190

Skarpnäck, Skarpnäck

Horisontvägen 55

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,633 inkl värme va, utöver månadsavgiften tillkommer 200 kr för bredband och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea80.3 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer99-2385-1-1103-4
Byggår1985

Utgångspris: SEK 2,395,000

Charmfull 3:a med dubbla uteplatser!
Genomgående fräscha ytskikt i denna bostad, trivsam planlösning där du kan få ta del av både för och eftermiddagssol. Ekonomisk stabil bostadsrättsförening med ordnad ekonomi, detta är en KOMMANDE försäljning, vid intresse kontakta ansvarig fastighetsmäklare!

Om området

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis och Svettis på Skarpnäcksfältet, Flex Gym, Simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning Fallskärmen 2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
80.3 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Pris
SEK 2,395,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,633 inkl värme va, utöver månadsavgiften tillkommer 200 kr för bredband och kabel-tv
Andel i föreningen
1.36879 %
Andel av årsavgiften
1.36879 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Fallskärmen
Om föreningen
Brf Fallskärmen bildades 2003 och omfattar gården Fallskärmen 1, ett kvarter som omsluter en lummig gård med lekplats och ett hus med gemensam fräsch tvättstuga, gym och föreningslokal. Det är en HSB-ansluten förening med bra service.

De har 8 hyresrätter kvar vilket ses som ett dolt och fördelaktigt kapital för föreningens framtida ekonomi. De 4 lokalerna hyrs ut till bland annat gruppboende, hemtjänst och förskola. Garagefastighet finns i anslutning till Segelflygsgatan.

Tvättstugan har nya maskiner och det är lätt att få tid.

Föreningen har nyligen moderniserat föreningslokalen, byggt en bastu, relaxavdelning och ett gym för föreningens medlemmar att nyttja.
Föreningslokalen går att hyra för barnkalas och sammankomster. Kostnaden är 50 kr för barnkalas, 100 kr för övrig verksamhet.

Som medlem i föreningen får man disponera det nyrenoverade gymmet (blev klart i augusti 2018) för en årsavgift på 700 kr per hushåll.

I föreningen finns cykelförråd för föreningens medlemmar att nyttja. Vid intresse kontakta styrelsen.


Föreningen har en trevlig och informativ hemsida på
www.brf-fallskarmen.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
85
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
På månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om totalt 200:-/månad för ComHems basutbud av Kabel-TV samt 100 Mbit bredband via Telenor (Gamla bredbandsbolaget)
Parkering
I området finns parkeringsplatser och garageplatser att hyra. PARKERING i närliggande parkeringshus administreras av APCOA Parking, http://www.apcoa.se/ (pris ca. 700-800 kr/ mån)
Renoveringar
Tidigare projekt:
GMO = Gården Make Over. Stort projekt 2014 - 2019 innehållande entréer och gatuytor, som ingår i föreningen, hela innegården. Utsidan klar 2014, våren 2015 påbörjades projektet med innegården. Arbetet slutfördes 2019.

Ombyggnation av en befintlig lokal på markplan till lägenhet och kontor, gjordes 2015 och såldes som nya lägenheter.

Kommande/pågående projekt:
Ev. energieffektivisering på sikt.
Ekonomi
God ekonomi. Det finns inga inplanerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2020-08-07)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Brf Fallskärmen garanterar förskoleplats åt alla boende i föreningen på förskolan Papegojan på Segelflygsgatan 6 ( innergården) för mer info kontakta Förskólan Papegojan direkt.

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Horisontvägen 55

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg