190
MEDFD66A77761B34B50BA654165EE52E8A9

Kvadratsmart radhus i gavellägeHonungsvägen 31 Umedalen, Umeå

Kommande®

Umedalen, Umeå

Honungsvägen 31Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

97 kvm

TOMTAREA

196 kvm

BYGGÅR

2005

DRIFTSKOSTNAD

2 433 kr/månad

Kvadratsmart radhus i gavelläge

Snart öppnas dörren till detta trevliga radhus med gavelläge!

Detta kvadratsmarta gavelradhus med sina välplanerade 97 kvm och en fin liten trädgård ligger familjevänligt och trivsamt på Umedalen.
Entréplanet har en öppen planlösning där ett välutrustat kök och ett luftigt och ljust vardagsrum förbinds med en möblerbar hall. Här finns också ett helkaklat badrum försett med tvättmaskin och torktumlare. Hela entréplanet värms upp med golvvärme, vilket gör att golven i hall och badrum torkar snabbt.
En trappa upp finner vi husets tre sovrum, en rymlig klädkammare samt även här ett helkaklat duschrum. Det övre planet erbjuder även ett allrum som kan användas som hemmakontor eller ge plats för gäster med en bäddsoffa. Från allrummet når man balkongen i västerläge, med kvällssol och utsikt över samfällighetens gemensamma område med en mindre lekpark.
Detta gavelradhus har ett härligt läge, där två trivsamma altaner, på fram- respektive baksida, ger tillgång till de flesta av dygnets soltimmar. Trädgården, som omger huset på tre sidor, har för sin storlek ett imponerande utbud av träd och buskar. Här finns röda och svarta vinbär, hallonbuskar, körsbärs- och plommonträd, samt ett litet syrénträd. Trädgården, som omgärdas av en hög tujjahäck, är en fin liten oas som måste upplevas på plats.
Med huset kommer en carportplats, också den i gavelläge.

På Honungsvägen bor ni i ett lugnt och familjevänligt kvarter med närhet till bland annat skola, matbutik, Klockarbäckens handelsområde samt trevliga promenadstråk. Både Umedalens skulpturpark och promenadvägen längs med Umeälven finns inom gångavstånd. Träningsanläggningen IKSU Spa ligger endast ett stenkast bort. God kommunikation via buss till centrum, NUS och universitetet.

Säljaren söker en hyresrätt i storleksordningen 2:a - 4:a.


Kontakta mäklaren för mer information!

Bilder

MEDFD66A77761B34B50BA654165EE52E8A9
MED1BF1F81C777945B7AEAC82974D74853E
MEDD069A2863D544CBEAD09A707D32C0145
MED4736566DF8454E3CB15DB4F2517A2A09
MED70175768A4A343E9B6323AC78DC873D0

Planritningar

Planritning Entréplan

Planritning Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

97 kvm

TOMTAREA

196 kvm

BYGGÅR

2005

DRIFTSKOSTNAD

2 433 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉPLAN

.

HALL

Välkommen in till denna rymliga hall klätt med ljusa ytskikt samt fondvägg i ton av terrakotta, som avrundas med ett klinkergolv i mörk sober nyans. Här finns både god plats för klädavängning samt en formidabel förvaringsmöjlighet i stora och rymliga garderober. Hallen har golvvärme som fortsättningsvis sträcker sig över hela entréplan.

KÖK

Trivsamt och hemtrevligt kök som med sina höga fönster ger ett mycket fint ljusinsläpp. Köksluckor i björk och ljusgrå mosaik ovan arbetsbänk i laminat/rostfritt. Köket är fullt utrustat med fullstor kyl och frys, spis med ugn och fläkt samt diskmaskin. Ekparkettgolv och ljust tapetserade väggar med fondvägg i ton av terrakotta. Kökets fönster vetter mot altan i anslutning till entrén med eftermiddagssol.

BADRUM

Rymligt och fräscht badrum med klinkergolv och kaklade väggar i ljus tidlös nyans. Här finns handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch hörna samt tvättmaskin och torktumlare. Badrummet rymmer ett badkar för den som föredrar det.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum som erhåller ett fantastiskt naturligt ljus genom sina höga fönsterpartier i två väderstreck, tack vare sitt gavel läge. Här rymmer man större soffgrupp och kompletterande möblering för att fylla ut känslan av såväl härliga sociala tillställningar som mysiga hemmakvällar. Golvet av parkett och ljusa tapetserade väggar. Från vardagsrummet nås altanen i öster.

ALTAN

Stor och rymlig altan att avnjuta både frukost och lunch på. Tack vare en högre häck får man här en insynsskyddad tomt. På tomten återfinns bl.a rödvinbär, svartvinbär, hallon, smultron, jordgubbar och plommon samt ett fint syrénträd.

ÖVRE PLAN

.

ÖVRE HALL

Hallen har ett multifunktionellt utrymme som med fördel går att använda som ett kontor eller mindre allrum/TV-hörna. Här finns även möjligheten att upprätta en vägg för vidare avskärmning. Från hallen nås även balkongen som vetter mot väster. Golv av parkett och ljusa tapetserade väggar.

BALKONG

Balkong med eftermiddagssol och perfekt utsikt mot innergård/lekparken för att hålla koll på lekande barn. Här gives plats för enklare cafésett.

SOVRUM 1

Väl tilltaget sovrum som med sin goda yta rymmer både dubbelsäng och ett större kompletterande möblemang. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från sina två fönster och här återfinns god förvaring i tre rymliga garderober. Golv i parkett och ljusa målade väggar.

SOVRUM 2

Multifunktionellt rum som lämpar sig ypperligt för såväl sovrum som kontor, men även barnkammare. Till rummet hör en integrerad garderob för god förvaring. Väggar i ljus nyans och golv av parkett. Trevlig ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

SOVRUM 3

Rummets yta rymmer både en större säng och ett kompletterande möblemang. Till rummet hör en integrerad garderob för god förvaring. Väggar i ljus nyans och golv av parkett.

DUSCHRUM

Duschrum med klinker på golv och kaklade väggar i ljus tidlös nyans. Utrustningen här består av duschhörna, handfat och spegelskåp med belysning samt Wc.

Om området

Umedalen är idag ett naturligt centrum, där människor, kultur och natur träffas. Omkring området har det de senaste årtiondena vuxit fram ett trivsamt samhälle med såväl småhus som lägenheter, mjukt inbäddat av den intilliggande skogen. Härifrån är det kort till löpspåren och stigarna som trampats upp av både människofot och hundtass. Området ligger fem kilometer väster om Umeå centrum, mellan den slingrande Umeälven i söder och de vidsträckta skogarna norr om E12:an.

Här ligger Norrlands största skulpturpark som årligen lockar tiotusentals besökare. Här finner du även Iksu Spa. Här finns möjlighet till gruppträning, individuell träning, personlig träning och förstås många sköna spa-möjligheter i den fantastiska miljön. Här kan du i anslutning till caféet prova ljusterapi, njuta av värmen i solsimulatorn eller prova massage och rehabbehandlingar. Närhet till strandpromenaden men missa inte Backenkyrkan på vägen, här kliver nygifta ofta ut genom portarna. Väl nere vid strandpromenaden längs vattnet härskar ett storslaget lugn. En solig dag samsas motionärer, livsnjutare och badsugna längs Umeås populäraste stråk.

NÄRSERVICE
Affärer och restauranger
Franska bistron Le Garage. Närbutik. Närhet till köpcentrum Klockarbäcken.

KOMMUNIKATION
Goda bussförbindelser till och från centrum. Du tar dig även enkelt med cykel eller till fots till Centrum. Fortsätter du västerut hittar du snart de närmaste byarna Baggböle och Brännland.
Just nu byggs Västra länken som sträcker sig från Röbäcksdalen via Röbäck till Klockarbäcken och beräknas vara klar i slutet av 2021.

SKOLOR OCH OMSORG
Backenskolan, F-6
Västangårds skola, F-9
Fristående skolor; Waldorfskola F-9 och gymnasium
Montessoriskola, F-6
NTI-gymnasiet
Hannaskolan, F-9

Ekonomi

EL

6 838 kr

VA

1 700 kr

UPPVÄRMNING

10 654 kr

VÄG, SAMF

10 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

29 192 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Fjärrvärmekostnaden är beräknad på 8 458 kWh med 0,761 kr/kWh och hushållselen på 2 886 kWh med 0,8865 kr/kWh. Avser Umeå Energis rörliga elpris per 9/5 2023. 16A säkring.
Samfällighetsavgiften på 10 000:- / år inkluderar sophämtning, snöröjning och sandning. Vatten debiteras via samfälligheten 2 ggr/år.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plan radhus

BYGGNADSÅR

2005

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegel

FASTIGHETSBETECKNING

Styvmorsviolen 35

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 016 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 389 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 650 000 kr

Tomt

AREAL

196 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Styvmorsviolen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Styvmorsviolen GA:2 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Samfällighet: Umeå Styvmorsviolen S:1
Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledningar, 2480K-04/115.2

Viktiga dokument & länkar

HH Bra att veta om budgivning
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Kommande

Karta

Umeå Umedalen

Honungsvägen 31

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg