230
MED095F4B002ED541E2ADB1C00322463661

Milsvid utsikt så långt ögat når och där Visingsös södra spets skymtar!Hästhagsgatan 54 Huskvarna Öxnehaga, Huskvarna

Budgivning

Huskvarna Öxnehaga, Huskvarna

Hästhagsgatan 54


PRIS (utgångspris)2 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

115 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

197 kvm

BYGGÅR

1972

DRIFTSKOSTNAD

3 018 kr/månad

PRIS

2 795 000 kr Utgångspris

Milsvid utsikt så långt ögat når och där Visingsös södra spets skymtar!

Milsvid utsikt så långt ögat når och där Visingsös södra spets skymtar. Radhuset är vänt åt ”rätt håll” med trädgård, uteplats och balkong mot utsikten som verkligen är något att vila ögat på. 115 + 20 fina kvadrat och här är det bara att flytta rakt in och trivas. Ett praktiskt boende för såväl växande barnfamiljen som för dig som vill downsiza och behålla trädgårdslivet. Med nära anslutning till parkering och eget garage att nyttja via den välskötta samfälligheten. Här bor du med en effektiv driftskostnad!

Radhuset ligger precis vid en garagelänga och en grön slänt som omfamnar och visst är det skönt att slippa insyn borträknat när haren tittar förbi. Det är dessutom öppna fina gräsytor i förgrunden till utsikten mot vattnet. En perfekt vy och här är det lätt att ha uppsikt över barnen för skoj och lek.

Interiört på övre plan bjuds ett vitt kök med köksö och som ansluter sig till det stora vardagsrummet där både balkong, matsal och slående utsikten tar vid. Här finns plats för många gäster. Hallen är utrustad med fina garderober och i anslutning finner du gästbadrummet med dusch.
Tre bra sovrum på nedre plan som det är i dag men det går att trolla fram fler om det behövs. Stort badrum på nedre plan renoverat så sent som 2017 och som bjuder skön golvvärme. Den stora hallen är öppen med fina glaspartier mot baksidan och bastun som ansluter sig på trädäcket. Här finns något för alla oavsett om du gillar grill, sport eller sena bastukvällar under vinterhalvåret.

Området Öxnehaga ger dig möjlighet att bo på naturnära läge och smidigt med närhet till bra kommunikationer till både Jönköping och Huskvarna. Busskommunikation och E4:an på nära avstånd, serviceutbud, matbutiker, självservicebutik, gym, caféer, vackra promenadstråk och fina grönområden såsom Bondberget och Vättern på promenadavstånd. – Perfekt för dig som vill ha nära till allt!


Välkommen att känna efter själv!

Besiktning kommer att utföras inför visning och visning sker efter bokning till ansvarig mäklare, Amelie Sjöbring Cimen.

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amelie Sjöbring Cimen.
Tel: 0709-37 00 55
Mail: amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Bilder

MED095F4B002ED541E2ADB1C00322463661
MED3DE17873A1CE4BA491FF177C97C1D53C
MEDD04C8196F65F4274ABCEBFD712CCEB3F
MEDDC41AFA7F8CB4F549D5B3BC759914303
MED54EF21FDBC89493D9E86D0F33FC4566D

Planritningar

Planskiss entréplan

Planskiss nedre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

115 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

197 kvm

BYGGÅR

1972

DRIFTSKOSTNAD

3 018 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL/ENTRÉ ÖVRE PLAN

Klinkergolv möter vitmålade väggar och välkomnar dig hem.

KÖK

Ljusa skåpsluckor möter bänkskiva laminat och skapar harmoni. Avlastningsyta i form av köksö och möjliggör enkel matlagning och servering.
Köket är utrustat med: diskmaskin från -05 (fungerar ej), spis -06, kyl/frys -09.
Matplats invid fönstret med plats för 4-5 personer. Är ni många förflyttas sällskapet enkelt till matsalen som ansluter till det stora vardagsrummet eller i trädgården på baksidan med stort altandäck under sommarhalvåret. Fönster vetter åt söder och framsidan.

VARDAGSRUM

Vardagsrum inrett med parkettgolv och ljust målade väggar. Här vetter fönster mot norr och Vättern i sikte.
Balkongen ansluter och nyttjas väl under sommarhalvåret och matsalen nås via den öppna planlösningen.

BALKONG

Balkongen ansluter sin från vardagsrummet och är belägen i väderstreck norr med underbar utsikt över Vättern. Här bjuds fin eftermiddag/kvällssol. Solnedgångarna är magiska och här kommer ni njuta både ofta och långt in på kvällen under sommarhalvåret.

GÄSTBADRUM

Badrum med WC/dusch på övervåningen är renoverat 2004. Inrett med mörkt/svart klinkergolv som möter vitkaklade väggar. Utrustat med spegelskåp, handfat, WC och dusch.

HALL NEDRE PLAN

Parkettgolv i mörkbrun "valnöt" möter ljust målade väggar och övergår i ett häftigare golv som dessutom bjuder golvvärme (elburen).

SOVRUM 1

Inrett med ljust laminatgolv och ljust målade väggar. Fönster vetter mot norr. Här finns plats för den större dubbelsängen och är inrett med bra garderobsförvaring. Skönt och rofyllt sovrumsläge.

SOVRUM 2

Parkettgolv i ljus ton möter ljust målade väggar och fönster vetter åt norr. Sovrummet är renoverat så sent som 2017.

SOVRUM 3

Även här möter ljust parkettgolv ljust målade väggar. 2 små fönster vetter åt söder. Sovrum 3 är även det renoverat så sent som 2017.

BADRUM NEDRE PLAN

Badrummet på nedre plan är renoverat så sent som 2017 i stiliga val och material. Ljusgrå stora kakelplattor på vägg möter samma ton på klinkerplattorna. Här bjuds golvvärme för extra komfort (el-buren). Badrummet är utrustat med: WC, inbyggd hylla invid dusch, dusch bakom duschvägg i klarglas, stort handfat med kommod och spegel samt trevlig belysning och tvättmaskin. Ett badrum med extra allt! Våtrumsintyg bilagt i annonsen.

BASTU

Bastu renoverad/byggd i maj 2014. Härligt och något som varit uppskattat hos familjen under årens lopp.

GARAGE

Garage bjuds dig som boende med plats för 1 bil.

SAMFÄLLIGHETEN:

Samfälligheten bildades 1971 och har till uppgift att ta ansvar för gemensamma angelägenheter. Det kan vara allt från skötsel av grönområden och servicegator, inköp av lekredskap till lekplatser, reparation av trappor, belysning m.m.

Samfälligheten är uppdelad i 10 kvarter och varje kvarter har ett kontaktombud. Kontaktombud utses på årsmötet och man är kontaktombud under 1 år. Alla fastighetsägare måste någon gång vara kontaktombud.
Kontaktombuden har nyckel till ett gemensamt förråd där trädgårdsredskap och snöskyfflar finns att låna. Kontaktombuden ansvarar för att ett snöskottningsschema för kvarteret upprättas inför vintern.

Avgiften:
Nästkommande årsmöte genomförs i maj 2023 och nya dokument erhålles i anslutning till det.
Inga avgiftsförändringar beslutade för närvarande. Styrelsen reserverar dock för att de beaktar samhällsutvecklingen vad gäller ökade kostnader för drift av bl.a. el- och gatubelysning på området framgent.

Samhällsavgiften fördelning:
Avgiften är 2 285 kr/år och inkluderar Tele 2 kabel-TV och 12-kanaler, ett löpande avtal som förnyas var tredje år.

TV/bredband och telefoni:
Samfälligheten administrerar det avtal som innehas med Tele 2 där varje fastighet har 3 års bundet avtal som förnyas/förlängs var tredje år. Det är kabel-tv:n och grundutbudet som man binder sig till och avtalet övergår på köpare.
12 tv-kanaler ingår i avgiften för närvarande som avser 285 kr av årliga samfällighetsavgiften. Du som boende kan köpa till bredband och paket som du önskar och bekostas då separat. Avtalet är låst till leverantören: Tele 2.

Parkering:
Garage följer ett till varje fastighet. El är framdraget i garagen till motorvärmare.
Garagen ägs av samfälligheten men används av fastighetsägarna.
Använder man motorvärmare ska detta anmälas till styrelsens ordförande. Då installeras en elmätare i garaget och fastighetsägaren betalar årligen sin förbrukning till föreningens kassör.
Det har varit uppe på årsmöten om att installera elstolpar, så det kan komma att bli aktuellt längre fram vid behov. Inget beslutat i dagsläget och inget beslutat kring kostnad av en sådan ev. installation.
Fri parkering med parkeringstillstånd på samfällighetens parkeringar.

Åtaganden:
Samfälligheten har en egen traktor för snöröjning som sköts av samfälligheten för närvarande.
Servicegatorna skottas och sandas vid behov av samfälligheten men varje fastighetsägare ansvarar för att skotta snö framför sin fastighet så att post- och sopbilar kommer fram.
Trappan mellan trädgårdarna sköts snöskottning och ordning via rullande lista mellan grannarna. Kontaktmannen i kvarteret håller i planering och fördelning av det.
Skötsel av vissa grönytor och planteringar sköts av en entreprenör. Gräsklippning av vissa större ytor sköts av samfälligheten.

Stadgar och årsmötets protokoll finns annonserade bilagda annonsen och årsprotokollet från stämman i maj 2023 skrivs under inom kort.

Läs mer på: https://oxnehagasamfallighet.se/

Informationen avstämd med ordföranden per 2023-05-21.

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

- Fiber finns ej.

UPPLYSNING:

- Diskmaskinen i köket är ur funktion och kommer ej att ersättas innan nästa ägare tar över.
- I samband med renovering 2017 påpekades att isoleringen mellan våningarna (golv/tak) var undermålig men detta åtgärdades på de ställen där taket (inomhus) byttes ut på nedervåningen.

EXTRA NOTERING FRÅN BESIKTNING:

- Isolering i mittenbjälklag (främst ljudmässigt) är bristfälligt.
- Kallras uppstår i hörn i vardagsrum. Provisorisk lösning har utförts.

STÖRRE RENOVERINGAR PÅ FASTIGHETEN:

Badrum övre plan - renoverat 2004 av tidigare ägare.
Utbyggnad balkong - 2006 av tidigare ägare.
Takpapp - 2010 utfört under tidigare ägares innehavstid.
Fönster på övervåning och sovrum 1 – 2013 av tidigare ägare.
Bastubyggnad renoverad/ombyggd (tidigare endast förrådsbyggnad) – maj 2014.
Badrum nedre plan - 2017 - Våtrumsintyg finns bilagt annonsen.
Nya fönster i sovrum 2 & 3 nedervåning, ny altandörr och nya innerdörrar - 2017.
Nya glas i befintliga fönster (två i kök samt ett i sovrum) installerades - 2021.

Om området

Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden och sandbankarna vid Rosenlund. Ett område att trivas i för den som föredrar kombinationen med natursköna områden och med närhet till Jönköpings stadsliv. Här är det även gångavstånd till Österängens handels- och servicecenter.

Utbud på området
Vid de större inköpen och restaurangbesöken finner du Asecs som då når på bara tio minuters avstånd med bil. Uppe på Öxnehaga centrum hittar du mataffär, vårdcentral samt bibliotek. Dubbel lyx när det gäller tillgänglighet och utbud.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation. Det vackra naturreservatet Bondberget erbjuder vandringsleder och elljusspår. På vintern görs det om till skidspår på vissa platser samtidigt som du fortfarande har milslånga vandringsleder att upptäcka året runt. I området finns en aktiv fotbollsklubb med tillhörande idrottsplats.

Restaurang- och caféutbud
I angränsning till Öxnehaga ligger Österängen som erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Pizzerior, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller bara är på spång.

Kommunikation
Området erbjuder mycket goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjebussar mellan både Jönköping, Asecs och Huskvarna.

Skola och barnomsorg
I Öxnehaga är du alltid inom gång- och cykelavstånd till förskola och skolor. Här finner du Oxhagsskolan, med förskoleklasser, årskurs 1 och fritidshem. I närhet finns även Öxnehagaskolan som erbjuds årskurs 2 till 6 och fritidshem samt Sandagymnasiet i nära anslutning.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Ekonomi

EL

23 600 kr

VA

6 000 kr

RENHÅLLNING

4 332 kr

VÄG, SAMF

2 000 kr

ÖVRIGT

285 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

36 217 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Obs! Driftskostnaden kan variera beroende på förbrukning, avtal m.m.
Uppvärmningen inkluderar både kostnad för nätavgift och elförbrukning (10 555 kWh).

Säljarnas försäkring ligger idag på 3 000 kr/år och exkluderar säljarnas hemförsäkring.

På varje köpt (förbrukad) kilowatt-timme har säljarna betalat ett snitt på 1,29 kr/kWh. - Nätavgiften ifrån JKPG Energi tillkommer.

Övrigt-posten utgör 285 kr/år för Kabel-tv. Läs mer ovan under informationen från samfälligheten.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Radhus, suterräng

BYGGNADSÅR

1972

UPPVÄRMNING

Direktverkande el

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-05-19

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

116 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

10 555 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Sutteräng

STOMME

Träreglar

FASAD

Träpanel

FÖNSTER

2-Glas Isoler

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Papptak -omlagt 2010

UTV. PLÅTARBETE

Målad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Slöjdläraren 16

ÖVRIGT

Fönster: 2-glas eller 3-glas (2013) våning uppe och sovrum 1 eligt ägaren. Övriga glas är 2-glas isoler och är nya sedan 2017 och är fönster med bra kvalité och isolering av märket är Skaala.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 170 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 440 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

589 400 kr

Tomt

AREAL

197 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan (1969-10-24)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Jönköping Öxnehaga GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering

Karta

Jönköping Huskvarna Öxnehaga

Hästhagsgatan 54

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg