KarriärOm oss
190
MEDEB788B48CEA54BC0A5DF3500D3BA54EC

Exklusiv och totalrenoverad villa uppe på berget med vidsträckta vyer över Jönköping stad.Bergsgatan 20 Huskvarna, Huskvarna

Kommande®

Huskvarna, Huskvarna

Bergsgatan 20


PRIS6 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

189 kvm

TOMTAREA

619 kvm

BYGGÅR

1938

DRIFTSKOSTNAD

1 963 kr/månad

PRIS

6 995 000 kr

Exklusiv och totalrenoverad villa uppe på berget med vidsträckta vyer över Jönköping stad.

Prestigefylld villa belägen uppe på berget med vidsträckta vyer över Jönköping stad, Vättern och Huskvarna. Topprenoverad så sent som 2020 med genomgående påkostade material som resulterat i en representativ villa i tre plan där inga detaljer lämnats åt slumpen och med alla tänkbara faciliteter på plats. Stora altaner och soliga utedäck med sol hela dagen och under ett dubbelgarage med elektrisk port. - En villa som verkligen utmärker sig från mängden! Fastigheten Utsikten 10 gör verkligen skäl för sitt namn.

Interiört bjuds en fantastisk inredningsmiljö. Entréplan består av de sociala ytorna med vardagsrum och anslutande matsalsdel, tv-rum/allrum och stort kök från Ballingslöv i tillbyggnaden som renoverades i samband med totalrenoveringen år 2020. Vad sägs om vinkyl, exklusiva vitvaror, stor köksö att mingla vid och som förlängs med altan och utedäck under sommarhalvåret?
På övre plan bjuds tre sovrum i bra storlek och övervåningen blir mer privat. Här bjuds även ett badrum i lyxförpackning. Väl tilltaget med både badkar (mattsvart), dusch, sminkhörna, dubbelhandfat och skön golvvärme. De stora plattorna i marmorerat uttryck möter de svarta detaljerna och skapar harmoni. Det övre planet bjuder även en kontorshörna invid fönstret och balkongen i sydväst. Låt vyerna inspirera medan dagens arbetsuppgifter utförs. Balkongen är som gjuten för sena sommarkvällar och solnedgångar.
Nedre plan bjuder ett stort tv-rum, gästrum med anslutande badrum, stor hall, pannrum med förvaringsutrymme samt en stor tvättstuga som löser familjens vardagsbestyr ypperligt. Gästrummet är ytterligare ett bevis på att säljaren tänkt till på allt under 2020 års makeover.

Unikt tillfälle att förvärva en inflyttningsklar villa på attraktiv adress, Bergsgatan 20.

Visning sker privat efter anmälan till ansvarig mäklare

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amelie Sjöbring Cimen.
Tel: 0709-37 00 55
Mail: amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Extra kontaktperson

Bilder

MEDEB788B48CEA54BC0A5DF3500D3BA54EC
MED21196C04DC46498BB80A2AF7CA1CEABC
MEDA024F407C3CA4D658559A3A1C3094A70
MEDA88876297E744DFEA20F669795D5FE4F
MEDEDF37DBE35C342A8AA1872D507BACD64

Planritningar

Planskiss entréplan

Planskiss övre plan

Planskiss nedre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

189 kvm

TOMTAREA

619 kvm

BYGGÅR

1938

DRIFTSKOSTNAD

1 963 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 3-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

AREAKÄLLA KOMMENTAR

189 kvm boarea efter tillbyggnad enligt säljares uppgift. Enl. taxeringsinformation 175 kvm boarea.

HALL

En trappa upp längs med altan och utedäck nås entréplan. En välkomnande hall med stora plattor på golv i marmorerat uttryck som bjuder golvvärme (vattenburen) att sätta ner fötterna på. Hallen öppnar upp mot de stora sociala ytorna och hemkänslan infinner sig. Välkommen hem på berget med förstklassigt utsiktsläge mot Huskvarna, Vättern och Jönköping stad.

KÖK

Ljusgrått kök från Ballingslöv (2020) med alla detaljer du kan önska dig...
Vad sägs om vinkyl, platsbyggd bänk, stor köksö med ho och läcker induktionshäll med inbyggd fläkt, vitrinskåp, exklusiv bänkskiva, fin förvaring med finesser och svarta detaljer som bryter av.
Här klickar du lätt på luckorna och de öppnas och stängs med mjuk övergång. En diskho i köksön och en nära intill.
Vitvarorna är av påkostat slag. Här har man lagt vikt vid detaljer som både syns och märks. Golvvärmen följer med från hallen och utgör verkligen ett extra plus (vattenburen).
Ett stort kök gjutet för matlagning, hela familjen, socialt häng och mingel! I den nya tillbyggda delen av huset som ansluter sig till den stora altanen.

VARDAGSRUM/MATSAL

Stort och öppet vardagsrum med plats för både soffa, fåtöljer och matsalsgrupp för det större sällskapet. En härlig social planlösning som förlängs av kök, tv-rum eller altan. Villans centrala del där familj och vänner ofta samlas.
Plankgolv i moderniserat vitlaserat uttryck och väggarna är ljusa och fräscha.
Inrett med detaljer och design som möter svarta detaljer som vi gärna vilar ögat på.

TV-RUM/ALLRUM

Härligt TV-rum i entréplanets högra hörn nås från både kök och vardagsrum. En central del för familjen. Plankgolven är desamma i vitlaserat uttryck som i vardagsrummet och väggarna går i grå behaglig kulör. Ett rum som uppskattas hos familjen men som också är flexibelt att inreda till ytterligare matsal eller bibliotek.

GÄST-WC

Gäst-WC mellan kök och tv-rum/allrum intill den snyggt inbyggda förvaringen som enhetligt följer med längs väggen. Utrustad med WC och handfat med kommod samt handdukstork som utgör ett extra plus. Färgvalen går givetvis i stilrent svart, vitt och grått. Smälter in med den nya inredningen även om detta badrum inte är omgjort vid samma tidpunkt.

ALTAN

Genom helglasade pardörrarna tar du dig ut på altanen i sydväst. Här är sikten mot stan helt fantastisk och solen skiner hela dagen! Från ca. kl 10 tills det solen går ner. En altan som gjort för grillkvällar medan sällskapet skådar solnedgången.

UTEDÄCK

Stort nybyggt trädäck med plats för den större soffgruppen. Underbart däck att njuta på en trappa ner från altanen.

SOVRUM 1 MASTER BEDROOM

Stort master bedroom inrett med en större dubbelsäng och gott om garderober om fem.
Vacker brunbeige kulör pryder väggarna och möter ljust trägolv och skapar sovrumsro. Här somnar man gott. Fönster vetter åt sydöst och lummig privat miljö.

SOVRUM 2

Stort sovrum med lite vinklar och vrår. Fönster vetter åt sydöst och lummig privat miljö.
Väggarna är vita och fräscha. Plankgolvet i vitlaserat uttryck enhetligt med flera av villans övriga rum. Perfekt som barnrum/bibliotek eller kontor.

SOVRUM 3

Sovrum tre är mindre till storleken och passar perfekt till barnrum. Inrett med vita väggar som möter härlig blå/grön kulör och på golvet återfinns naturligtvis plankgolven.

MELLANHALL

Stor mellanhall med ljusa väggar och där plankgolven gör sig påminda. Naturlig plats för hemmakontor invid fönstret och balkongen. Här kan vyn inspirera din kreativitet gång på gång.

BALKONG MED UTSIKTSLÄGE

Stor balkong på höjden i väderstreck sydväst med fantastiska vyer att vila ögat på.

BADRUM ÖVRE PLAN

Stort och lyxigt badrum renoverat 2020 på övre plan med skön golvvärme (vattenburen).
Utrustat med: dubbelhandfat, WC, sminkhörna, badkar (kommer bytas till ett mattsvart innan flytt) och dusch med takdusch i mattsvart bakom väggar i klarglas.

GROVHALL

Stor groventré perfekt att använda till vardags och låta gästerna ta den andra ingången. Gott om garderober bakom spegeldörrar som förstorar hallen i känslan. Praktiskt klinkergolv och väggarna är mörkt/dovt blå.

TV-RUM

Direkt till höger ett tv-rum där barnen gillar att hänga som sedan ansluter sig till gästrum och badrummet på nedre plan. Mysigt inrett med utgångspunkt från en dovare kulör som möter fina enhetliga golv.

GÄSTRUM MED BADRUM INTILL

Golven följer med från tv-rummet in till gästrummet inrett med dubbelsäng och praktisk förvaring. Färgen på vägg är mörk och skapar sovrumsro tillsammans med de mer rustika valen och mörkläggande gardiner. I anslutning nås ett av villans nyrenoverade badrum. Trevligt för övernattande gästerna att kunna husera i en egen del av huset. I detta rum bjuds dessutom skön golvvärme (vattenburen).

BADRUM I ANSLUTNING TILL GÄSTRUM

Stort badrum också det renoverat 2020 med vita liggande kakelplattor på vägg som bryts av med kakel i mörkt grå kakelplattor. På golvet ligger grå klinker.
Badrummet är utrustat med: dusch bakom duschvägg i klarglas, wc, kommod, spegel, trevlig belysning och skåpförvaring samt handdukshållare.

PANNRUM

Stort pannrum med gott om plats för förvaring på både längden och bredden!

TVÄTTSTUGA

Innanför pannrummet når du tvättstugan som är fräsch och bjuder även den gott om yta.

GARAGE

Trevligt dubbelgarage med elektrisk port. Praktiskt för familjen!

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

- OBS! Det vita badkaret på övre plan kommer bytas till ett mattsvart, se säljares bild bilagd annonsen.
- Energideklaration är beställd och adderas annonsen inom kort.
- Besiktning utförs i samband med visning 2022-08-31 och protokoll kommer erhållas i samband.
- Fiber indraget enligt säljares uppgift.

Om området

Öster om Jönköping ligger Huskvarna beläget. Idag är Jönköping och Huskvarna så gott som två sammanvuxna även om båda orter håller med fullt serviceutbud.

Utbud på området
I Huskvarna centrum finner du ett varierat utbud av affärer och restauranger. Allt från livsmedelsbutiker till välkända modekedjor finns inne på Esplanaden som köpcentret kallas. Här finns även vårdcentral och apotek. För den sportintresserade finns Vapenvallen med bollplaner och hockeyrink. Husqvarna Garden ligger också med närhet till Huskvarna. Husqvarna Garden är Jönköpings stolthet inom hockey och här hålls även en hel del konserter och andra större evenemang.
Naturnära områden
Huskvarnaområden erbjuder närhet till naturnära miljöer och grönområden. För den som önskar så finns vandringsleder och motionsspår.

Restaurang- och caféutbud
I Huskvarna centrum finns ett mycket varierat utbud av caféer och restauranger.

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av tätortsbussar som ansluts till linjetrafik i Huskvarna Centrum. Huskvarna håller även med egen tågstation. Från Huskvarna Centrum tar det bara 5 minuter med tåget till Jönköpings Resecentrum. Du tar dig även smidigt med bil till E4:an som möjliggör ett enkelt resande.
Med buss tar du dig till Högskolan i Jönköpings City på endast 25 minuter, perfekt läge för dig som studerar.

Skola och barnomsorg
I Huskvarna finner du närhet till förskola , fritidshem och skola. På Sandagymnasiet som ligger i Huskvarna finner du även särskola och idrottsinriktningar för gymnasieelever. Engelska skolan ligger också belägen i Huskvarna och är en mycket populär skola.

Kultur och nöjen
Huskvarna kännetecknas för sin industriella historia som är välbevarad. I Huskvarna finner du flera museer och mysiga Smedbyn. Folkets Park finns för den som är intresserad av dans och musik. I Folkets Park anordnas ofta danskvällar, bilträffar och konserter med såväl kända som mindre välkända artister.
Även Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Ekonomi

EL

18 000 kr

VA

3 005 kr

RENHÅLLNING

2 545 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

23 550 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 874 kr / år

KOMMENTAR

3 personer varannan vecka och 1 person varannan för närvarande.
Villan har inte använts som permanent boende varför driftkostnaderna till viss del är uppskattade på senaste månadernas förbrukning för att visa så rättvisa siffror som möjligt.
Driftskostnaderna kan variera beroende på livsstil, familjestorlek samt vald innetemperatur.

Säljarens försäkring ligger på: 6 900 kr/år.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1938

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2020

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Beställd 2022-09-02

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

116 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

17 093 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Betong/trä

FASAD

Stående träpanel

FÖNSTER

3-glas isolerrutor, 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt/aluzink

FASTIGHETSBETECKNING

Utsikten 10

ÖVRIGT

Renoveringar:
2004 Bergvärmepump installerades.
2012 Gäst-WC renoverades av fackmän enligt tidigare ägares uppgift.
2015 Nytt fuktskydd och dränering installerades.
2016 Groventré och balkonger byggdes.
2020 Utbyggnad av kök samt intilliggande altan gjordes.
2020 Badrum övre plan samt badrum källarplan renoverades.
2020 Extra tilluftsventiler installerades till boytan.

Färgkoder:
Groventréplan:
- TV rum: Varmgrå 0394 Jotun
- Hall: Lady minerals 5249 Linblå
Entréplan:
- Vardagsrum och övervåning: 1404 Canvas
Övervåning:
- Sovrum: 2024 Lady Jotun minerals senses
- Sovrum: 7163 Minty breeze supermatt

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 541 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 607 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 909 000 kr

Tomt

AREAL

619 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

PARKERING

Fristående garage.

Viktiga dokument & länkar

Besiktning Bergsgatan 20
Driftkostnader
Energideklaration
Frågelista
Tomtkarta
UTSIKTEN 10
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning
Kommande

Karta

Jönköping Huskvarna

Bergsgatan 20

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg