KarriärOm oss
190
MED0464A6B5F4F34061A4FC53BA58C2765A

Gavellägenhet - högst upp i huset - attraktiv återvändsgata!Dellensvägen 12 Årsta, Årsta

Kommande®

Årsta, Årsta

Dellensvägen 12Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

68 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

00004

MÅNADSAVGIFT

4 240 kr

BYGGÅR

1947

Gavellägenhet - högst upp i huset - attraktiv återvändsgata!

Välkommen upp till våning 3 av 3 på Dellensvägen 12 där ni finner denna välplanerade gavellägenhet om 68 kvm. Lägenheten är behagligt belägen på lugn gatan men bara minuter från allt som Årsta har att erbjuda!

Ni finner bl.a genomgående parkett, fönster i tre väderstreck, gott om förvaring, rymligt och fullutrustat kök samt helkaklat fräscht badrum från stambytet 2007.

Här möts du av en öppen hall i direktanslutning till badrum, kök samt de större sovrummet. Hallen erbjuder goda förvaringsutrymmen i fulldjupa garderober, bra avhängningsytor samt plats för ex passande byrå. I det större sovrummet finner ni en stor klädkammare och härligt ljusinsläpp från fönster mot söder. Sovrummet rymmer plats för fullstor säng med tillhörande sängbord samt ytterligare förvaring. Vidare in i vardagsrummet möts du av rikligt ljusinläpp från fönsterparti och härifrån når du den härliga balkongen i bästa solläge där fina sommardagar bjuder på sol från förmiddag till kväll. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer soffgrupp med tillhörande TV möbel samt övriga trivselmöbler. Från vardagsrummet kliver du in i de mindre sovrummet med fönster mot Årstaskogens grönska, sovrummet erbjuder en originalgarderob och plats för säng med sängbord, alternativt perfekt rum för hemmakontoret! Hjärtat i lägenheten finns intill, rymligt kök med plats för matbord om 2-6 personer, stort ljusninsläpp från fönster mot innergård och all maskinell utrustning är på plats. Till lägenheten hör även två st förråd!

Här bor ni i liten men ekonomiskt stabil förening, precis intill parkmiljö och Årstaskogens naturreservat. För den som gillar motion, promenader och bad på sommaren finns här natursköna gång- och joggingstråk, utegym och badbryggor. På några minuter promenerar du upp till Årsta torg med dess butiker, restauranger, livsmedelaffär, apotek och gym. Utmärkta kommunikationer i området där buss 160 och 168 snabbt och smidigt tar dig till knutpunkten Gullmarsplan. Årstabergs pendeltågsstation samt tvärbanan finns också i närheten. En kortare cykeltur tar dig med enkelhet till innerstadspulsen på Södermalm.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information
Johan Nilsson
0790-984420

Bilder

MED0464A6B5F4F34061A4FC53BA58C2765A
MED5C761A53D29542E08F37E597664B38B3
MED4C8F2342519B4EE3A54172E4E5BE5D22
MED771E1AB5ABA94EC0A3964FA6374D7FF2
MEDB9F62C85F47B40998E358CEC63F24AC2

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

68 kvm

LÄGENHETSNUMMER

00004

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

4 240 kr

BYGGÅR

1947

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

8,81 %

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

2 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 000 kr / år

KOMMENTAR

Ovanstående kostnader är enligt schablon.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1947

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-11-15

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

148 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Malgomaj 2

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

12

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

I dagsläget finns inga beslut kring eventuella förändringar gällande månadsavgiften.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, delat ägande tillåts för makar, sambos och registrerade partners

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, föreningens mark innehas med tomträtt genom ett avtal med Stockholms stad som omförhandlas 2026-12-31. Tomträttsavgälden är för närvarande 60 600 kr/år.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

OM FÖRENINGEN

Brf Malgomaj 2 är en äkta bostadsrättsförening, bildad 2006 och belägen i populära Årsta. Föreningen innehar ett trevåningshus på adresserna Dellensvägen 10-12 som uppfördes 1947 och förvärvades år 2006. Av de 12 lägenheterna är 11 upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt, vilken nu upplåts med bostadsrätt och ger föreningen ett ekonomiskt tillskott. Utöver detta finns också en uthyrningslokal som i dagsläget står tom men där föreningen ansökt om att få göra om denna till bostadsrätt och fått det beviljat. Föreningens mark innehas med tomträtt genom ett avtal med Stockholms stad.

Föreningen förvaltas ekonomiskt av Fastum.

TV OCH BREDBAND

Föreningen erbjuder grundutbudet för kabel-TV via Tele2 och detta ingår i månadsavgiften.
Fiberbredband via IP-Only finns indraget och det är upp till varje enskild bostadsrättsinnehavare att teckna eget abonnemang med valfri leverantör.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns gemensamma utrymmen så som tvättstuga, förråd samt cykel- och barnvagnsrum. På tomten utomhus finns en liten sittgrupp.

PARKERING

I föreningen finns ett garage i huset med två parkeringsplatser, men idag är dessa uthyrda. Kostnaden för att hyra en plats är 1072 kr/mån. Kösystem tillämpas och vid intresse kontaktas styrelsen.
I övrigt gäller avgiftsbelagd gatuparkering i området enligt taxa 4. Boendeparkering kostar 500 kr/mån och ansökan görs via Stockholms stad.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar och underhåll:
2022 - Bottenplatta renoverat
2022 - Bytt ut rostiga rör i fastigheten
2022 - Föreningen sålde sista hyresrätten
2022 - Renoverat samtliga skorstenar
2021 - Renovering av alla skorstenar
2020 - Ommålning av trapphus samt byte av ledstänger
2019 - Byte till brandklassade källardörrar
2017 - Renovering av samtliga fönster och balkongdörrar
2017 - OVK genomfördes och godkändes
2012 - Omdränering runt grundmur
2009 - Lägenheterna fick säkerhetsdörrar
2008 - Elstambyte
2008 - Renovering av tak, fasader och balkonger
2007 - Stambyte av avlopps- samt tappvattenledningar

Planerat underhåll:
Förslag om att förbättra torkmöjligheter i tvättrum.

Föreningen upprättade under 2021 en 30-årig underhållsplan för att långsiktigt ombesörja fastighetens inre och yttre underhåll.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Stockholm Årsta

Dellensvägen 12

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg