MED832F913B73DE4CE7BDA7E96EC60567AE

Fri Mälarvy i S/V - Parkliknande sjötomt med egen kaj och brygga!

Budgivning

Bromma Nockeby, Bromma

Grönviksvägen 217

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,262 V/A, sophämtning, bredband samt basutbud TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea125 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer10
Driftskostnad1,665 kr/månad

Utgångspris: SEK 9,900,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

20
September | Sunday
Vg ring 0708141212 för visningstid

BEKVÄMT "VILLABOENDE" I BRF MED FRIKÖPT SJÖTOMT I S/V - FRI VY ÖVER MÄLAREN - EGEN TAKALTAN SAMT EGEN UTEPLATS OCH TOMT - MKT LÅG AVGIFT - GARAGEPLATS - MÖJLIG BÅTPLATS.
Välkommen till den idylliska och synnerligen välbelägna Disponentvillan i Brf Isbjörnen, med bedårande utsikt mot vattnet. Trivsamt boende i solid förening som äger den vackert anlagda sjötomten med såväl egen kaj och brygga som samlingslokal i charmig sjöstuga. Här njuter man av Mälarglitter, samt bad- och båtliv ett stenkast från dörren.

I en förening med mycket låg omsättning saluförs nu en vacker våning om 125 kvm, samt rymlig oinredd vind.
Lägenheten disponerar övre våningsplanet samt vind i "Disponentvillan". Ett mycket charmerande boende med varm atmosfär. Den ostörda sjöutsikten från såväl sällskapsyta som altanen samt därtill sjöglimten från kök och matrum adderar till trivseln.
Lägenheten erbjuder en soldränkt takaltan i S/V som bjuder in till trivsamma måltider under bar himmel, eller kanske en stund i solstolen. Lägenheten disponerar även del av tomt, där utegrupp i berså lockar till samvaro. Generösa gemensamhetsytor med sittgrupper och fint anlagd tomtmark med grusade gångar och prunkande rabatter. Här blommar det vackert från vår till höst och inramningen är svårslagen.

Genomgående äldre ytskikt ger tillfälle för egna material- och färgval vid stundande renovering. Vinden är en resursyta med många kvm, som idag endast används till förvaring.

Föreningens fastigheter är genomgående välhållna och erbjuder ett bekvämt och bekymmersfritt boende med gångavstånd till 12:ans spårvagn och butiker. Egen garageplats följer boende till en kostnad av endast 173 kr i månaden och båtplats kan erhållas kostnadsfritt.

Välkommen på visning av unikt livsstilsboende på Grönviksvägen 217 önskar Håkan Jansson HusmanHagberg

Om området

Vackra Nockeby med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm. Bebyggelsen i Nockeby startade i slutet av 20-talet i takt med att 12:ans spårvagn började anläggas. De första byggnaderna kring Nockeby Torg stod klara i början på 1930. Som Nockebybo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Flera golfbanor på Drottningholm, Ekerö samt Färingsö för den som är intresserad.
Bra skolor i området, Höglandsskolan samt Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på trevligt promenadavstånd. Ett lugnt inbott område, genuin villaidyll.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplatser här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Parkering

Egen parkeringsplats i garaget och ytterligare parkeringsmöjlighet på gatan.

Övrigt

Man kommer att bredda Nockebybron i samband med att man skapar bättre framkomlighet för Ekerövägen. Mer finns att läsa på informationssida från trafikverket.

Bilder

Vackra Disponentvillan på friköpt sjötomt i S/V

Altan med vidunderlig vy och sol från morgon till kväll

Välkommen in i Disponentvillans sällskapsyta

Blick ner på uteplatsen och tomt som disponeras av lägenheten

Gemensam sjöbod för trivsamma stunder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÈ - Insteg på tåligt klinkergolv i Terracotta. Trappa med fint ljus från fönster leder upp till våningen.

ÖVRE HALL/ALLRUM - Möblerbar och luftig övre hall med plats för avhängning i såväl garderobsvägg som i klädnisch. Furugolv. Fönster i två väderstreck.

SÄLLSKAPSRUM - Vackert vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp och TV-hörna som matsalsdel. Fönstervägg ut mot Mälaren adderar till rummets atmosfär. Om man väljer att öppna upp planlösning i rummet får man ytterligare sjövy och ljusflöde från S/V. Eldstad med gjutjärnsinsats sprider såväl värme som trivsel ( Dock måste pipan tätas innan användning). Furugolv.

MATRUM/ALLRUM - Ljust rum med fönster i sydöst som bjuder sjöglimt samt glasad dörr i sydväst med fri sjövy. Sovalkov samt platsbyggd förvaring. Plastmatta på golv.

ALTAN - Trallbelagd uteplats med plats för sittgrupp. Fin utsikt och många soltimmar. Vy ner mot vattnet samt över villans tomt, där den egna uteplatsen är idylliskt belägen inramad av grönska.

KÖK - Även här sjöglimt från fönster. Rymligt kök med gott om yta för matlagning, förvaring samt köksbord för vardagsmåltiden. Äldre inredning med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Plastmatta på golv.

WC - Gästtoalett med handfat. Plastmatta på golv och målade väggar.

SOVRUM 1 - Plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i garderobsvägg. Fönster i väster. Plastmatta på golv.

SOVRUM 2 - Rymmer säng och arbetshörna. Fönster i väster. Plastmatta på golv.

BADRUM - Plats för badkar, handfat, wc samt nyare tvättmaskin. Takfönster. Plastmatta på golv.

VIND - Via trappa från övre hall nås den oinredda vinden. Används för dagen endast som förråd.
Antal rum
4 rum
Boarea
125 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Egen altan i S/V. Uteplats i berså på tomt som disponeras av lägenheten. Gemensamma sittgrupper på den vackra tomten. Dessutom, i den gemensamma Sjöstugan ett stenkast bort, erbjuds tillfälle att duka upp för "nära och kära" för en oförglömlig måltid tillsammans. Sjöstugan är belägen på bryggan och erbjuder sjövy i 180 grader. Denna gemensamhetslokal är ett uppskattat inslag i boendet och tillför ytterligare en dimension av trivsel.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 9,900,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,262 V/A, sophämtning, bredband samt basutbud TV
Information avgift
Avgiften i föreningen debiteras kvartalsvis
Driftskostnad
SEK 19,981 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,000
Uppvärmning
SEK 10,000
Försäkring
SEK 2,900
Övrigt
SEK 2,081
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Fördelningen mellan uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Övrig kostnad är obligatorisk garageplats som kostar 2.081 kr / år.
Andel i föreningen
6.9 %
Andel av årsavgiften
14.300000000000002 %
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med
Uppvärmning
Direktverkande el
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/30/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
129 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Skrapning, spackling, grundning och målning av insidan av alla fönsterfoder (förutom trapphuset) är gjord, även nya tätningslister.
Övriga byggnader
Gott om förvaringsutrymme på vindsplan, som nås via trappa från hallen. Charmerande "sjöstuga" som disponeras gemensamt i föreningen.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Hela vinden ovanför lägenheten, med access från den inre hallen, är det förråd som hör till lägenheten.
Till lägenheten hör en garageplats till en kostnad av 2.081 kr / år.
Möjlighet till båtplats utan kostnad finns efter ok från föreningen.

Disponentvillans tomter, som disponeras av de båda brf-innehavarna med en passande avgränsning mellan tomterna, sträcker sig ned till stenplattan invid grusgången, ca 2 meter SV om häcken. Lägenhet 9 disponerar och sköter om tomten från disponentvillan ned till plattsättningen 1 meter SV om flaggstången samt västra området invid Disponentvillan. Lägenhet 10 disponerar och sköter om tomten från plattsättningen söderut ned till stenplattan samt norra området invid Disponentvillan. Grusgången disponeras och sköts gemensamt av lägenheterna 9 och 10. Rabatterna invid grusgången och östra husgaveln sköts av lägenhet 9.

Tomten söder därom, ner till vattnet, samt markremsan närmast bron inkluderande trappan upp mot Grönviksvägen och dessutom flaggstången, disponeras av hela föreningens Brf-innehavare.

Se även dokument under föreningsinformationen om fördelningen av tomten.
Förening
Namn
Brf isbjörnen 35
Om föreningen

BRF Isbjörnen 35 är en mycket solid och välskött bostadsrättsförening som bildades 1985 och föreningen disponerar totalt 14 lägenheter/bostadsrätter.
Fördelningen är 9 st lägenheter i den fd. Nockebytvätten och 3 st lägenheter i en-familjsvillor samt 2 st. lägenheter i en två-familjsvilla.
Föreningen har en friköpt sjötomt med brygga och möjlighet till båtplats för medlemmarna. Vissa delar av marken disponeras av de olika lägenheterna men brygga och av mycket parkmarken disponeras fritt av medlemmarna.
Till lägenheterna hör också en garageplats som debiteras med 2.081 kr / år.
Avgifterna debiteras kvartalsvis i föreningen.
Inga planerade höjningar av avgiften har diskuterats i föreningen.

Mycket trevlig och välskött förening där belåningen per kvm bostadsyta endast är ca 1.100 kr.
Föreningen tillämpar en linjär avskrivning.
Att föreningen äger marken är relativt ovanligt då många av flerfamiljshusen i närområdet står på tomträtt .
Så här kommer inga framtida avgiftshöjningar beroende på omskrivna tomträttsavtal.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
14
Tv och bredband
Fiber (Sth Stadsnät) och Basutbud för Com Hem ingår i avgiften.
Parkering
1 st gargageplats hör till varje lägenhet och debiteras med totalt 2.081 kr / år
Renoveringar
Inga stora renoveringar planerade i föreningen.

Nockebybron samt Drottningholmsbron skall breddas i samband med Ekerövägens ombyggnad. Detta arbete skall, enl. uppgift, starta under år 2020.
Mer information om arbetet finns att hämta på Trafikverkets hemsida.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja delat ägande går bra
Äger föreningen marken
Ja friköpt sjötomt
Övrigt
Avgiften till föreningen betalas kvartalsvis

Karta

Bromma Nockeby Bromma

Grönviksvägen 217

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg