KarriärOm oss
230
MED0BE9A553E5244F28B01C2AC287EB250B

Trivsam 2:a på lugn gata - Nära till nöjen, natur och kommunikationer!Borensvägen 7 Årsta, Årsta

Årsta, Årsta

Borensvägen 7


PRIS (utgångspris)2 550 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

9

MÅNADSAVGIFT

2 464 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 550 000 kr Utgångspris

Trivsam 2:a på lugn gata - Nära till nöjen, natur och kommunikationer!

Varmt välkommen till denna trevliga bostad om 2 rum och kök med balkong, i skuldfri förening utmärkt belägen i populära Årsta!

Här bor du på 45 väldisponerade och optimerade kvadratmeter fördelade på vardagsrum, ett sovrum, kök och badrum. Vardagsrummet är lättmöblerat med ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet med fina detaljer så som marmorfönsterbrädan i original. Rummet är ljust och luftigt, ultimat för sociala sammankomster och middagar med vänner och familj. Här finns plats för bl.a. matbord för ca 4-6 personer, soffa, soffbord och TV-möblemang. På golvet ligger vacker Årstaparkett i original och en annan fin detalj är valvet mellan vardagsrummet och hallen. Från rummet når du balkongen i sydvästligt läge och här vill du spendera många sommardagar och -kvällar. Ljust och modernt kök med gott om plats för förvaring och utrymme för att tillaga goda måltider. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Från köket når du sovrummet som är mysigt med plats för dubbelsäng och förvaring alternativt ett skrivbord för hemmajobbaren. Fräscht och stambytt badrum utrustat med dusch med badkar, WC, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel. Blått kakel på väggarna och plastmatta på golvet. I bostaden finns goda förvaringsmöjligheter i hallen tack vare de platsbyggda garderoberna i original samt det medföljande källarförrådet.

Mycket stabil och helt skuldfri förening i närheten av Årsta torg med dess breda utbud av mataffär, restauranger, butiker och gym. Gott om kommunikationer i området med buss 160 och 168 som snabbt tar dig till Gullmarsplan och T-banans gröna linjer, eller pendeltågsstationen i Årstaberg. Från tvärbanestationen Valla torg, som också ligger bara några minuter bort, tar du dig smidigt till Globen och Gullmarsplan i ena riktningen och Liljeholmen i den andra, för anslutning till T-banans röda linjer. In till T-centralen tar du dig på mellan 15-20 minuter. På promenadavstånd från bostaden ligger Årstaskogens naturreservat och Årstaviken med dess gång- och joggingstråk, utegym och badbryggor. Innerstadspulsen på Södermalm når du smidigt med hjälp av cykel, på cirka 15 minuter.

Välkommen på visning! För förhandsintresse eller ytterligare information, kontakta ansvarig mäklare Vincent Hellman på telefonnummer 079-066 19 60.

Bilder

MED0BE9A553E5244F28B01C2AC287EB250B
MEDBF613CAB1B354C0B8B928B0F314592BA
MED3AB31EE4290A45B9BA5C08B4B6C7739B
MEDF9D36FAC192A44C6AB74D4456E55A0D6
MED6C7386AC9F4349A3911C798875FB6202

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

LÄGENHETSNUMMER

9

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

2 464 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 550 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

Enligt ekonomisk förvaltare

BALKONG

Ja

Välkommen in!

HALL
Du välkomnas i bostadens rymliga hall, med goda möjligheter att göra plats för avhängning. Här finner du också en rejäl platsbyggd garderob i original för ytterligare förvaring. På väggen sitter ljus mönstrad tapet och på golvet ligger svart klinker.

VARDAGSRUM
Luftigt och rymligt vardagsrum, lättmöblerat och optimalt för mysiga hemmadagar och soffhäng framför TV:n. Rummet rymmer bl. a. soffa, soffbord, TV-möbel, matplats för ca 4-6 personer, förvaring samt exempelvis en kontorshörna för hemmajobbaren. Härligt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet, med vacker originaldetalj i form av fönsterbrädan i marmor. Här finner du utgången till bostadens balkong i sydvästläge, som vetter mot husets baksida med lummig grönska utanför. På vardagsrumsgolvet ligger Årstaparkett i original, och väggarna är vitmålade. En annan trevlig detalj är den välvda öppningen där du stiger in i rummet.

KÖK
Det välutrustade köket nås från bostadens hall och här finner du gott om arbetsyta på bänkskiva delvis i mörkbrunt träslag, delvis i rostfritt stål kring diskhon. Ovan bänkskivan sitter vitt mosaikkakel. Förvaringsmöjligheter finns i över- och underskåp med vita skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn, köksfläkt, kyl/frys samt en diskmaskin. Ljusinsläpp genom fönster som vetter mot gatan. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

SOVRUM
I anslutning till köket ligger bostadens sovrum. Här finns plats för dubbelsäng, mindre sovrumsmöblemang samt exempelvis ett skrivbord. Rummet är vitmålat och rogivande med ljusinsläpp genom fönstret. På golvet ligger ekparkett.

BADRUM
Stambytt badrum, kaklat i blå nyans och med grå plastmatta på golvet. Här finns dusch med badkar, WC, handfat med kommod, ett spegelbeklätt badrumsskåp samt ett vädringsfönster.

ÖVRIGT
Till bostaden hör ett källarförråd.

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,66075 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,64649 %

Ekonomi

FÖRSÄKRING

1 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

1 600 kr / år

KOMMENTAR

Kostnaden för försäkring är enligt schablon.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

0 kr Föreningen är obelånad.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1945

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-04

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

132 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Järnlunden 4

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

36

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

EKONOMI

Föreningen är helt skuldfri!

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Tomten är upplåten med tomträtt.
Avgäldsperiod för Järnlunden 4 löper t.o.m. 2024-09-30 och avgälden är 134 500 kr/år.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår ej.

INFORMATION AVGIFT

Inga beslut finns tagna gällande kommande avgiftsändringar. Planer på höjning under 2023 p.g.a. inflation och ökade kostnader finns dock. (Kontrollerat 2023-03-07).

OM FÖRENINGEN

Föreningen är belägen i fastigheten Järnlunden 4 på Borensvägen 5-15. Huset byggdes 1945 och genomgick en ombyggnation 1989. Tomten är upplåten med tomträtt. Brf Järnlunden 4, som är en äkta bostadsrättsförening, registrerades 1999 och omfattar 34 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt, 2 hyresrätter, 6 lokaler (varav 4 är förråd) och 17 p-platser.
Föreningen har en mycket god ekonomi och är i dagsläget skuldfri.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Gällande fastighetsförvaltningen står föreningen själv för denna med hjälp av samarbetsavtal med olika företag inom fastighetsskötsel, sophämtning, trappstädning, snöröjning samt löpande underhåll.

TV OCH BREDBAND

Grundutbudet för kabel-TV erbjuds via Tele2. I huset finns fiber indraget och bredband levereras av Telia.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensamma utrymmen i föreningen består av en tvättstuga, bastu, hobbyrum, cykelrum samt en grillplats på gården.

PARKERING

Föreningen har 17 parkeringsplatser på baksidan av huset. Föreningsmedlemmar som äger bil kan hyra parkeringsplats för 250 kr/mån, men i dagsläget är det kö. För intresseanmälan kontaktas styrelsen per mejl till brfjarnlunden4@gmail.com. I området finns avgiftsbelagd gatuparkering enligt taxa 4. Boendeparkering erbjuds via Stockholms stad till en kostnad om 500 kr/mån.

RENOVERINGAR

1989 - Nya elstigare i byggnaden
1989 - Nya vatten- och avloppsstammar i kök och badrum
1989 - Nya tät- och ytskikt i badrum
2000 - Renovering av fönster
2000 - Renovering av fasadbeläggning
2008 - Installation av säkerhetsdörrar
2008 - Renovering av trapphus
2013 - Nya balkonger
2013 - Installation av fjärrvärme: ny undercentral
2016 - Spolning av stammar
2016 - OVK-besiktning
2017 - Översyn och åtgärd av takbeläggning
2017 - Dränering och markarbete framför portar och på parkering
2019 - Energideklaration
2020 - Spolning av stammar
2021 - Byte entréparti
2022 - OVK-besiktning

Kommande underhåll och renoveringar:
2023 - Byte av kallmangel
2023/2024 - Omläggning av takpannor
2023/2024 - Målning av samtliga takdetaljer
2023/2024 - Byte av hängrännor och stuprör
2023/2024 - Målning av puts på fasad
2023/2024 - Målning av träfönster
2024 - Radonmätning
2025 - Rensning av avloppsstammar
2025 - Exteriörbelysning på väggar/tak, byte till LED-lampor
2025 - Justering och tätning av lister på fönster och balkongdörrar
2026 - Byte av termostatventiler
2028 - Byte av cirkulationspump
2028 - Målning av trapphus och renovering av träräcken
2028 - OVK-besiktning
2029 - Ny energideklaration

ÖVRIGT

Uppgifterna kontrollerades med bostadsrättsföreningen 2023-03-07. Du som spekulant uppmanas att kontrollera uppgifterna med styrelsen om dessa är av betydelse för dig.

Karta

Stockholm Årsta

Borensvägen 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg