510
MED1029234AAF374C178B0FA3C94964C9D2

Såld!

Belägen högst upp med sol från morgon till sen kväll!

Gustavsberg Porslinskvarteren, Gustavsberg

Gustavsbergs allé 24

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,073 Värme, kallvatten, Kabel-TV, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea88.5 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer21142/ 21-1402
Byggår2017/2018
Driftskostnad400 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,650,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta fastighetsmäklaren för att boka in privat visning!

Äntligen en högt belägen fyrarummare i Porslinskvarteren! Högst upp i huset med balkong i väst mot den trevliga innergården. Sol från morgon till kväll! Interiörmässigt är den som ny med ljusa ytskikt, mattlackad ekparkett och flertalet fönster. Rostfria vitvaror, kakel och klinkers i vitt och grått samt gott om förvaringsutrymme. Lägenheten är mycket inbjudande och genomtänkt planerad. Belägen med en mycket bra placering i Gustavsberg med endast 5 min promenad till det nya och sprudlande hamnområdet med gästbrygga, restauranger, konstnärsateljéer och mycket mer. Dessutom busshållplats runt knuten med bra kommunikationer in till den stora staden! Välkommen på visning!

Om området

Gustavsberg Porslinskvarteren är en av ortens nyaste bostadsområden. Tidigare tillhörde den här marken Gustavsbergsfabriken och området vill fortfarande anspela på den industriella perioden vilket ger en fin blandning av bruksarvskänsla och nytänkande. Närmare hamnen lever fortfarande det konstnärliga kvar i form av ateljéer, vackra byggnader och mysiga butiker. Hamnområdet är Gustavsbergs prakt; vackert med småbåtsliv, skärgårdskänsla, restauranger, butiker, parker och strandpromenad. Här finns också gästbrygga för båtburna gäster och möjlighet till egen båtplats. Sommartid kan man ta ångbåten till Nybrokajen. Orten är unik i sig i och med blandningen mellan småstad och storstadsförort. Gott om olika skolor, förskolor och gymnasium.

Närområdet ger stora möjligheter för friluftsaktiviteter och ett stenkast från bostäderna finns idrottsplatsen Farstaborg samt Gustavsbergs ridhus. I området finns underbara strövområden/motionsspår längs Baggensfjärden och Värmdös härliga natur och gamla bruksområden. Gottholmsrundan: 2,4 km. Tjustviksrundan: 5 km.

Kommunikation

Från Gustavsberg Porslinskvarteren tar det ca 25 min med buss till Slussen. Med bil tar det ca 20 min. Det finns 2 busshållplatser och bussen är 474.

Närservice

Gustavsberg är egentligen uppdelat på flera olika servicecentrum. Hamnen, Gustavsbergs centrum, Värmdö köpcentrum och Värmdö Marknad. Utspritt på de här fyra centrumen så finns allt från mataffär till möbelsnickeri.

Övrigt

Gå gärna in på www.varmdo.se och läs mer om vår vackra kommun!

Bilder

Härlig kvällssol på balkongen!

Lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong

Balkong i bästa västläge med sol från förmiddag till sen kväll!

Rostfria vitvaror, bänkskiva av laminat samt vitt kakel.

Matplats vid fönstren

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten tillhör Brf Sailor Gustavsberg och byggdes under 2016 - 2018. Föreningen är känd för sin fina innergård, lägenheternas snygga materialval samt nytänkande arkitektur och byggnadssätt.

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för plats för ytterkläder och skor. Hel vägg med garderober, skåp och städskåp. Säkerhetsdörr. Ljust målade väggar och ekparkett på golv.

Vardagsrum
Socialt och trevligt vardagsrum med central placering i lägenheten. En naturlig samlingspunkt med bra ljusflöde genom stort fönsterparti samt utgång till balkong. Balkongen med läge åt väst vetter ut mot den trivsamma och påkostade innergården. Ljust målade väggar och ekparkett på golv.

Kök
Modernt och välplanerat arbetskök med ett bra ljusflöde. Kök med vita släta luckor, bänkskiva av laminat, spotlights samt vitt kakel. Köket är funktionellt med hel kyl och frys, diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll med spisfläkt i skåp, mikrovågsugn. Bra med arbetsytor och förvaring och gott om plats för stort matbord. Ljust målade väggar i vitt med ekparkett på golv.

Förråd/ klädkammare
Ingång från köket till extra förråd/ klädkammare

Sovrum 1
Stort sovrum med mycket rymd och bra utrymme för förvaring. Idag är det en garderob här. Målade väggar i en blå dov ton och ekparkett på golv. Två stora fönster för härligt ljusinsläpp.

Sovrum 2
Ytterligare ett stort sovrum med fint ljusinsläpp genom två fönster. Även det målat i blått.

Badrum
Välplanerat och snyggt badrum med helkaklade väggar i vitt och ljusgrått. Vit kommod med lådor under handfat, spegel över och belysning. Dusch med glasad duschvägg. WC. Bra tvättavdelning med arbetsbänk, skåp ovanför, tvättmaskin och torktumlare.

Gäst-WC
WC, handfat. Helkaklat i vitt och grått.

Övrigt
Vita släta innerdörrar och vita socklar. Till lägenheten hör även ett vindsförråd.
Antal rum
4 rum
Boarea
88.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 6, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Vindsförråd på våning 6
Avgift
SEK 5,073 Värme, kallvatten, Kabel-TV, Bredband
Driftskostnad
SEK 4,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
VA
SEK 1,800
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
1.01694 %
Andel av årsavgiften
1.01694 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017/2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 10/8/2020
Energiklass
C
Energiprestanda
56 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
71 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Vindsförråd
Förening
Namn
Brf Sailor i Gustavsberg
Om föreningen
Bredvid Gustavsbergs porslinsfabrik och bara en liten bit från vattnet bygger Järntorget Porslinshusen fördelade på fem hus kring en gemensam, upphöjd gård. Med allt från ettor och små tvåor till femmor kommer både unga, barnfamiljer och äldre att kunna hitta sin drömlägenhet. Med färgtoner hämtade från de gamla industrikvarteren passar husen bra in sin miljö. Entréer och gårdshus har inslag av kakel och corten som minner om den gamla porslinsfabriken. Mot Wilhelm Kåges gata och Gustavsbergs allé får kvarteret en stramare utformning medan fasaderna mot Ursula Printz gata i söder är mer lekfulla. Mot Blå blomparken i sydöst placeras ett lägre mer fristående hus i en terrassering ner mot parken. Byggnadernas olika våningshöjder skapar en ljus innergård och samtidigt får fler lägenheter utsikt mot parken. Gården är stor och generös och bjuder in till både umgänge och lugn och ro. Med olika zoner för uteplatser, lek- och gröna ytor finns plats för både barnens aktiviteter och möjlighet till en stilla fikapaus i solen. Under gården ligger ett parkeringsgarage med 144 stycken parkeringsplatser fördelade mellan de boende i både Brf Sailor och Brf Domino.


Bostadsrättsföreningens namn: Brf Sailor i Gustavsberg
Org.nr: 769629-5786
Antal bostäder i föreningen: 125 st
Antal lokaler i föreningen: 0
Gemensamma utrymmen: Cykelrum, Barnvagnsrum, Miljörum
I månadsavgiften ingår: Värme, TV/Internet 100/100
Parkeringsplats: 80 st garageplatser à 750 kr/mån
Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbeloppet.
Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet, debiteras per pant.
Andrahandsuppåtelse: 10% av prisbasbeloppet
Juridisk person tillåts ej.
Föreningen är äkta
Fastighetens byggnadsår: 2017
Ekonomisk förvaltare: Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB. För mäklarbild kontakta SBCs kundtjänst 0771-722 722 eller kundtjanst@sbc.se
Antal lägenheter
125
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Värmdö Gustavsberg Porslinskvarteren

Gustavsbergs allé 24

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg