230
MED2B85BBA7CD944F32A561A87AE36560ED

Läcker 2:a med kök och internationell känsla - Egen uteplats och närhet till allt du behöver!Forsskålsgatan 18 Hammarbyhöjden, Johanneshov

Hammarbyhöjden, Johanneshov

Forsskålsgatan 18


PRIS (utgångspris)2 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

LÄGENHETSNUMMER

25

MÅNADSAVGIFT

4 600 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 495 000 kr Utgångspris

Läcker 2:a med kök och internationell känsla - Egen uteplats och närhet till allt du behöver!

Varmt välkommen till denna unika lägenhet i markplan, som erbjuder en fantastisk kombination av internationell och industriell stil. Här bor du fördelat på 2 rum och kök om 45 kvm, med egen uteplats på lugn återvändsgata i Hammarbyhöjden, nära till stadspuls, kommunikationer och natur!

När du kliver in i lägenheten möts du av ett rymligt och öppet vardagsrum, i direkt anslutning till köksdelen, och optimalt för sociala sammankomster och härligt häng med vänner och familj. Här finns plats för både soffa och matplats, där middagsgästerna kan umgås medan du förbereder middagen. Det enorma fönsterpartiet bjuder på rikligt ljusinsläpp, och bidrar ytterligare till den luftiga och inbjudande känslan i rummet. Köksdelen är modern och stilren, med kvalitativa vitvaror och snygga ytskikt. Här finns gott om förvaringsutrymme och arbetsytor, vilket gör att matlagningen blir både enkel och rolig.

Längre in i lägenheten finner du det stora och rogivande sovrummet, med plats för dubbelsäng och rikligt med förvaring. Här finns dessutom ett loft som du når via en elegant spiraltrappa. Loftet erbjuder extra utrymme för antingen förvaring eller som en mysig läshörna. Det går också att använda loftet som sovplats, om du vill frigöra ytterligare utrymme i golvhöjd. Två fönsterpartier släpper in härligt med ljus.

Från sovrummet når du badrummet som är modernt och fräscht, med snygga materialval. Här finns en rymlig dusch, ett handfat, en WC och möjlighet till förvaring. Dessutom finns golvvärme för att maximera komforten.

Precis utanför bostaden finns den egna, härliga uteplatsen i bästa västerläge, med plats för utemöblemang och planteringar. Här kan du avnjuta måltider eller bara vara, ta in lugnet och uppskatta tillvaron.

Föreningen ligger bara minuters promenad från Skärmarbrinks tunnelbanestation samt knutpunkten Gullmarsplan med tunnelbana, tvärbana och flertalet busslinjer. Till T-Centralen reser du kommunalt på ynka 8-10 minuter. Bostaden är belägen på lugna Forsskålsgatan men med alla Hammarbyhöjden och Johanneshovs nöjen och bekvämligheter, i form av butiker och restauranger, runt hörnet. Arenaområdet med Globen, Tele2 Arena, shoppinggalleria, restauranger och nattliv finns inom kort promenadavstånd och Södermalms innerstadspuls är bara en liten cykeltur eller kortare promenad bort. Samtidigt kan du njuta av natur och utomhusaktiviteter i närliggande Hammarbybacken och Nackareservatet.

Välkommen på visning! För förhandsintresse eller ytterligare information, kontakta ansvarig mäklare Vincent Hellman på telefonnummer 079-066 19 60.

Bilder

MED2B85BBA7CD944F32A561A87AE36560ED
MED31B6E1D0E7BA4E168CDC59D070091EC3
MED2DF5ABAD19E347188F95B4ADB5499FA4
MEDDF20DF68DD8F43A4A451AF0AA0883B38
MED3288BAC7C4DA47E18338B37E0CE2FA34

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

LÄGENHETSNUMMER

25

MÅNADSAVGIFT

4 600 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 495 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

Enligt ekonomisk förvaltare

Välkommen in!

ENTRÉ
När du anländer till bostaden möts du av en härlig uteplats i bästa västerläge. Här kan du njuta av fint väder, med plats för både utemöblemang och planteringar. När du stiger in i bostaden finner du dig i entrédelen med plats för avhängning till höger.

VARDAGSRUM
Bostadens mittpunkt, optimalt för umgänge med vänner eller familj eller mysigt hemmahäng i soffan. Anslutningen till bostadens köksdel bidrar till den öppna och sociala planlösningen. Rikligt ljusinsläpp genom det enorma fönsterpartiet. I rummet får du plats med soffa, TV-möblemang och matplats. En fondvägg är målad i en snygg grön kalkfärg och övriga väggar är vita. Den vägg som skiljer köket från entrén är tapetserad med en snygg blommönstrad tapet, och här sitter också ett litet fönster med tjockt, frostat glas som är insynsskyddande men bidrar med ljusinsläpp.

KÖK
Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, men avskild från entrén med en skiljevägg. Denna lösning bjuder in till härligt middagskok, samtidigt som du kan umgås med dina gäster. Köket ger en lite industriell känsla tack vare det vita kaklet som täcker väggen, den robusta bänkskivan och diskhon i porslin. Vitvarorna är moderna och består av spishäll, ugn, köksfläkt samt kombinerad kyl/frys. Goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. På golvet ligger en snygg mönstrad klinker.

SOVRUM
Sovrummet ger en lugn och fridfull känsla med plats för stor dubbelsäng och annat sovrumsmöblemang. Här finns också rikligt med förvaringsutrymme i väggfast garderob. I rummet finns också ett loft som du når via en spiraltrappa. Loftet erbjuder extra utrymme för antingen förvaring eller som en mysig läshörna. Det går också att använda loftet som sovplats, om du vill frigöra ytterligare utrymme i golvhöjd. Ljusinsläpp från två fönsterpartier som vetter mot husets baksida.Ljust målade väggar med en tapetserad fondvägg vid loftet.

BADRUM
Från sovrummet når du det fräscha och moderna badrummet, bakom en snygg gammal skjutdörr i trä, och dekorerad med ett målat fönsterglas. Badrummet är snyggt kaklat med stora stenlika kakelplattor och med ljus klinker på golvet. Utrustningen består av dusch, WC, handfat samt två badrumsskåp, varav ett med spegel. Golvvärme är installerad för maximal komfort.

ÖVRIGT
Till bostaden hör ett källarförråd.

Om området

Hammarbyhöjden är ett attraktivt och mycket populärt område alldeles i utkanten av innerstan. Här bor man i trevliga kvarter med närhet till både storstad och natur.

Innerstadspulsen på Södermalm ligger bara minuter bort, och från bostaden har man även absolut närhet till omtyckta Nackareservatet. Här har du gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter med bland annat bad i Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, joggingspår och vackra promenadvägar. Ett stenkast från bostaden finns skidbacke, barnvänliga lekparker och Nytorpsbadet.

I Hammarbyhöjden får man verkligen det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen i en grönskande miljö. Hammarbyhöjden är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs. Välkommen till trevliga Hammarbyhöjden.

KOMMUNIKATION

Från bostaden har man endast en kort promenad till både kommunikationsnavet Gullmarsplan med T-bana, bussar och tvärbana, samt Skärmarbrinks och Hammarbyhöjdens tunnelbanestationer. Till Södermalm tar du dig på bara några minuter, antingen till fots, med cykel eller T-bana/buss. Om du ska in till T-Centralen tar tunnelbanefärden endast ca 8-10 minuter.

NÄRSERVICE

Till Globen och Tele2 Arena är det promenadavstånd med ett 60-tal olika butiker, ICA Supermarket Globen, banker, restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Vid Finn Malmgrens plan finns bland annat mataffär, bageri och café, pizzeria, apotek, sushi-servering, gym och blomsterbutik. Tidaholmsplan i närheten har en thai-restaurang och mysigt café. Bageri och catering på Malmövägen, Turteatern i Kärrtorp. Källsorteringsstationer finns i området, bland annat på Finn Malmgrens väg, Olaus Magnus väg samt på Garagevägen.

I området finns det flera förskolor.

PARKERING

Boendeparkering i området genom Stockholms stad för en kostnad om 500 kr/mån. Korttidsparkering genom Taxa 4.

ÖVRIGT

Sommartid så går ni utan problem in till Södermalms stora utbud av pubar och restauranger. Vankas det utlandsresa så stannar även flygbussen mot Skavsta vid Gullmarsplan.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

4,7519 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

4,48296 %

Ekonomi

FÖRSÄKRING

1 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

1 600 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Kostnaden för försäkring är enligt schablon.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

461 105 kr Beräknad enligt underlag ur bostadsrättsföreningens årsredovisning för räkenskapsåret 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1945

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-07-17

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

195 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Forsskaolea

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

25

EKONOMI

Föreningen höjde avgiften med 30% fr.o.m. 2024-01-01 (Kontrollerat 2023-12-15).

Föreningen upplät en ny lägenhet under 2022 vilket stärkte föreningens ekonomi. Detta innebär också ökade intäkter varje månad.

De långfristiga skulderna är i nuläget 10 955 000 kr. Föreningen har amorterat 2 545 000 kr fördelat på mars och maj 2023. Det finns efter amorteringarna kvar ca 600 000 kr i kassa och bank. Föreningens belåning ligger i nuläget på ca 12 380 kr/kvm. Planen är att under de kommande åren fortsatt amortera ca 100 000 kr/år.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, föreningen tillåter delat ägande

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja, föreningen äger marken

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 433 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

573 kr

FÖRSÄKRING

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. I föreningen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.
Försäkringen inkluderar inte bostadsrättstillägg som måste tecknas av bostadsrättsinnehavaren personligen via hemförsäkringen.

OM FÖRENINGEN

Brf Forsskaolea är en äkta bostadsrättsförening, bildad 2002 och belägen i populära Hammarbyhöjden. Föreningen innehar ett trevåningshus på fastigheten Bidrottningen 4, med adresserna Forsskålsgatan 14-18. Samtliga 25 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes år 1942 och föreningen förvärvade fastigheten år 2006, dvs marken omfattas ej av något tomträttsavtal.

Föreningen förvaltas både tekniskt och ekonomiskt av SBC.

TV OCH BREDBAND

Föreningen tillhandahåller fiberbredband 500/500 genom ett gruppavtal med Bredband2. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån som adderas till månadsavgiften.
TV-abonnemang tecknas separat med valfri leverantör.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns gemensamma utrymmen så som en tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkskåp) samt förråd. Det finns en gemensam bakgård som planeras att rustas upp med nya utemöbler. På innergården finns cykelställ och det planeras att byggas ett cykelförråd.

PARKERING

Föreningen disponerar ej över några egna parkeringsplatser. Däremot finns ett parkeringsgarage på Kalmgatan med relativt kort kötid. Att hyra en parkeringsplats kostar 1500 kr/mån.

I övrigt gäller avgiftsbelagd gatuparkering i området enligt taxa 4. Boendeparkering kostar 500 kr/mån och ansökan görs via Stockholms stad.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar och underhållsåtgärder:

2022 - Ny tvättmaskin
2022 - Cykelförråd och del av pannrum/förråd byggdes om till en ny bostadslägenhet
2021 - Byte av undercentral
2019 - Renovering av takfot
2019 - Taksäkerheten förbättrades
2019 - Upprustning av balkonger
2019 - Fasadrenovering, inklusive socklar
2019 - Ny torktumlare
2019 - Drevning, fönster
2019 - Kompletterande takarbete genomfördes
2019 - Ny tvättmaskin
2018/2019 - Markarbete
2018 - Dränering
2017/2018 - Upprustning av källarförråd
2017 - Installation av fiberbredband
2013 - Takmålning
2013 - Snörasskydd sattes upp
2012 - Fönsterbyte
2007 - Säkerhetsdörrar sattes in
2006 - El-stambyte
2006 - Nya tvättmaskiner
2006 - Nya termostatventiler
2006 - Stambyte

Planerade renoveringar och underhållsåtgärder:

Föreningen planerar att bygga ett nytt fristående cykelförråd på tomten. Man kommer också att se över en eventuell uppfräschning av utomhusmiljön på husets baksida.

ÖVRIGT

Uppgifterna kontrollerades med bostadsrättsföreningen 2023-09-19. Du som spekulant uppmanas att kontrollera uppgifterna med styrelsen om dessa är av betydelse för dig.

Karta

Stockholm Hammarbyhöjden

Forsskålsgatan 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg