510
MEDBCAF81EFF4534C50B503E3619ECFCD9F

Såld!

Sekelskiftestrea högt upp med närhet till allt!

Brämaregården, Göteborg

Brämaregatan 1A

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,029 inkl värme, VA och digital-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea63 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer01004
Byggår1898
Driftskostnad292 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,410,000

Ansvarig mäklare

Kliv in i denna sekelskiftestrea i ett av Brämaregårdens vackraste hus. Huset restes vid slutet av 1800-talet och är nu välkänt för sitt område. Hela lägenheten erbjuder högt i tak, vilket känns direkt när ni kliver in. Här finner ni en ljus och rymlig hall med förvaring i skjutdörrsgarderober. Två sovrum där det största har en alldeles egen karaktär via dess vinklar och smarta lösningar. Det andra sovrummet ligger i anslutning till hallen och gör sig perfekt som kontor eller gästrum. Köket är renoverat och fullutrustat med goda förvaringsytor. Förvaringen är smart och har tagit tillvara på takhöjden, vilket ni ser när ni kommer till visningen. Ta chansen att göra denna pärla till din. Lägenheten kommer vara omöblerad på visning. Trivsam och gemytlig förening med trevliga lokaler som inbringar stabila intäkter till föreningen. Snabbt tillträde möjligt!
Varmt välkommen att boka in dig till visning.

Om området

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wieselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Sekelskiftestrea högt upp i huset

Ljust kök med bra förvaringsutrymme

Trevlig matplats

Vy ut mot den gröna innergården

Modernt kök med goda ytor

Planritningar

Planritning 2D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
63 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Hallen är ljus och rymlig och leder er vidare in i bostaden. Förvaringen löser du smidigt i skjutdörrsgarderob. Väggarna är vita och golven genomgående ljusa.
Vardagsrum
Vidare från hallen till höger finner ni vardagsrummet. Högt i tak och rikligt med ljusinsläpp skapar en känsla av rymd. Kan möbleras efter smak men rymmer enkelt både soffgrupp och tv.
Master bedroom
Master bedroom har karaktär med sina många vinklar. Här ryms en dubbelsäng och det finns massvis med förvaring i flera garderober. Fönster ut mot innergården släpper in fint ljus.
Sovrum/kontor
Direkt till vänster från hallen finns det andra sovrummet som idag nyttjas till kontor. Här ryms säng med tillhörande förvaring om så önskas. Från det höga fönstret finner ni en vy ut över den gröna innergården.
Kök
Hjärtat i bostaden finner ni i det renoverade köket. Praktiskt och gott om både ytor och förvaring. Kökets inredningen är vit och bryts av med en mörk bänkskiva. De rostfria vitvarorna består av, spishäll, fläkt, diskho, kyl/frys och självklart diskmaskin. Det ryms ett matbord för ca 4 personer intill fönstret.
Badrum
Rymligt badrum som ligger strategiskt i mitten av bostaden. Här finns wc, spegelskåp, handfat med kommod och dusch.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,029 inkl värme, VA och digital-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 3,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
4.988 %
Andel av årsavgiften
5.37082 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1898
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Energiprestanda primärenergital
135 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
Brf Brämaregatan 1
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Brämaregården 737:248 som de förvärvade 2010 i samband med att föreningen bildades. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Dessa har en sammanlagd bostadsarea om 1581 m2 varav 1263 m2 utgör bostadsarea samt 318 m2 utgör lokalyta. Två av lokalerna är restauranger med 3-åriga hyreskontrakt tills vidare. Inga planer finns på förändring. Den tredje lokalen håller på att omvandlas till en ny bostadsrätt samt en verksamhetslokal. Inga beslut är tagna i dagsläget men de hoppas kunna genomföra detta under 2021.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Comhem finns som leverantör till TV, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband står lägenhetsinnehavaren själv för.
Parkering
Boendeparkering på gatan utanför. För mer information och ansökan finns på www.goteborg.se.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042.

2016 renoverades ett av badrummen i hyresrätterna. Dagvattenledningen filmades. Avloppsstammar spolades. Avlopp i tvättstugan byttes ut samt en obligatorisk ventilations kontroll utfördes.

2017 dränerades gården, dagvattenledningar byttes och i samband med detta förnyades utomhusmiljön.

Det som planerades 2020 kommer att skjutas till 2021-2022 det innebär bland annat att lokalen ska ombildas till en mindre lokal och en bostadsrätt, källaren planeras att renoveras och med det även nya förråd även fasaden skall renoveras. Inga mer beslut är tagna i dagsläget.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Till lägenheterna följer ett källarförråd i standardstorlek. Det finns en stor tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har en tvättstuga belägen till vänster om D-uppgången.

Informationen är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Karta

Göteborg Brämaregården

Brämaregatan 1A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg