MED3AAE885DB5784B6E9282D67DFA23B3DF

Johannesdal - Vårberg, Skärholmen

Fiskarholmsgränd 2

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea164 kvm
Biarea55 kvm
Tomtarea889 kvm
Byggår1977
Driftskostnad3,430 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 6,950,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 11:00 - 11:30
Välkomna på visning!

Vacker och ståtlig villa med ett högt och attraktivt läge i Johannesdal och glimt av Mälaren. Lummig friköpt trädgårdstomt med härliga uteplatser och utespa. Generösa ytor med hela 6 rum samt påkostad inredning med moderna och stilrena färg- och materialval. Goda kommunikationer och mycket bra service.

Om området

Idylliskt litet villaområde med ett naturskönt och ostört läge invid Mälarens strand. Här finns badplatser, småbåtshamn samt trevliga promenadsstråk längs vattnet.

I området finns en villaförening för grannsamverkan och gemensamma aktiviteter, för mer info se föreningens hemsida www.johannesdal.com. Föreningens medlemmar har bl.a. tillgång till en gemensamhetslokal.

Närhet till all service som dagis och skolor samt endast några minuters bilväg från Skärholmen C och Kungens Kurva. Promenadavstånd till buss och t-bana.

Kommunikation

Goda kommunikationer med kort gångavstånd till t-bana och buss. Bra förbindelser med bil och närhet till E4/E20.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fiskarholmsgränd 2

Fiskarholmsgränd 2

Från baksida

Baksida

Altan/Terrass

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till detta vackra och ståtliga hus med ett underbart naturnära läge i attraktiva Johannesdal. Huset präglas av en genomgående känsla av rymd samt har stilrena och påkostade material- och färgval. Genomgående gott skick med exklusivt kök från Poggenpohl och renoverade badrum på båda våningsplanen. Härlig tomt med flertalet uteplatser i olika sollägen samt ett utespa i skyddat läge på baksida.

Huset presenterar följande planlösning:

ÖVRE PLAN

Vardagsrum: Generöst vardagsrum med en fin vidsträckt utsikt genom stora fönsterpartier. Här finns plats för en ordentlig sällskapsdel. Utgång till stor balkong med plats för utemöbler. Ljusa väggar och laminatgolv.

Kök och matplats: Mycket stilfullt och påkostat kök från Poggenpohl. Ljus skåpinredning i kombination med skimrande mosaik och arbetsbänk i massiv granit. Mycket bra disponerat med en öppen och social planlösning mot matrummet och gott om utrymme för ett stort sällskap. Utrustat med exklusiva vitvaror från Gaggenau och Siemens i form av: spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggd microvågsugn, diskmaskin, integrerad kyl och integrerad frys. Genomtänkta funktioner, goda arbetsytor och bra förvaring. Ljusa väggar och snyggt gummigolv.

Sovrum 1: Stort sovrum i skyddat hörnläge samt med egen utgång till baksidan. Här finns en rymlig klädkammare för förvaring samt en ingång till badrummet. Ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum 2: Bra sovrum i skyddat hörnläge och fönster mot grönska. Här finns flera garderober för förvaring. Ljusa väggar och laminatgolv.

Badrum: Påkostat och fint renoverat badrum med exklusiv inredning från bl.a. Philippe Starck. Utrustat med badkar, wc och två handfat. Ljust kakel på väggar och ljus mosaikklinker med skön golvvärme.

ENTRÈPLAN

Hall: Luftig och välkomnande hall med avhängningsytor för ytterkläder samt tillgång till separat wc, tvättstuga, sovrum 3 och 4, ett rymligt förråd/hobbyrum/träningsrum/dressingroom med angränsande duschrum och bastu. Ljusa väggar och ljust klinkergolv.

Gillestuga: Mycket rymligt och trivsamt rum med gott om plats för såväl sällskapsmöbler som annan möblering. Nuvarande ägare nyttjar en del av rummet som biljardrum. Här finns en vacker öppen spis i tegel. Egen utgång till uteplats. Ljusa väggar och fint trägolv.

Sovrum 3: Bra sovrum med fönster mot framsida. Ljusa väggar och heltäckningsmatta.

Sovrum 4: Bra sovrum med fönster mot framsida. Två garderober för förvaring. Ljusa väggar och laminatgolv.

Tvättstuga: Väldisponerad tvättstuga i toppskick. Goda arbetsytor samt mycket bra förvaring. Utrustat med, varmvattenberedare, tvättmaskin, torktumlare och grovho. Ljusa väggar och klinkergolv.

Duschrum/Bastu: Fräscht och pratiskt duschrum med vitt kakel på väggar och ljust klinkergolv. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar samt handfat med kommod. I anslutning finns en rymlig bastu.

Separat WC: Angränsande mot hallen finns en praktisk separat wc med våtrumstapet på väggar och ljust klinkergolv. Utrustat med wc och handfat.

Klädkammare: Stor och praktisk klädkammare med mycket god förvaring.
Antal rum
6 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
164 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
55 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Enplanshus med sluttningsvåning
Byggnadsår
1977
Uppvärmning
Direkt El/Två Luftvärmepumpar
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 11/24/2015
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta/Krypgrund
Grundmur
Lättbetong
Stomme
Lättbetong
fasad
Bohustegel
Fönster
3-glas isolerrutor
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Fiskarholmen 4
Övriga byggnader
Rymligt dubbelgarage med vackra garageportar. Utanför finns uppställningsplats för gott och väl 3 bilar.

Intill huset finns en friggebod som kan nyttjas för förvaring eller hobbyrum. Här finns även en påbörjad vinkällare utgrävd i marken.

På husets södra sida finns ett mycket bra källarutrymme med goda ytor för förvaring.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 41,160 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 2,660
Uppvärmning
SEK 30,000
Renhållning
SEK 2,000
Försäkring
SEK 6,500
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Kostnad för uppvärmning inkluderar hushållsel.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 5,008,000
Byggnadsvärde
SEK 3,071,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 6,587,500
Tomt
Areal
889 kvm
Tomttyp
Sluttande trädgårdtomt
Tomtbeskrivning
Högt belägen bergstomt med mysiga uteplatser i olika sollägen. Här finns flera fruktträd och fina planteringar. På tomten finns ett mycket trivsamt lusthus samt ett utespa i skyddat läge mot baksida.
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Tunnel
Avtalsservitut Villa Mm
Förmån: Officialservitut Väg, 01-HUD-1816.2
Last: Avtalsservitut: Tunnel, 01-IM2-64/617.1
Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM8-47/1324.1

Karta

Johannesdal - Vårberg Skärholmen

Fiskarholmsgränd 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg