MED39D722C547AA4FCBB2C2B88D27B6258E

Hagsätra, Bandhagen

Axbergsgränd 10

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,715 I avgiften ingår värme, vatten, tv samt en obligatorisk avgift för bredband á pris 165kr/månad och kollektiv bostadsrättsförsäkring om 150kr per år.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea78 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer458
Byggår1958
Driftskostnad333 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,995,000

Lägenheten på Axbergsgränd 10 ligger belägen i ett eftertraktat hörnläge med stora fönsterpartier från flera väderstreck. I bostaden har man bevarat tidstypiska detaljer från 50-talet så som fönsterbrädor i marmor samt glaspartierna vid passagen mellan allrum och vardagsrum som ger ett fantastiskt ljusflöde genom bostaden. Bostadens 78 kvm disponeras på en stor och välkomnande hall, två väldisponerade sovrum, ett rymligt vardagsrum, allrum med plats för matbord samt ett fräscht arbetskök och ett stilrent badrum. Balkongen ligger i ett sydligt läge, vilket innebär att ni kan njuta av solen i flera timmar.

Bostaden är inflyttningsklar redan nu, men du kanske önskar att sätta din personliga prägel på ditt drömboende och därför väljer därför att renovera först?

Här bor familjen i ett trivsamt område med grönska, lekplats och boulebana precis utanför porten. Närhet till goda kommunikationer med buss, tunnelbana och pendeltågsstation (Älvsjö) och ca 4 minuters promenad till Hagsätra centrum med service, matbutiker, restauranger. Jag vill även tipsa om den populära restaurangen Pappagallo med klassiska maträtter från Italien. I området finns ett brett utbud av låg-mellanstadieskolor samt förskolor.

Välkommen på visning!

Om området

Hagsätra är ett område i förändring där det byggs mycket nya bostäder och några minuter från lägenheten ligger Hagsätra centrum där flertalet butiker och service finns.

Det finns många goda motionsmöjligheter i området. Ormkärrskogen med fina motions och rekreationsmöjligheter finns i närheten, du har även, flex gym, Älvsjö badet med trevliga promenad och cykelvägar. I Högdalen finns inomhusbadet Högdalsbadet som även har gym, aerobics, spinning mm. På vintern så erbjuds det skridskoåkning vid Hagsätra IP.

Kommunikation

I centrum ansluter T-banans gröna linje som tar ca 23 min in till Stockholms city. Det finns även buss 143 som går mellan Högdalen-Liljeholmen och som passerar Älvsjö station där pendeltåget och flertalet busslinjer ansluter. Nattbuss 195 går direkt från Sergels Torg till Hagsätra.

Närservice

I Hagsätra Centrum har du ett flertal butiker och service. Med bil tar du dig snabbt till ett stort Willys som ligger vid Älvsjömässan.

Bilder

Fasad

Balkong

Balkong

Kök

Kök

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
78 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Rymlig hall med hatthylla och förvaringsmöjligheter i garderoben. Plastmatta och ljusa tapeter.
Sovrum 1
Rummet har laminatgolv och ljusa tapeter. En garderobsvägg ger gott om förvaring. Här kan man med fördel inreda med säng, nattduksbord och skrivbord.
Sovrum 2
Rummet har laminatgolv och ljusa tapeter. Här finns plats för garderober, dubbelsäng, nattduksbord.
Kök
Arbetskök med en linoleummatta på golvet och målade väggar. Vita skåpluckor och bokmönstrade bänkskivor med vitt kakel över. Kyl/frys, spris och ugn. Matplats finns i allrummet. Stort fönster mot bakgården.
Allrum
I allrummet finns det plats för ett stort matbord för ca 4-6 personer. Här når ni köket, vardagsrummet och badrummet. Plastmatta och ljusa väggar. Här finns ett praktiskt linneskåpet där man kan förvara handdukar och andra textiler. Glaspartierna i innervägg och dörr ger ett ljuvligt ljusflöde mellan allrum och vardagsrum.
Vardagsrum
Ljust, lättmöblerat vardagsrum med utgång till mysig balkong i soligt läge. Tjusigt parkett golv och ljusa tapeter. Här kan man inreda med soffgrupp, soffbord och tv-möbel.
Badrum
Helkaklat badrum som i sin helhet går i vitt med beigea detaljer. Här finns utrustat med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin. Ett frostat värdringsfönster ger härligt ljusinsläpp samtidig som det ger skydd mot insyn.
Balkong
Balkongen ligger i ett sydligt läge och erbjuder flera soltimmar. Här kan man inreda med exempelvis ett cafébord samt lite trevliga blommor.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 1,995,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,715 I avgiften ingår värme, vatten, tv samt en obligatorisk avgift för bredband á pris 165kr/månad och kollektiv bostadsrättsförsäkring om 150kr per år.
Information avgift
Föreningen har inte planerat någon avgiftshöjning i dagsläget.
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.89 %
Andel av årsavgiften
0.8922 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca 4 kvm samt en matkällare om ca 2kvm.
Förening
Namn
Brf Axberget
Om föreningen
Föreningen bildades år 2002.

Tvättstugan finns i huset bredvid.

Föreningen har sammanlagt fyra tvättstugor som är placerade i källaren vid port nr 3 med ingång på gaveln.

De två större tvättstugorna har två tvättmaskiner vardera samt torktumlare och torkskåp. De två mindre tvättstugorna består av en så kallad "spontantvätt" som inte kan bokas tidigare än två tvättpass i förväg och en "grovtvätt" med en större maskin och torkskåp.

Föreningen har sammanlagt fyra tvättstugor som är placerade i källaren vid port nr 3 med ingång på gaveln. Tvättstugorna bokas genom ett elektroniskt bokningssystem.

Föreningen har ett flertal cykelförråd och barnvagnsförråd:
Ett stort utrymme finns mellan port 23 och 25 med ingång från baksidan av huset.
Ytterligare utrymmen finns vid port 7, 9 och 10 med ingång från husets sida eller baksida.
Antal lägenheter
144
Varav hyreslägenheter
11
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
BRF Axberget har sedan 1 mars 2018 ett gruppavtal med Telenor gällande bredband. För att få ett så bra pris som möjligt är alla lägenheter anslutna och kostnaden som endast är på 165 kr per månad debiteras alla bostadsrättsinnehavare.

Brf Axberget har sedan 1 september 2019 ett gruppavtal med Com Hem som förutom TV BAS-utbudet ger rabatt på Com Hem:s övriga paket. Styrelsen har beslutat att kostnaden för detta ska ingå i månadsavgiften.
Parkering
Det finns 54 garageplatser och 44 parkeringsplatser att hyra, separat kö. Priset för garage varierar beroende på storlek från 500kr. Parkeringsplatserna går att hyra för 100kr st.
Renoveringar

1995-1996: V/A-stammar i kök och badrum byttes
2005: Målning av trapphus
2006: Byte av garageportar
2007: Nya sopluckor installerade i trapphusen
2007: Renovering och installation av nya tvättstugor
2007: Ny lekplats och boulebana
2007-2008: Ny belysning vid portar och gård
2013 - Ventilationsfläktar, balkonger, isolering vind
2014 - Installation av kodlås
2016 - Balkonger
2017 - Installerat två nya stolpar med utebelysning och armaturer med ledbelysning över garagen.
2018 - Relining av avloppsrören under källargolven i fastigheten Sifferlåset 1
2019 - Staturbesiktning av tak, Byte av vitvaror i tvättstuga, Renovering av stödmurar vid parkeringsplatser.

Planerat underhåll 2020 -2021:
Komplettering av anordningar för taksäkerhet samt mindre underhåll, översyn av lekutrustning och grillplatser, byte till led-belysning i trapphus, översyn av ventilation avseende OVK- anmärkningar.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Föreningen innehar tomträttsavtal ang föreningens mark med Stockholm stad. Nytt tomträttsavtal tecknat med Stockholms stad från 2018
Överlåtelseavgift
SEK 1,182 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Hagsätra Bandhagen

Axbergsgränd 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg