglasat uterum med persienner och infravärme samt en stenlagd uteplats i trädgården

ÖVRIGT

Badrum totalrenoverat 2022. Nya ytskikt i större delen av huset 2022. Fasad tvättad 2023.
Jordfelsbrytare finns i både bostadshuset och gårdshuset.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

713 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

591 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

415 600 kr

Tomt

AREAL

1595 kvm

TOMTBESKRIVNING


Tomten är en grönskande oas där grönsaksodlingar och planteringar får trädgårdsdrömmar att blomstra. Äppelträd och fruktträd färgar årstiderna, med grusade gångar som leder till små sittplatser och generösa ytor för odling. En imponerande tall skuggar huset och skapar naturlig svalka. Här möter naturens skönhet praktisk funktionalitet i en harmonisk plats att utforska.

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan (1960-01-27)

VATTEN/AVLOPP

Huset har tillgång till kommunalt vatten och avlopp. Dessutom finns en egen brunn för bevattning, vilket möjliggör självförsörjning för trädgården. På gården finns även en fungerande handpump, och i husets källardel återfinns en elektrisk vattenpump.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Värnamo Nederled GA:3 ändamål: Vägar

Viktiga dokument & länkar

1214771-deklaration
Utlatande_V2015609_084007_Järnvägsgatan_
Kommande

Karta

Värnamo Rydaholm

Järnvägsgatan 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg