230
MED6FDEF2EB2DCB4242862DF2D1B74B0E02

Budgivning

Vik, Värmdö

Näverängsvägen 23

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea140 kvm
Biarea42 kvm
Tomtarea4,989 kvm
Byggår1919
Driftskostnad4,000 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 9,000,000
Utgångspris: SEK 9,500,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

20
June | Sunday
Kontakta fastighetsmäklaren för tiden!

Stor framtidsfastighet i centrala Vik. Fastigheten ligger i ett område som håller på att detaljplaneras. Plan och lättbyggd tomt. Idag står vackert moderniserad enplansvilla (140 kvm) i vinkel med stor altan i söder, pool, garage och gästhus. Detaljplaneprocessen befinner sig mellan samråd och granskning.

Om området

Vik är charmig villaby som började byggas vid förra sekelskiftet. En riktig bullerbyidyll nära hav, badstränder och natur. Vackert beläget och populärt att bo i. Området är tryggt och barnvänligt med närhet till flertal bad och båtbryggor, förskolor/skolor, köpcentrum samt kommunikationer. Det har en mysig gammeldags karaktär med harmonisk balans av hus och natur.
Det finns tre fina skolor som ligger inom gångavstånd; Viks skola, Grantomta Monterssori och Hemmesta skolan. Det finns också flera förskolor inom bekvämt promenadavstånd.

Kommunikation

Busshållplats: Grantomta. Direktbuss till Slussen på ca 30 min samt direkt till Stockholms Central på ca 40 min. Med bil tar du dig via motorvägen in till Slussen på ca 20 min.

Närservice

Promenadavstånd till Grantomta Kiosk och spel. Närliggande bensinmack med dygnetrunt öppet. Från området tar det bara fem minuter till Värmdövallen och Hemmestaskolan med idrottsanläggning, fotbollsplan, kostgräsplan och bibliotek. Därifrån tar det sedan ett par minuter ytterligare ned till Hemmesta Centrum med livsmedelsaffär, restauranger, butiker m.m. Att åka till Mölnvik och Värmdö köpcentrum tar ca fem minuter med bil och ytterligare någon minut bort finns Värmdö Marknad med ytterligare ett flertal butiker.

Övrigt

Närhet till Grisslinge havsbad, ett strandbad i Värmdö kommun beläget mellan Gustavsberg och Hemmesta intill länsväg 222. Badet ligger vid Grisslingefjärden på östra Farstalandet. Badet har en cirka 300 meter lång sandstrand och räknas till ett av Värmdös mest populära friluftsbad. Till badet hör bryggor, omklädningsrum, utedusch och toaletter. Här finns också kiosk, restaurang och Systrarna Delselius Konditori. På en stor äng kan man solbada, för andra utomhusaktiviteter finns lekplats, boulebanor och beachvolley. För de yngsta finns också simskola varje sommar.

Bilder

Härligt poolläge

Fastighet på 4989 kvm

Fastighetskarta

Enplansvilla i vinkel med stor altan, pool, garage och grusad uppfart

Nytt exklusivt kök i öppen planlösning

Planeringsverktyg

Planritningar

Planritning

Planritning källare

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Vackert belägen enplansvilla med fantastiskt kök med kallskafferi, vinkyl och exklusiva detaljer. Stor rymlig hall, helkaklat badrum, tre sovrum samt vardagsrum med öppen spis.

Entré till nybyggd hall med klinkers, vitmålad halvpanel, fin tapet samt vitmålad träpanel i tak med infällda spots. Både stor garderob samt plats för avhängning. Angränsande till hall ligger husets största sovrum också inredd i samma varma ljusa ton. Garderober, spröjsade fönster samt mörk golvparkett. Köket är husets påkostade hjärta med luftig inredning, stora avlastningsbänkar, lyxiga vitvaror från Miele samt tillgång till stort kallskafferi. Vitt kakel, bänkskivor av svart granit samt vita skåpsluckor. Vit fläkt, induktionshäll, inbyggd kyl och frys, inbyggd diskmaskin, vinkyl samt rostfri ugn. Extra köksbänk vid den södra väggen med förvaring under. Utgång till altanen genom glasdörrar. Stor matplatsavdelning mellan kök och vardagsrum. Stort vardagsrum med öppen spis. Ytterligare två sovrum. Helkaklat badrum (2015) med badkar, dusch, dubbla handfat, WC. Även badrummet är luftigt byggt med gott om plats för t ex relaxfåtöljer.

Vackert inredd trappa ner till källaren som består av stort allrum med klinkers, förråd med klinkers, gäst-WC samt tvättstuga med groventré och dusch. Extra utrymme innanför tvättstugan för teknik, bastu etc. Tvättmaskin, torktumlare.

Snygga Renova - strömbrytare i hela huset.

Vattenburen golvvärme: Matrum, kök, hall, badrum, tvättstugan och det största sovrummet.
Elburen golvvärme: Allrum och förråd i källarplan.
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
140 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätning norm SS2105
Biarea
42 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla i vinkel
Byggnadsår
1919
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1978/ 2015
Uppvärmning
Elpanna - vattenburen värme. Borrat för installation av bergvärme.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/22/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
128 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare/krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Värmdövik 47:1
Övrigt
Stor härlig altan (80 kvm) åt söder med pool (5 x 3,6m). Pool har eget aggregat med luftvärmepump.
Uttag för motorvärmare. Vattenutkastare på framsidan. Den på sidan fungerar ej.
Huset är dränerat på tre sidor, ej på den asfalterade sidan. Fasaden ommålad 2015.
Mur mot gräsmattan.
Ny el i stora delar av huset.
Fiber är inkopplad och betald.
Påkostat intranät inkopplat idag.

I det tidigare planförslaget medgavs styckning i tre delar. Efter samtal med kommunen (april 2021) så är den styckningen inte längre säker. Enligt kommunen så kommer området att planläggas och kommunalt V/A kommer att kopplas in. När det gäller styckningar och byggrätter däremot så kan de inte säga något alls med säkerhet. De kan heller inte säga något om tidsplanen, dvs när detaljplanen ska vara klar och godkänd.
Övriga byggnader
Garage 37 kvm + varmförråd ca 18 kvm
Gästhus 27 kvm med egen parkering och infart. Vedspis, ej V/A inkopplad.
Jordkällare, cykelförråd vid parkeringen
Redskapsförråd 10 kvm
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 48,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 34,000
VA
SEK 7,000
Renhållning
SEK 3,000
Väg, samf
SEK 4,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftskostnaderna är ungefärliga.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,279,000
Byggnadsvärde
SEK 1,834,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 5,183,000
Tomt
Areal
4989 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Väldigt stor tomt på 4989 kvm. Till största delen består fastigheten av en stor gräsmatta vilket gör det enkelt för ev byggnation i framtiden. Norra delen, mot Torshäll, består av träd. Asfalterad infart med plats för väldigt många bilar.
Planbestämmelser
Området Näverängen/ Vik är i processen att planläggas. Detaljplaneprocessen befinner sig mellan samråd och granskning just nu. Planhandlingarna uppdateras och utarbetas utefter inkomna synpunkter som kommunen har fått in under samrådet.
Enligt planförslag (se bilaga) skulle den här fastigheten ha möjligheten att styckas i tre delar, då med en minsta tomtstorlek på 1500 kvm. Det planförslaget kommer att behövas arbetas om då det har överklagats, stött på problem gällande områdets vägnät samt dagvattenplanering. Gå gärna in och läs om processen:

https://www.varmdo.se/samhalleochtrafik/samhallsplanering/pagaendedetaljplanering/varmdolandet/pfon1naverangsvagen.4.5108a8bb16e40e092a3a9118.html

Kontakta gärna Värmdö Kommun för vidare frågor kring det.
Bygglov och slutbevis finns för den befintliga byggnad som står där idag.
Vatten/avlopp
Egen borrad brunn 120 m. Ny pump. WC med avlopp till sluten tank. BDT till trekammarbrunn.

I samband med att området detaljplaneras så kommer kommunalt V/A kopplas in. Kostnad för det brukar vara ca 300 000 kr.

Brunnshålet kan även gå att användas för bergvärmepump i framtiden.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Haghulta GA:1 ändamål: Vägar

Karta

Vik Värmdö

Näverängsvägen 23

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg