Kortedala, GÖTEBORG

Fastlagsgatan 37

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,947 Värme, VA, kabel-tv, bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57.5 kvm
Våning4
Lägenhetsnummer365
Byggår1959
Driftskostnad350 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,650,000

Ansvarig mäklare

Visningar

20
September | Sunday
Kl 13:00 - 13:30
Vänligen boka dig för visning
21
September | Monday
Kl 18:00 - 18:30
Vänligen boka dig för visning

Välplanerad 2:a högst upp i huset med genomgående planlösning. Trevligt kök och fräscht badrum. Fönster åt två väderstreck gör att lägenheten känns ljus och öppen, och från vardagsrummet når du den härliga balkongen i söderläge. Populärt område med närhet till både natur, kommunikationer och service. Välkommen på visning!

Om området

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
57.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med bra förvaring i den stora garderoben. Här ifrån når man hela lägenheten. Rummet går i vitt med ett ljust trägolv.
Sovrum
Stort sovrum med plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord.
Här finns också bra förvaring i den stora skjutdörrsgarderoben. Rummet går i vitt med ett trägolv av ek.
Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med bra plats för en soffgrupp med tillhörande fåtölj och bord. Här finns också plats för byrå. Här möter du också balkongen. Rummet går i en vit kulör med ett vackert mörkt träimitationsgolv.
Garderob
Bra garderob med fina förvaringsmöjligheter.
Kök
Härligt kök med goda ljusinsläpp. Här finns plats för ett matbord. Köket går i vitt med röda skåpsluckor. Här finns kyl/frys, spis och diskmaskin. Golvet är av en mörk plastmatta.
Badrum
Helkaklat badrum med toalett, handfat, dusch och tvättmaskin. Badrummet går i vitt med ett sandfärgat klinkergolv.
Balkong
Härligt inglasad balkong med bra plats för en sittgrupp. Här kan man avnjuta en god kaffe i soligt söderläge!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 4
Pris
SEK 1,650,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,947 Värme, VA, kabel-tv, bredband
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,700
Andel i föreningen
0.25175 %
Andel av årsavgiften
0.25175 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/14/2018
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
115 kWh/m² och år
Förening
Namn
Hsb Brf Krönet I Göteborg
Om föreningen
HSB Krönet består av 4 huskroppar, 2 höghus, 2 låghus och dessa inrymmer 371 lägenheter, och samtliga byggnader stod klara 1960. Beteckningarna är 40:4, 40:5, 44:2 och 44:4.
Antal lägenheter: 371. Lägenheterna är fördelade på 1 st 1 rum och kokvrå, 8 st 1 rum och kök, 190 st 2 rum och kök, 121 st 3 rum och kök samt 51 st 4 rum och kök med en total area på 22 860 kvm.
Tomten som fastigheterna är byggda på är upplåtna med tomträtt där avtalet löper ut år 2038.
Föreningens expedition finns bredvid Fastlagsgatan 19. Expeditionen är öppen på helgfria måndagar mellan 18.00 - 19.00.Gästlägenhet finns att hyra. Priset för att hyra lägenheten är 300:-/dygn.
Bastu, gym och vävstuga finns tillgängligt för föreningens medlemmar.
Bastu med gym finner du i källarplan på Fastlagsgatan 31, med ingång från baksidan. Eftersom allt är i samma lokal, så gäller bokningstiderna för båda.
För att få tillgång till lokalerna så anmäler du ditt intresse på förtroendemanna-expeditionen.
Du får då erlägga en deponeringsavgift på 300:-.

Samlingslokalen Träffpunkten är belägen på Fastlagsgatan 13. Den används till fritidskommitténs gemensamma aktiviteter, och hyrs dessutom ut till fester etc. I lokalen finns bord, stolar samt porslin & bestick för cirka 100 personer. Kostnaden för att hyra samlingslokalen är 300 kronor.

För att få hyra ut sin lägenhet i andra hand behöver man ansöka om tillstånd hos styrelsen. Om styrelsen beviljar din ansökan sker det i regel bara för ett år.
Föreningen tar även ut en avgift för andrahandsupplåtelse enligt §12 i stadgarna. Avgiften är förnärvarande på 350 kr/mån

I samtliga byggnader finns det en tvättstuga i källaren. Du bokar din tid i den digitala displayen som finns vid tvättstugorna. Det finns instruktioner vid den digitala displayen.
Behöver du ändå hjälp med instruktion kan fastighetsskötaren visa dig hur systemet fungerar.
Föreningen har en bra och informativ hemsida: www.brfkronet.se
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
371
Tv och bredband
TV & Internet:
Internet via fiberlan från bredbandsbolaget.

Kabel-TV levereras via Com Hem, det analoga grundutbudet på ca 17 kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har 192 garageplatser. Separat kö.
Föreningen har 94 parkeringsplatser utomhus. Separat kö

P-plats i garage kostar mellan 160-380kr per månad beroende på vilket garage och om det finns eluttag. I anslutning till garagen finns förråd för mopeder att hyra för ca 127 kr, respektive ca 140 kr per månad.
Fjärrkontroll till P-däcket går att beställa och debiteras då med 20:-/mån. Debiteringen avser underhåll, batteribyte står man dock själv för. Behöver du ersätta en borttappad fjärrkontroll, så är kostnaden för en ny 450:-.
Vill du hyra P-plats, eller ställa dig i kö för garageplats, så kontaktar du förtroendemanna-expeditionen.
För besökare finns det 23 avgiftsbelagda besöksparkeringar.
Renoveringar
1987 - byte till 3-glasfönster.
1991-1992 - balkongerna renoverades. Inglasning samt breddning av balkongerna utfördes.
2002-2004 - stambyte samt badrumsrenovering, då avlopp och vattenledningar byttes ut. I samband med detta byttes även elledningarna och automatsäkringar installerades.
2008 - energideklaration utfördes. Det har utfärdats en energiöversyn på fastigheterna, detta för att spara energi.
2010 - uppgradering av ventilationssystemet.
2015 - Ny dränering runt samtliga hus samt ny utemiljö
2016 - trapphusrenovering i höghusen som omfattar rivning, bygg, el och måleriarbete. Renovering av nya gästlägenheten
2017 - takbyte och fasadrenovering på låghusen. Trapphusen i höghusen fick ny belysning med rörelsedetektorer. Bastun helrenoverades och grovtvättmaskin byttes. Även balkongerna har besiktigats.
2018 - Bytt ut porttelefonerna, byte av elmätare samt temperaturgivare ny energideklaration beställdes
2018 - nya centrallås till lägenheterna
2019 Nytt avtal för bredband, Bredband 1000/1000 Mbits/s ingår i avgiften där efter.
2019 solceller på taken.

Framtida uderhåll
- fasaden baksida av det stora höghuset samt balkonger.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Delat ägande
Den som förvärvat andel i bostadsrätt till bostadslägenhet ska beviljas medlemskap om bostadsrätten efter förvärvet innehas av makar, sambor eller andra med varandra varaktigt sammanboende närstående personer.
Äger föreningen marken
Tomten som fastigheterna är byggda på är upplåtna med tomträtt där avtalet löper ut år 2038.
Överlåtelseavgift
SEK 1,162 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 485

Karta

Kortedala GÖTEBORG

Fastlagsgatan 37

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg