510
MEDCD77249000244B0AAEBC4A82146AE87E

Såld!

Välplanerad genomgångstvåa i stabil förening med balkong i soligt västerläge!

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Vårlöksgatan 5C

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,493 Inkl. Värme, vatten, kabel TV och balkongtillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer37
Byggår1952
Driftskostnad250 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna centralt belägna genomgångstvåa på högsta våningen. Bostaden har ljusinsläpp från två sidor, välplanerade ytor och fantastisk fiskbensparkett i vardagsrummet. Balkongen ligger i fritt, soligt västerläge och nås via vardagsrummet. I föreningens nyrenoverade källarutrymmen erbjuds bastu, övernattningsrum, möteslokal och ett gemensamt kök. Via föreningen har man även tillgång till flera cykelförråd med separata ingångar utifrån, snickeri och verktygsrum samt sophantering med sortering.

Beläget på en återvändsgatan bor du i ett lugnt område med närhet till Kvillebäckens alla mysiga caféer och restauranger, matbutik och goda kommunikationer med buss och spårvagn som tar dig till stan på bara några minuter.

Om området

Kvillebäcken ligger på Centrala Hisingen väster om Backaplan. Stadsdelen var fram till 1906 en del av Lundby socken, som då inkorporerades i Göteborg. Den började bebyggas på 1920-talet och från 1940-talet skedde större uppföranden av bostadsområden. Namnet Kvillebäcken kommer av vattendraget Kvillebäcken. Från en punkt nordöst om Tuve kyrka rinner vatten åt två håll: Kvillen rinner åt norr till Nordre älv och Kvillebäcken rinner åt söder till Göta älv.

Kvillebäcken är ett charmigt område som idag består av en mix av gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Nya Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Kvillebäcken är ett trivsamt och levande område med flertalet restauranger och caféer, mataffärer samt populära Kville Saluhall som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad.

Här finns mycket att upptäcka. Oavsett vilken del av centrala Hisingen man bor i har man alltid nära till många vackra grönområden och parker som erbjuder avkoppling samt rekreation. Man hittar t.ex. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar. Flunsåsparken bjuder under sommaren på underhållning med musik, dans och familjekvällar med fri entré. En av Göteborgs bästa vyer upplevs från utsiktsplatsen på Ramberget med magnifik utsikt över staden och i anslutning ligger Keillers Park som inbjuder till picknick i det gröna. Vid Frihamnen finner man Jubileumsparken som är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet. Idag finns en bastu (Svettekörka), en sötvattenbassäng i anslutning till älven (Pöl Harbour), ett litet saltvattensbad, seglarskola, simskola, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana, odling med mera.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Med spårvagn eller buss tar ni er in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Vill man träna finns ett stort utbud av anläggningar att välja mellan så som Lundbybadet, SATS och Nordic Wellness och flera Crossfit anläggningar. Det finns även ett flertal restauranger, caféer (med i white guide), bibliotek, förskola till mellanstadiet i området. Vid Kvilletorget har även Försäkringskassan och Polisen sin verksamhet. På andra sidan Hjalmar Brantingsgatan har Arbetsförmedlingen sina lokaler i Glaciären. I närheten finns Nya Kville Saluhall och intilliggande Backaplan som har ett stort utbud av butiker med allt man kan tänka sig. Just Backaplan och Frihamnen står inför stora förändringar framöver då det mesta av området skall bebyggas.

Övrigt

I Lundby finns ett flertal kommunala förskolor och grundskolor. På Lindholmen finns både gymnasium, delar av Chalmers Högskola och Göteborgs Universitet.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Ljuvlig balkong i västerläge

Planritningar

Planritning 2D

Planritning 3D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
52 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Kliv in genom dörren till den rymliga hallen. Rakt fram finns möjlighet till avhängning samt en skohylla. Ytterligare förvaring finns i två garderober där hela ytorna upp till taket nyttjas.
Vardagsrum
Bostadens vardagsrum nås direkt från hallen. Härligt beläget i västerläge får du här njuta av att solens strålar når in under hela eftermiddagen. Vardagsrummet är lättmöblerat och erbjuder ytor för en rymlig soffa med tillhörande möblemang, tv-bänk och ett middagsbord. Fiskbensparketten från byggåret pryder golvet och väggarna är i ljus kulör.
Balkong
Ljuvlig balkong som lapar sol i härligt västerläge utan insyn!
Kök
Köket ligger även det i anslutning till hallen, mitt emot vardagsrummet. Fönstret vetter mot ett promenadstråk med förmiddagssol. Köket erbjuder bra förvaring och mycket goda arbetsytor. Här finns såklart även kyl/frys, ugn med spishäll, köksfläkt och en diskmaskin.
Sovrum
Bostadens sovrum är rymligt med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Beläget i ett svalt och lugnt läge vilket ger er en skön nattsömn. Garderoberna bidrar med gott om förvaring. Väggarna är i ljus kulör och på golvet ligger enstavsparkett.
Badrum
Här finner du ett helkaklat badrum som är utrustad med en vit fräsch kommod, handfat, WC samt en hörndusch!
Allmänt
Till lägenheten följer två förråd, ett beläget på källarplan och ett på vinden. Föreningen erbjuder bastu med dusch, övernattningsrum, möteslokal och ett gemensamt kök. Man har även tillgång till flera cykelförråd, snickeri- och verktygsrum samt sophantering med sortering. Föreningen lånar även ut grill och solstolar till sina medlemmar. Tvättstuga med torkrum är belägen i samma hus.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,493 Inkl. Värme, vatten, kabel TV och balkongtillägg
Information avgift
I avgiften ingår värme, varm- och kallvatten samt kabel-tv.
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är individuella och kan variera beroende på förbrukning och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
2.04765 %
Andel av årsavgiften
2.04765 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energiklass
E
Energiprestanda
123 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
Brf Bovetet
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten med fastighetsbeteckningen Kvillebäcken 5:1. Fastigheten förvärvades i samband med bygget 1952. Utav föreningens 50 lägenheter är 45 st 2 rok och 5 st 1 rok. Föreningens lägenheter är fördelade på 8 st uppgångar.

Det finns både vinds- och källarförråd till alla lägenheter.

I föreningens nyrenoverade källarutrymmen erbjuds bastu, övernattningsrum, möteslokal och ett gemensamt kök. Via föreningen har man även tillgång till flera cykelförråd med separata ingångar utifrån, snickeri och verktygsrum samt sophantering med sortering. Tvättstuga med torkrum är belägen i samma hus. För den som vill grilla eller sola på gården lånar föreningen ut en grill och solstolar. Det finns även en lokal för uthyrning. I dagsläget är lokalen uthyrd som kontorslokal på vardagar, och kan hyras av de boende på kvälls- och helgtider.

Föreningen har två städdagar varje år, en på våren och en på hösten. Där hjälps man åt att ta hand om föreningens utemiljö samt innemiljö och alla har möjlighet att bidra med allt från kaffekokning, torkning av fönster, ogräsrensning till enklare måleriarbeten. Är man med i styrelsen får man möjlighet att påverka sitt boende och lära sig massor om att vara med i en bostadsrättsförening!
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
50
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
I fastigheten finns två nät, Telenor och Com Hem. Båda erbjuder tv samt internet. Com Hem levererar tv-tjänsten som ingår i avgiften.
Parkering
Föreningen erbjuder 5 parkeringsplatser (nybyggda 2021). Parkeringsplatserna kostar 500 kr/mån och är idag kö till. 4 garageplatser finns också för uthyrning. Dessa kostar 1000 kr/mån och är kö till. I föreningens garage finns 2 MC-platser för 500 kr/mån, men platsernas framtid diskuteras för andra lösningar. I området finns boendeparkering och andra parkeringsytor. Dessa hyrs via Göteborgs Stad.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015–2044. Underhållsplanen uppdateras löpande varje år.

Utförda renoveringar:
2020: Dränering och uppfräschning utemiljö.
2019: Filmning av avlopp på grund av en läcka i samband med spolningen.
2019: Renovering av källarlokal - möteslokal, kök & bastu bland annat kommer att erbjudas. En ny tvättmaskin köpt.
2018: Spolning av avlopp.
2017: Asbestsanering av rörisolering i källaren. Byte av huvudkranar till vattenledningarna i
Källaren. Byte av dilatationsfogar. Utvändig målning.
2016: Åtgärder när det gäller ventilationen. Takfläktarna ställdes in. OVK utfördes.
2015: Relining av avloppsstammarna i bottenplattan i källaren. Reparation utvändigt avlopp.
2014: Ventilationen sågs över.
2011: Balkongbyte.
2010: Översyn/renovering av ventilation. Målning av fönster och fasad.
2008: Nytt torkaggregat i torkrummet installerades.
2006: Vindsdörrar och portlås byttes.
2003: Renovering av tvättstuga.
1999: Nya tvättmaskiner.
1986: Större renovering av fastigheten då stammar, el, tak, fasad, balkonger samt fönster ingick.

Planerade renoveringar:
2021: Målning trappuppgångar. Relining av vissa rör.
2025: Omfogning av tegelfasader.
Ca 2027: Stambyte.
Ekonomi
Föreningen ändrade avgiften senast 1 januari 2021. Då höjdes den med 8,54 %. Enligt styrelsen budget över de närmsta 10 åren kommer en årlig höjning på 3 % att göras. Detta för att förbereda för den kommande stamrenoveringen.

Under 2020 och 2021 planeras väldigt lite underhåll. Detta ger föreningen möjligheten att bygga upp kassan eller amortera på lån.

Under räkenskapsåret 2020 har föreningen haft en belåning på 4528 kr/kvm.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Tvättstuga:
Föreningens tvättstuga är utrustat med tre tvättmaskiner plus en äldre maskin för mattvätt, två torkrum, en torktumlare samt ett mangelrum.

Förvaltning:
Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Övrig info:
Fastigheten är byggd med betong från 50-talet som innehåller Radon. Föreningen gör årligen mätningar, kommunicerar om allvaret med att ha en adekvat ventilation i lägenheten och att undvika att bygga för sina ventiler. Mätningen 2020 gav ett generellt bra resultat. Några få lägenheter hade för höga nivåer där styrelsen följer upp. Utifrån ett generellt perspektiv är ventilationen god och radonvärden är under gränsvärdet.

Karta

Göteborg Centrala Hisingen Kvillebäcken

Vårlöksgatan 5C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg