230
MEDE826CE4D3CA44B04B9780B9AEE6DE1A8

Äntligen! En fjällstuga med panoramautsikt på vackra Höglandet i Lofsdalen.Höglandet Harrvägen 22 Lofsdalen - Höglandet, Lofsdalen

watermark

Lofsdalen - Höglandet, Lofsdalen

Höglandet Harrvägen 22


PRIS (som utgångsbud)3 990 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

BOAREA

70 kvm

TOMTAREA

1 131 kvm

BYGGÅR

2007

DRIFTSKOSTNAD

3 110 kr/månad

PRIS

3 990 000 kr som utgångsbud

Äntligen! En fjällstuga med panoramautsikt på vackra Höglandet i Lofsdalen.

Äntligen har du möjlighet att bli ägare till en mysig fjällstuga på exklusiva Höglandet i Lofsdalen som är beläget ca 800 m.ö.h. Här uppe maximeras soltimmarna på altanen med panoramautsikt mot söder över både sjö och fjäll. Med direkt anslutning till skidåkning, skoter, vandring och MTB erbjuder stugan en fantastisk möjlighet till ett skönt fjälliv. Utsikten är svår att beskriva! Den behöver upplevas.

Transportled till pisten finns på 200 meter stakavstånd och skotern tar du direkt från stugan. Till byns finaste spårcentral tar du dig enklast med bilen, men för den som vill går det lika bra att promenera 15 minuter. Här finns helt magiska längdskidspår, vandringsleder och cykelleder som löper över kalfjäll. Lederna är anpassade för stora som små och har många fina rastplatser att ta sikte på.

Förbi stugområdet löper en naturstig som sträcker sig mellan Hovärkens topp och bykärnan. Sommartid tar det en lugn 25 minuters promenad via naturstigen att gå från stugan till byns butiker och restauranger. En promenad förbi skön natur och porlande fjällbäckar.

Stugan på 70 kvm + loft är belägen uppe på en höjd, vilket avlägsnar grannar och ger huset en fri känsla i den storslagna naturen. Stugan är väl planerad. I den nordliga delen av stugan finns de två sovrummen med fint ljusinsläpp och ett badrum med bastu. I husets södra del finns den luftiga storstugan med ryggåstak och synliga limträbalkar. Rummet rymmer både kök och allrum i öppen planlösning och här finns plats att samla hela familjen framför den sprakande brasan. Utgången till altanen i söderläge förlänger rummet varma vår- och sommardagar.

Från storstugan finns en trappstege som leder upp till det ca 30 kvm stora och luftiga loftet. Loftet går bra att inreda efter behov och det finns gott om plats för ytterligare sängplatser eller umgängesytor.

På fastigheten står ett förråd med dubbeldörr, här finns plats för att tex. köra in skotern och förvara skidorna.

Missa inte flygfilmen, den filmade visningen och ytterligare information som finns på mäklarens hemsida.

Vi gillar när vi får svara på alla möjliga frågor om boendet och såklart vill vi gärna visa er! Kontakta oss på HusmanHagberg i Härjedalen.

Bilder

MEDE826CE4D3CA44B04B9780B9AEE6DE1A8
MEDC7F40F3C7F52448898150F773EBA98D4
MEDC74D611528C44766B8172D2D3A0B2717
MED040ADA7FBD424A91BD0E1EA52081F137
MEDB7DECDD72FBC47E99794109B58302246

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

BOAREA

70 kvm

TOMTAREA

1 131 kvm

BYGGÅR

2007

DRIFTSKOSTNAD

3 110 kr/månad

PRIS

3 990 000 kr som utgångsbud

Rumsbeskrivning

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Boarean är ej kontrollmätt

HALL

Hall med plats för avhängning samt en garderob. Klinker på golv, vitmålade väggar och vitlaserad panel i tak. El-golvvärme.

SOVRUM

Ett sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Två fönster som släpper in fint ljus. Parkettgolv av björk, tapet och vitlaserad panel i tak.

SOVRUM

Ett sovrum som idag är möblerat med en våningssäng med bred underslaf. Plats för förvaring. Även det här sovrummet har två fönster som ger fint ljusinsläpp. Stor, inbyggd städskrubb bakom dörren. Parkettgolv av björk, tapet och vitlaserad panel i tak.

BADRUM

Rymligt badrum utrustat med kommod, spegelskåp, förvaringsskåp, dusch i egen vrå och bastu. Klinker på golv, kakel på vägg och vitlaserad panel i tak. El-golvvärme.

ALLRUM/KÖK

Ett stort, rymligt rum med ryggåstak och synliga limträbalkar. Kök och allrum i öppen planlösning. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin och mikrovågsugn. Rymlig plats för matgrupp. Allrumsdelen har stor umgängesyta framför braskaminenf (Jötul) med plats för soffgrupp och fåtölj. En halvglasad dörr ut till altanen med söderläge. Parkettgolv av björk, en vägg med liggande träpanel, resterande väggar med tapet samt en fondvägg och vitlaserad panel i tak.

LOFT

Från allrummet finns en stegtrappa som leder upp på loftet. Stort och rymligt loft med plats för ytterligare sovplatser eller allrum. Här finns en garderob som är inbyggd i väggen.

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

KOMMUNIKATION

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

NÄRSERVICE

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Ekonomi

EL

18 436 kr

VA

7 695 kr

VÄG, SAMF

6 410 kr

SOTNING

400 kr

FÖRSÄKRING

4 377 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

37 318 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser både fast nätavgift om 10 436kr och förbrukning om drygt 8 000kr.
Posten väg/samfällighetsavgift avser renhållning och väg för två samfälligheter (gäller GA:18 och GA:21).

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med loft

BYGGNADSÅR

2007

UPPVÄRMNING

Direkt El, värmepump och braskamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

7 779 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Lofsdalen 2:238

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd/skotergarage

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 927 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 057 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 535 000 kr

Tomt

AREAL

1131 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Stor altan i härligt söderläge

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:21 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2361-09/108.1

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan Ändring Av Dp

Karta

Härjedalen Lofsdalen - Höglandet

Höglandet Harrvägen 22

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg