190

Södermalm - Sofia, Stockholm

Åsögatan 192

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,351 inkl. värme, vatten samt basutbud på tv samt bredband 250/100 mbit/s.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea46 kvm
Våning4 (hiss finns)
Byggår1930

Snart har ni äntligen chans att förvärva denna perfekt planerade 2:a i charmig 30-talsfastighet! Här bor du på väldisponerade kvadratmetrar med fantastisk utsikt över vatten och vackra kulturhustak på Åsöberget! Stabil förening med god ekonomi på anrika kvarter i SoFo ett stenkast från såväl grönskande Vitabergsparken samt pulserande Nytorget. Några hundra meter bort är tunnelbanestationen i Stigbergsparken under konstruktion. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Här bor du mitt i hjärtat av Södermalm! Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Ramen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området.
*** Coop Bondegatan, ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata ***. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget. Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Årsredovisning 2019
Stadgar
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Otroligt välplanerad lägenhet alldeles intill de charmiga kulturkåkarna på populära Åsöberget. Här bor du med ett stenkast från Vitabergsparken och Nytorget, ett populärt område med otroligt charmig bebyggelse! Fin fastighet från 30-talet med tidstypiska detaljer är bevarade såsom djupa spröjsade fönster, spegeldörrar och fiskbensparkett. I föreningen finns bastu med relaxavdelning samt övernattningslägenhet.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Redan i hallen möts man av delar av lägenhetens charmfaktorer som det vackra trägolvet och fint bevarade spegeldörrar. Här finns plats för avhängning och skoställ. I hallen finns en praktisk garderob med skjutdörrar för ytterligare förvaring.

SOVRUM
Sovrum med plats för större säng. Här finns en inbyggd bokhylla och förvaring tack vare skåpen ovanför sängen. Fönster ovan sängen för fint ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med spröjsade fönster som berikar rummet med ljus. Här har du utsikt över vattnet bort mot Stockholms inlopp samt kulturhustaken på Åsöberget. Det vackra trägolvet ökar rummets charm. Gott om yta för möblering för både soffgrupp med soffbord, mediemöbel samt matbord och stolar för större sällskap.

KÖK
Stilrent kök i social anslutning till vardagsrummet. Köket har goda arbetsytor och gott om förvaring. Maskinell utrustning såsom induktionshäll med ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

BADRUM
Badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Här finns duschhörna, handfat med en rejäl kommod samt spegel ovan och WC-stol.

ÖVRIGT
- Till lägenheten hör ett förråd.
- Övernattningslägenhet med pentry går att hyra från föreningen.
Antal rum
2 rum
Boarea
46 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,351 inkl. värme, vatten samt basutbud på tv samt bredband 250/100 mbit/s.
Byggnad
Byggnadstyp
30-tals hus
Byggnadsår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 12/17/2018
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
113 kWh/m² och år
Förening
Namn
HSB:s Brf Åsöberget 233
Om föreningen
HSB:s Brf Åsöberget 233 äger och förvaltar fastigheten Oljan 24 och 25, med adresserna Åsögatan 192 och 194. Föreningen bildades 1982 och tog över fastigheten 1986. Huset byggdes 1930 av byggherre Claes Groschnsky & Nils Elliot och ritades av arkitektbyrån Bocander & Cronvall. Byggnaden gavs en form och arkitektonisk gestaltning som har många karakteristiska drag för den svenska 1920/30-talsarkitekturen, "Swedish Grace", som är en lätt och elegant form av klassicism som uppmärksammats internationellt. De främsta exemplen i Stockholm är Gunnar Asplunds stadsbibliotek och Ivar Tengboms konserthus. Men här finns även drag av funkisarkitekturen som slog igenom åren kring 1930. Hit hör de ospröjsade fönstren som sitter i grupper om tre på fasaden mot Åsögatan.

Den tilläggsförsäkring för bostadsrätt som krävs på den vanliga hemförsäkringen bekostas av föreningen, vilket innebär att man endast behöver teckna en vanlig hemförsäkring.

För mer information kring föreningen. se hemsida: http://www.asoberget.com
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
81
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till kabel-TV, leverantör ComHem där paketet TV-BAS ingår. Bredband (fiber/Ethernet) finns via Bredbandsbolaget med en kapacitet på upp till 250 Mbit/s.
Parkering
Boendeparkering i området.
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
- 1986 nya avloppsstammar och el-stigar.
- 1996 fasadrenovering och fönstermålning på sydsidan.
- 2000 trapphusen målades om
- 2002 taket målades om.
- 2000-2004 tvättmaskiner och torkskåp i huvudsak utbytta.
- 2004 hängrännor monterades.
- 2004 stammarna högtrycksspolades.
- 2006 renoverades hissarna.
- 2007 gården fräschades upp och portarna byttes.
- 2008 fasadrenovering, fönstermålning och totalrenovering av bastu.
- 2010 Byttes alla fönster, ut mot 3-glas.
- 2013 Trapphusen på Åsögatan 192 och 194 har totalrenoverats.
- 2014 partiell renovering av fasaden mot Åsögatan
- 2016 stamspolning
- 2020 takrenovering (klar i augusti)

Årligen uppdateras en underhållsplan för de närmaste tio åren tillsammans med fastighetsförvaltaren.

Kommande underhåll:
2021 Stamspolning (sker med 5-års intervall)
Ekonomi
Per 2019-12-31:
I kassan 149 587 kr
Långfristiga skulder 12 603 854 kr
Lån per kvm/bostadsrätt 2836 kr

Inga avgiftsändringar är planerade kontrollerat med styrelsen 2020-07-10.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen har som policy att den som bor i lägenheten skall äga minst 10 %.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
I föreningen finns 2 tvättstugor (två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel och en centrifug), 2 cykelförråd, vindsförråd, utrustat hobbyrum, barnvagnsrum, styrelserum och samlingslokal/gästlägenhet (400 kr/dygn) med bastu. Festlokalen är belägen högst upp i huset med utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Gröna Lund. Vidare har föreningen en mycket trivsam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Karta

Södermalm - Sofia Stockholm

Åsögatan 192

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg