230
MED510135A6E61245DB8DD85CECC8674564

Charmigt 1800-tal. 3:a med 0 kr avg./m. Nära Mosebacke & Mariatorget. T-bana i kvarteret.Götgatan 26B Stockholm

Stockholm

Götgatan 26B


PRIS (fast pris.)10 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

85 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

10

MÅNADSAVGIFT

0 kr

BYGGÅR

1881

PRIS

10 000 000 kr Fast pris.

Charmigt 1800-tal. 3:a med 0 kr avg./m. Nära Mosebacke & Mariatorget. T-bana i kvarteret.

Vänligen kontakta mäklare Jerry Johnsson för att boka en privatvisning. Mobil 0702-545760.
Accepterat pris 10 Mkr.

BO MED 0 KR I MÅNADSAVGIFT på Götgatsbackens gågata! I representativ sekelskiftesfastighet med anor från 1790 med fönster i två väderstreck. Trivsamt läge mot den underbara innergården. Varsamt renoverat med bibehållen charm från byggnadsåret. Högt i tak, golvsocklar, två vackra kakelugnar och stuckaturer.

Välkommen till ett attraktivt läge invid Götgatsbacken. Två trappor över gatan och en trappa över den fantastiska innergården ligger denna lägenhet med bibehållen charm anno 1790 och med 0 kr i månadsavgift*. En mycket ljus lägenhet med totalt sex fönster i två väderstreck. Ett unikt boende utöver det vanliga på en av Södermalms mest attraktiva gator, nära Mosebacke, Mariatorget och Slussen. Här finns din drömbostad med fina trägolv, två vackra kakelugnar, ett modernt badrum, vackra pardörrar, högt i tak, höga golvsocklar och bevarade stuckaturer.

Lägenheten nås via hiss i gatuhuset till våning 1 där du går ut på gården och går vidare till porten i gårdshuset där du når bostaden via en bred och lättforcerad trappa till våning 2.

Föreningen kan vara avgiftsfri tack vare goda intäkter från sina hyreslokaler och att man äger sin tomtmark. Föreningen har också en låg belåningsgrad som vid utgången av 2021 uppgick till 4803 kr/kvm bostadsyta. Som medlem har du tillgång till den fantastiska innergården som är påkostad med ett fint orangeri och där gårdens beläggning består av Gotländska kalkstensplattor. Du bjuds också kostnadsfritt på hushållsel, fritt bredband och kabel-tv och i tvättstugan ingår fritt tvättmedel och sköljmedel.

*Varje bostadsrättsinnehavare deklarerar årligen ett förmånsvärde som beskattas i efterhand, läs mer under fakta.

Bilder

MED510135A6E61245DB8DD85CECC8674564
MED312E421235534E7AB290235AEDE79CDF
MED9376C4B6570844C0A5C64F9D0B4E83D9
MED233EB3A3CD154775B9004400FE85F302
MED6ECE56B8D82843D38DBB2F6CB2963DCC

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

85 kvm

LÄGENHETSNUMMER

10

VÅNING

2 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

0 kr

BYGGÅR

1881

PRIS

10 000 000 kr Fast pris.

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

Faktisk uppmätning norm SS 210

Om området

Läget på Södermalm är svårslaget, föreningens fastighet ligger i ett härligt, centralt läge invid anrika kvarter vid Mosebacke Torg med närhet till allt. Ett stenkast från Slussen, Medborgarplatsen och med Götgatans puls strax utanför porten. Utmärkta kommunikationer med T-bana Slussen och linjebussar alldeles runt hörnet. Närhet till allt i kvarteren, trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatsbacken. Skrapan, Mariatorget, SoFo och Medborgarplatsen med allt från butiker, restauranger till Bondens marknad på Katarina Bangata, når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget.

KOMMUNIKATION

Utmärkta kommunikationer med T-banan röda och gröna linje (Slussen) och flertalet linjebussar nere vid Slussen.

NÄRSERVICE

En kort promenad tar dig till Medborgarplatsen med Söderhallarnas handel och vidare till Skrapan med sin populära skybar och ännu mer shopping. Götgatsbacken med märkesbutiker och Brunogallerian ligger strax utanför porten. Det finns en mycket välsorterad större närlivsbutik med generösa öppettider finns tvärsöver gatan.

Med en rask promenad når du också de myllrande kvarteren i "SoFo". Vid Medborgarplatsen ligger Forsgrenska badet med bl.a. bassäng och gym. Lika nära till World Class Slussen, Friskis och Svettis i skrapan eller SATS på Kocksgatan.

PARKERING

I området tillämpas boendeparkering, se Stockholms stads hemsida. Månadsbevis kan köpas för 1100 kronor för fast boende. För garageparkering rekommenderas Stockholms stads parkeringsgarage under Medborgarplatsen som tillhandahåller 286 P-platser varav 144 är med gratis elbilsladdning. Månadshyra om 2 750 kr ger fritt tillträde till dessa dock ingen specificerad ”egen” plats. För närvarande ingen kö för månadshyresgäster.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

6,22 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse.

ÖVRIGT
Välkommen till denna ljusa, trivsamma och genomgående lägenhet med äldre charm från 1790-talet med två kakelugnar (ej fungerade). Bo i en förening med exceptionellt god ekonomi och med stora tillgångar i lokalerna på Götgatsbacken. Här bor man med 0 kr i månadsavgift där allt ingår såsom hushållsel, tv, telefon, bredband, k-tv, värme och vatten. Lägenheten är belägen i mycket attraktiva kvarter på Götgatsbacken och dess gågata alldeles intill både Mosebacke torg och Mariatorget. I representativ fastighet från 1790, ligger denna klassiskt vackra lägenhet som präglas av många tidstypiska originaldetaljer och generös takhöjd. Två rum mot gatan med fem vackra fönster inramade av ramverkspanel. Vackra, bibehållna pardörrar mot både vardagsrum och de två sovrummen. Från ena sovrummet har man en underbar fri utsikt över den vackra gården med orangeriet, flera sittgrupper och gasolgrill som kan nyttjas av de boende.

ENTRÉHALL:

Välkomnande, ljus hall som öppnar upp mot ena sovrummet och vardagsrummet. På golvet ligger ett vitt laminatgolv och väggarna är tapetserade i tidstypiska tapeter. Infällda spotlights i taket. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

KLÄDKAMMARE:

Via den möblerbara hallen, mitt emot badrummet når man den stora, praktiska klädkammaren /förrådsutrymmet. Utrymmet har vitt laminatgolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM/KÖK:

Stort, härligt och socialt vardagsrum med tre, höga fönster mot gatan som skänker rummet dess ljus. Den ståtliga kakelugnen (fungerar ej) pryder sin plats intill genomgången till hallen. På golvet ligger vackra, breda furutiljor, taket pryds av takstuckaturer och golvsocklarna är uppdragna på klassiskt vis. Väggarna är målade i en ljus nyans.

Köksdelen är nyrenoverad med gott om förvaringsutrymmen i skåp och lådor och full maskinell utrustning. Den praktiska köksön erbjuder ytterligare arbetsyta och förvaringsutrymme samtidigt som den också rymmer en vinkyl. Matplats invid fönstren för åtta - tio personer. I köket finns en praktisk avfallskvarn som föreningen låtit montera under diskhon i samtliga lägenheter. Över disk- och arbetsbänk sitter kakel och arbetsbelysning. Spishäll med ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, Fullstor kyl respektive frys och en mikrovågsugn.

SOVRUM 1:

Även här hittar du ett stort, charmigt rum med två vackra fönster, vackra golvsocklar och stuckaturer i taket. I rummet finns en mycket vacker kakelugn (fungerar ej) som prydnad. På golvet ligger ett väl bevarat fiskbensmönstrat parkettgolv med uppdragen golvsockel som ger rummet en härlig atmosfär. Väggarna är målade.

SOVRUM 2:

Ett stort sovrum med fönster mot den fina gården. Det vackra golvet består av enskilt limmade ekstavar ovanpå en betongplatta gjuten ovanpå de ursprungliga furugolvtiljorna av samma typ som i stora vardagsrummet. Den fina uppdragna golvsockeln ger rummet en härlig atmosfär. Väggarna är målade. Längs ena väggen finner du ett smart förvaringsutrymme i form av inbyggda 28 cm djupa Ikeas Billybokhyllor med vitrindörrar.

ÖVRIGA UTRYMMEN:

Föreningens tvättstuga är belägen på gårdsplanet, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel. I tvättstugan finns även en golvmonterad ismaskin av hotelltyp som det bara är att hämta hur mycket is man vill ifrån gratis. Maskin är ständigt påslagen och producerar hela tiden ny is när man hämtar från det som finns färdigt. I tvättstugan finns även en toalett med en så kallad Stockholms-dusch som alltid är tillgänglig för alla boende och deras gäster oavsett om man bokat tvättstugan eller inte.

I föreningen finns även ett cykelrum beläget på entréplan och ett återvinningsrum.

Ekonomi

FÖRSÄKRING

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Hushållsel, värme, vatten, bredband och kabel-tv ingår i månadsavgiften.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

236 532 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1881

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-05-22

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

113 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas isoler

Förening

NAMN

Brf Krönet

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

20

VARAV HYRESLÄGENHETER

1

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

4

EKONOMI

Föreningen har en mycket god ekonomi och har i nuläget en belåning om totalt 5,5 Mkr. Detta utgör en belåning om 4803 kr/kvm boarea.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Föreningen tillåter delat ägande där den som bor i lägenheten ska äga minst 10% av bostadsrätten.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger sin tomtmark.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Föreningen betalar via fastighetsförsäkringen det s.k. bostadsrättstillägget i din hemförsäkring. Du bör dock teckna en hemförsäkring för din bostad.

INFORMATION AVGIFT

Ingen månadsavgift erläggs av de boende men då föreningen klassas som en s.k. oäkta förening så förmånsbeskattas du i efterhand genom ett förmånsvärde som beskattas under inkomstslaget kapital. Den aktuella lägenheten har ett förmånsvärde som senaste året genererade en skatt om ca 2400 kr/månad.

OM FÖRENINGEN

Brf Krönet köpte år 1995 fastigheten Västergötland 3. Fastigheten bebyggdes första gången 1790 och består av ett flerbostadshus med en bostadsyta om 1185 kvm samt lokalyta om 683 kvm. I föreningen finns 20 lägenheter, varav en upplåts med hyresrätt och övriga med bostadsrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler där det bl.a. bedrivs mäklarverksamhet, optiker samt en tvålbutik.
Föreningen är en s.k. oäkta bostadsrättsförening.

TV OCH BREDBAND

Kabel-tv, bredband via fiber samt IP-telefoni från Viasat bekostas av föreningen och är därmed gratis för de boende.

RENOVERINGAR

Tidigare renoveringar:
1990-91 Byttes el-stigar och samtliga VA-stammar i kök och badrum.
1990-91 Renoverades fasaden och yttertak lades om.
2006 Torkskåp installerades i tvättstugan.
2006 Föreningens gård nyanlades genom landskapsarkitekt Bibbi Laine. Här finns både stenlagda ytor och murar av gotländsk kalksten samt orangeri med bord, och stolar samt infravärmare.
2006 Nytt gårdsbjälklag.
2007-08 Renoverades samtliga trapphus.
2008 Utfördes en OVK-besiktning.
2008 Målades fönster utvändigt.
2010 Installerades ett automatiskt bevattningssystem av innergårdens rabatter och buskar.
2012 Ny undercentral till fjärrvärmen.
2013 Installerades en ny tvättmaskin i tvättstugan.
2015 Ommålning yttertak
2016 Renovering tvättstuga
2016 Målning tak
2017 Ny gårdsbeläggning, skifferplattor
2018 Låssystem med taggar
2018 Fastighetsboxar
2018 Renovering hyresrätt
2018 Vissa lägenheter förses med nya köksfläktar, bl.a. denna lägenhet
2018 Samtliga lägenheter förses med nya säkerhetsdörrar
2019 Renovering återvinnings och cykelrum
2019 Renovering badrum i hyresrätt
2022 Stamspolning

Föreningen följer en underhållsplan. Inget större arbete är inplanerat för 2023.

ÖVRIGT

Föreningen har låtit installerat en praktisk avfallskvarn i samtliga kök i föreningen.

Föreningen anordnar en frivillig gemensam höst och vårstädning och har även en kontrakterad trädgårdsmästare för skötsel av växtligheten på gården.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Brf Krönet
Årsredovisning 2021 Brf Krönet
Hemsida Brf Krönet
Hemsida Stockholms stad

Karta

Stockholm Stockholm

Götgatan 26B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg