KarriärOm oss
230
MEDDC7C6A87E3784BE1AA244BAE0337D1D2

Berghamnsvägen 61 D Hässelby Södra Villastad, Hässelby

Hässelby Södra Villastad, Hässelby

Berghamnsvägen 61 D


PRIS (utgångspris)5 650 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

112 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

102

MÅNADSAVGIFT

5 276 kr

BYGGÅR

1910 totalrenoverad 2016/2017

PRIS

5 650 000 kr Utgångspris

EXKLUSIV VÅNING i Hässelby Södra Villastad!
I Hjärtat av Hässelby Södra villastad finner du dessa 112 kvadratmeter med modern lyx.
Våningen i denna vackra patriciervilla från 1910 totalrenoverad 2016/2017 präglas av spännande planlösningar och påkostade materialval. Här finns tre väl tilltagna sovrum, 1 badrum, 1 gäst-wc, 1 original kakelugn, ett kvalitétskök från Ballingslöv med Siemens vitvaror. Genomgående vitmålade väggar och upp mot 3 meters takhöjd samt fiskbensparkett i ek. I källaren finns 2 förråd, ett på 6,1 kvm och en på cirka 2,2 kvm, vinkällare, cykelrum samt gemensam förvaring för trädgårdsmaterial.
Här har du ett fantastiskt boende bara ett stenkast från Mälarens glittrande vatten. Våningen är belägen på en välkänd gata i ett attraktivt och barnvänligt område. För barnen så är parkleken Oxtungan en samlingsplats året runt. Med några minuters promenad finner man Hässelby Allmänna badplats, Hässelby Villastads skola (f-åk9), Engelska skolan, bra kommunikationer samt Åkermyntans centrum.

Bilder

MEDDC7C6A87E3784BE1AA244BAE0337D1D2
MEDEEFF3A2E236240E49A932FECFD04469D
MED80AC2D0194D74247812919151BDEB926
MEDA60C04BFD6544958BDF5B79337ED0065
MED33086B028EEF4E678453C3BA7BE74505

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

112 kvm

LÄGENHETSNUMMER

102

VÅNING

1 av 3

MÅNADSAVGIFT

5 276 kr

BYGGÅR

1910 totalrenoverad 2016/2017

PRIS

5 650 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Om området

Välkommen till Hässelby södra villastad! Hässelby har väldigt fina naturområden. Du hittar både cykel - och promenadvägar, naturreservat, båtplatser, fina bad och en golfbana. Dessutom har du en underbar närhet till Mälarens vatten. Välkommen att trivas i grönskade Hässelby!

KOMMUNIKATION

Hässelby har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana. Områdets tunnelbanestationer är Hässelby Gård och Hässelby Strand. Det går även busslinjer till både Spånga och Barkarby där pendeltågstationer finns.

NÄRSERVICE

I Åkermyntan (centrum) finns ett visst utbud av service med livsmedelsaffärer, apotek och restauranger m m. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i Hässelby strand.

PARKERING

Fri parkering på gatan.

ÖVRIGT

Hässelby Villastad är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Hässelby strand, Hässelby gård, Vinsta, Kälvesta samt till Järfälla kommun och över vattnet (Mälaren) till Ekerö kommun. Stadsdelen är den västligaste i Stockholm, samt den till ytan största.
Hässelby hembygdsmuseum ligger på Riddersviksvägen, i det hus som var kommunalhus i Hässelby villastads köping 1926-49.
Riddersvik är en herrgård som ligger i stadsdelen Hässelby Villastad vid Mälarens strand. På andra sidan vattnet skådas Ekerö. Det finns en ångbåtsbrygga i Riddersvik. I skogsområdet kan man jogga eller rida, det finns även en led utefter vattnet. Från Riddersvik går Berghamns brygga längs klipporna vid vattnet till Fagerstrand i Hässelby Villastad. På sommaren finns badmöjligheter.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

10,605 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

10,61 %

ÖVRIGT

Ja, nog finns det mycket att säga om den här ståtliga villan, som en gång hyst sin tids självförsörjande kvinnor på ålderns höst. Idag rymmer den anrika byggnaden istället fem lägenheter som tillsammans delar en tilltagen tomt med generös uppfart, parkering och finkrattade grusgångar, såväl som en slänt med äppelträd och ängsblommor. Det var under 2017 som samtliga lägenheter i den stora villan renoverades och två flyglar i modern karaktär uppfördes samt föreningen bildades. Lägenheten här på första våningen är nu till salu med några av 1900-talets främsta inslag i bevar. Här är takhöjden om 2,85 meter slående, liksom rymden i de sociala rummen med vackra spegeldörrar och ekparkett. I vardagsrummet finner du stora, fina fönster som vetter ut mot en slänt med ängsblommor utanför, medan kök och allrum rymmer en välbevarad kakelugn, matplats och en anslutande veranda i norrläge. Köket är modernt med inredning från Ballingslöv, så även badrum och gäst WC, som du finner i hallen. Här finns också ett luftigt sovrum med generös förvaringslösning, liksom ett ombonat arbetsrum som idag används som barnkammare. Utöver den redan nämnda tomten delar de boende en uteplats, liksom en vinkällare med vinförvaring per lägenhet samt ett rum för vinprovning. Till lägenheten hör ett källarförråd om 6,1 kvm samt att varje lägenhet har ett eget respektive 2,2 kvadratmeter. I föreningen finns en parkering per lägenhet, liksom tre gästparkeringar. Det finns även fri parkering att tillgå på gatorna runt omkring.

Kök/Allrum: Den vackra kakelugnen av tidigt 1900-tal och verandan utanför gör det här renoverade allrummet till en sinnlig upplevelse. Här faller alla detaljer på plats i ett smakfullt matrum med vacker fiskbensparkett av ek och stort anslutande kök i ljusa toner. Det är inte fullt klarlagt om kakelugnen stammar från byggåret eller en ombyggnad som gjordes under 1926, men icke desto mindre utgör den en unik inredningsdetalj som präglar rummet. Den möblerbara ytan rymmer såväl en större matmöbel, som vitrinskåp och fåtöljer eller liknande. Kök och matplats delas av med en köksö i ljusgrå färg från 2017, med bänkskiva av kalksten som även återfinns på- och ovan köksbänken. Kökets tilltagna skåpinteriör i ljusgrå kulör kommer från Ballingslöv medan de integrerade vitvarorna är från Siemens, samtliga inköpta under 2017. Vardagsrum Till vänster om kök och allrum finner du ett ljust vardagsrum med härlig takhöjd och fiskbensparkett av ek, där fyra, vackra fönster i två väderstreck (ett av dessa ett brandfönster) skapar något av en orangerikänsla och bygger karaktär. Här blickar du ut över den blommiga slänten medan du kopplar av i en soffgrupp, fåtölj eller gängse möblemang. Rummets övriga yta kan med fördel nyttjas till bokhyllor eller förvaring.

Sovrum 1: Intill vardagsrummet, längst ned till vänster, hittar du ett rymligt sovrum med samma slående takhöjd som i övriga rum, fina spegeldörrar och generöst ljusinsläpp från ett stort fönster i djup nisch. Ett stilrent och vilsamt rum, där väggarna målats i petroleumkulör, vilket förstärker den ombonade känslan. Här kan du även vila i att förvaringen är löst, med hela fyra rymliga garderober. Den fina fiskbensparketten är av ek.

Sovrum 2: Det något mindre rummet, används idag som barnrum, men kan givetvis fungera som kontor eller ett gästrum. Även här ett fint fönster med djup nisch och lika fint ljusinsläpp, som spelar över en fondvägg med Nadja Wedins dekorativa tapet “Budgies”, samt Alviks Måleris egen färgton “Äppelblom”. Fiskbensparkett av ek därtill och vackra spegeldörrar förhöjer känslan av 1900-tal. En garderob löser din förvaring.

Badrum: I hallen finner du ett snyggt och modernt badrum från 2017, med toalett, inkaklat badkar och mörkgrå/svarta keramikplattor i hexagonmönster med behaglig golvvärme. Väggarna, liksom badkaret, går i högblankt kakel i vitt och matchar handfat och kommod från Ballingslöv. Här finns även tvättmaskin och tumlare från Siemens, inköpta 2017, liksom en handdukstork. Gäst-wc I hallen finner du även en separat gäst WC. Den går i samma inredning som badrummet. Hall Stig in i en välkomnande hall med fin takhöjd om 2,85 meter. Här pryds väggarna av en dekorativ tapet från Morris & Co som heter “Rosehip” medan golven är av fiskbensparkett. Den generösa takhöjden öppnar upp för valfri förvaringslösning eller klädhängare.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1910 totalrenoverad 2016/2017

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

FTX-ventilation med värmeåtervinning

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd

ENERGIKLASS

D

ÖVRIGA BYGGNADER

2 stycken källarförråd, 6,1 och 2,2 kvm. Vinkällare och vinförvaring

Byggnadssätt

FÖNSTER

Isolerat 2 glas

Förening

NAMN

BRF Mälarbrink 1

ANTAL LÄGENHETER

9

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja, marken är friköpt.

OM FÖRENINGEN

BRF Mälarbrink 1 är en bostadsrättsförening med 9 lägenheter i Hässelby Södra Villastad. Föreningen bildades år 2016 .

TV OCH BREDBAND

Tv/Internet via Telia

PARKERING

Föreningen har 12 st parkeringar för de 9 lägenheterna. De tillhör ej någon specifik lägenhet men överenskommelse
säger 1 per bostad och 3 gästparkeringar. 4 p-platser har laddstolpe.

Karta

Stockholm Hässelby Södra Villastad

Berghamnsvägen 61 D

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg