510
MEDE2423BA396F34BD5B112850625D3E5FC

Såld!

Topprenoverad 2:a i centrala Nacka!

Skvaltan, Nacka

Per Hallströms väg 2, 4 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,556 Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband (500-1 000 Mbit)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer861-1-1045
Byggår1962
Driftskostnad459 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,640,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

En mycket ljus och snyggt renoverad 2:a i centrala Nacka! Öppen planlösning mellan kök, hall och vardagsrum. Vardagsrummet är ljust och mycket rymligt med plats för stor soffgrupp. Modernt kök från 2018 med plats för matgrupp samt extra förvaring och sittplatser vid utbyggd del bredvid kyl och frys. Mycket fräscht helkaklat badrum från stambytet 2010 med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Sovrummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng och fint ljusinsläpp från stort fönster. Utmärkta förvaringsmöjligheter i många garderober i hall och sovrum samt vindsförråd. Centralt läge nära kommunikationer, Nacka Forum, ICA Maxi samt den fina naturen i naturreservatet Nyckelviken.

Varmt välkommen till visning!

Om området

Trevligt område ett par minuters promenad från Nacka Forum, som är ett toppmodernt affärscentrum och bostadsområde i Nacka. Läget är fantastiskt oavsett om man är ute efter service, kommunikationer eller rekreation, allt finns nära till hands! Dessutom når man Stockholms innerstad efter endast 20-30 minuter med kommunala färdmedel.

Ett par minuter bort ligger lummiga Långsjön som erbjuder ljumma bad under sommaren och skridskoåkning på vintern. Runt sjön finns även trevliga promenadstråk. På andra sidan motorvägen en liten bit bort ligger populära Nyckelviken, 134 hektar natur. Efter väg genom skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår, härliga klippbad, mm. I stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö, 700 hektar friluftsområde finns bland annat Hellasgården, ett mycket uppskattat friluftsområde samt restaurang och bad.

Kommunikation

Ett dussintal busslinjer finns med täta turer. Till Slussen tar det ca 20-25 minuter. Även Saltsjöbanan finns att tillgå. I bil tar det endast ca 10-20 minuter mellan Nacka Forum och Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet. Önskar du ta båt till stan så är det 15-20 minuters promenad till Ångbåtsbryggan vid Nacka Strand.

Närservice

Köpcentret Nacka Forum har ett stort utbud med flera olika affärer, caféer och restauranger. Även apotek, systembolag, bibliotek och mataffärer. Tvärs över gatan finns Nackas största mataffär ICA Maxi.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
HSB Brf Skvaltan
SL
Nacka Kommun

Bilder

Renoverat kök (2018) med fint ljusinsläpp

Ljust, rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot hallen

Sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt förvaring i garderobsvägg

Snyggt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Hall med öppen planlösning mot kök och vardagsrum. Gott om förvaring i många garderober (2018) längs vägg. Målade väggar och parkettgolv (2018).

KÖK
Superfint, modernt kök (2018) med vita skåpsluckor och stänkskydd ovan arbetsbänk i laminat. Fint ljusinsläpp och plats för matgrupp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd ugn och mikro samt integrerad diskmaskin. Beläget intill kylen och frysen finns ytterligare en arbetsbänk med extra förvaring och sittplatser. Parkettgolv (2018) och målade väggar.

VARDAGSRUM
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp. Ljusinsläpp från två fönster med fin stenskiva under. Öppen planlösning till hallen ger en luftig känsla. Parkettgolv (2018) och målade väggar.

SOVRUM
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Plats för klädförvaring finns i stort garderobssystem (2018). Laminatgolv och målade väggar.

DUSCH/WC
Fräscht badrum med vitkaklade väggar och klinkergolv (från stambytet 2010). Dusch med glasdörrar, vägghängd WC, vägghängt handfat med kommod (2021), spegelskåp med belysning (2021), tvättmaskin och torktumlare samt handdukstork.
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 12, hiss finns
Avgift
SEK 3,556 Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband (500-1 000 Mbit)
Driftskostnad
SEK 5,512 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,972
Försäkring
SEK 540
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.
Andel i föreningen
0.52026 %
Kommentar till andelstal
Uppgift om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 7/8/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
101 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
105 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
Nya fönster 2014
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
HSB Brf Skvaltan
Om föreningen
HSB Brf Skvaltan bildades i maj 2007. Föreningen äger fastigheterna Sicklaön 172:2 och 172:3, vilka är bebyggda med två punkthus i 12 våningsplan vardera samt ett låghus i 3 våningsplan. Föreningen består av 145 lägenheter varav 136 är bostadsrätter och 9 är hyresrätter. Föreningen har också 1 kontorslokal och 4 förråd som hyrs ut samt telemaster.

I källaren finns tillgång till tre välutrustade tvättstugor (PH 2 och PH 12) och bastu/relaxrum (PH 2). Cykel- och barnvagnsrum finns i PH 2, 10 och 12. Det finns även en gästlägenhet i styrelselokalen i PH 14 för uthyrning till medlemmarna. Lekplats, två fina grillplatser och cykelgarage finns på gården.

Läs mer om föreningen på hemsidan: https://www.hsb.se/stockholm/brf/skvaltan/ samt i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (finns under fliken "Viktiga dokument").
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Tv och bredband
Kabel-tv genom Telenor (det analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften). Samtliga lägenheter i föreningen är anslutna till bredband via Telenor/Ownit. Det är frivilligt att aktivera tjänsten och den ingår i månadsavgiften.
Parkering
Det finns 100 parkeringsplatser att hyra i föreningen, både med och utan el. Platserna är belägna utomhus framför Per Hallströms väg 2. Parkeringsplatserna administreras av Bredablick Förvaltning AB. Kontakta på 010-177 59 00 eller info@bredablickgruppen.se. Gästparkering finns belägen till vänster om infarten till Per Hallströms väg. P-skiva gäller 4 timmar. För mer information se föreningens hemsida.
Renoveringar
Föreningen har gjort omfattande arbeten på husen de senaste åren. Taken är renoverade, fönstren utbytta och stambyte genomfördes 2010. Utemiljön har upprustats med bl a fin lekplats och grillplatser. Trapphusen har målats om plus att nya skärmtak har satts upp på entréer. De två stora entréerna renoverades under 2019. Under 2020 har dräneringsarbeten utförts. Nu pågår fasadrenovering (2021 renoveras PHV 12 och 2022 kommer PHV 2 renoveras). Se info föreningens hemsida.
Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägende
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Nacka Skvaltan

Per Hallströms väg 2, 4 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg