510
MED447A317A16424123A6FE0694897BB847

Såld!

Hemtrevlig etta på fjärde våningen alldeles vid Tyresö centrum!

Tyresö Centrum, TYRESÖ

Bollmoravägen 12

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,998 inkl vatten, värme och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea22.5 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer129
Byggår1959-1961
Driftskostnad240 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 1,400,000

Ansvarig mäklare

- Kontakta ansvarig mäklare för att boka in visning -

I denna bostad möts vi av en inbjudande hall med klädhängare, garderober och säkerhetsdörr. Vidare finns ett badrum, kök och ett öppet, trevligt samt lättmöblerat rum med plats för bäddsoffa och/eller sovalkov. Det stilrena, funktionella och fräscha köket erbjuder fullt utrustat maskinpark och bardisk. I badrummet finns vägghängd wc, dusch, kommod, badrumsskåp och tvättmaskin.

I Tyresö Centrum bor du i populära, trevliga och omtyckta kvarter. Tyresö centrum ligger alldeles intill lägenheten och Alby friluftsområde, Tyresta nationalpark, golfbana, Tyresö Aquarena och rackethall finns en promenad bort. Här finns även restauranger, bra kommunikationer, vackra grönområden och trevliga promenadstråk!

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Bilder

Rum

Utsikt från bostaden

Rum

Planritningar

Planlösning 3D

Planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
22.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Badrum 1
Trevligt och fräscht badrum med vägghängd wc, dusch, kommod, badrumsskåp och tvättmaskin. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets kaklade väggar.
Hall
Den inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – klädhängare, garderober och säkerhetsdörr.
Vardagsrum
Öppet, trevligt och lättmöblerat rum med parkettgolv och vita väggar. Här erbjuds plats för bäddsoffa och/eller sovalkov.
Kök
Det stilrena, funktionella och fräscha köket har vita väggar och mörkt golv. Utrustningen består av spis, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kombinerad kyl/frys och fläkt. I övrigt erbjuder köket en platsbyggd bardisk.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 1,998 inkl vatten, värme och bredband
Driftskostnad
SEK 2,880 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,080
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.24776 %
Andel av årsavgiften
0.24776 %
Byggnad
Byggnadsår
1959-1961
Energideklaration
Utförd 12/27/2018
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
73 kWh/m² och år
Förening
Namn
HSB Brf Gösen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl.a. övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (682,5 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (1592,5kr).

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se
Organisationsform
Bostadsförening
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
210
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Kabel-tv via ComHem ingår i månadsavgiften.

Föreningen har anslutit alla lägenheter till bredband via fiber hos Telenor med en hastighet på upp till 250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.
Parkering
Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser. Hyra: 250 kr/månad.
Renoveringar
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
- Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
- Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
- Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
- Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.
- Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering.
- Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus.
- Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning.
- Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem.
- Föreningen har nyligen genomfört balkongrenoveringar där de blästrat, tätat och målat alla balkonger.
- Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006.
- Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 35 betalas av köpare

Karta

Tyresö Tyresö Centrum

Bollmoravägen 12

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg