230
MEDBCD330A5A6174A8C8F82F798C538E603

Stor tvåa med renoveringschans, möjlighet att göra till mindre trea!

Tyresö, TYRESÖ

Kanelgränd 53

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,840 inkl el, värme, vatten, Kabeltv, bredband 100Mb
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea62 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer10
Byggår1986
Driftskostnad251 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 1,795,000

- Kontakta ansvarig mäklare för att boka in visning -

På Kanelgränd 53 välkomnas du in i denna öppna lägenhet som väntar på att någon med renoveringsintresse ska komma och göra den rättvisa. Här bor du på 62 kvadratmeter som fördelas på två rum och kök. En trevlig bostad med ett ljusinsläpp som är svårt att motstå.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en stor, välplanerad och öppen hall med hatthylla, inbyggda garderober, säkerhetsdörr och tillhörande klädkammare. Vidare finns kök, vardagsrum, badrum och ett stort sovrum med garderob, möjlighet att dela av till ytterligare rum och plats för dubbelsäng. Köket, som är i original, är öppet och ljust med bra förvaringsmöjligheter samt gott om plats för matbord och stolar. Det rymliga, sociala och lättmöblerade vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp och härliga umgängesytor. I badrummet finns toalett, badkar, handfat, badrumsskåp, handdukstork och plats för tvättmaskin.

Från köket kan du kliva ut på den stora och takbeklädda balkongen som ger dig som boende möjlighet till såväl umgänge som avkoppling. Här erbjuds sol i västerläge, plats för soffgrupp eller matbord och stolar.

Här i Farmarstigen är det lätt att trivas, och läget på Kanelgränd är perfekt för den som vill bo "mitt i smeten". I närområdet finns bland annat barnsjön, Tyresö centrum och Alby friluftsområde och Nyfors. Dessutom är det gångavstånd till förskola, skola, matbutik, busshållplats och trevliga promenadstråk.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med många grönområden och blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet och besitter idag sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen (Klarabergsviadukten), Haninge eller Nacka. För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka.

Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som både går ut i Skärgården till exempel till Ornö och Utö, men även in till centrala Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, arbetsförmedling, försäkringskassa, bibliotek, polis, bank och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan glädja sig med friluftsliv som t ex fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Bilder

Kök med utgång till bostadens balkong

Balkong

Ljust vardagsrum

Vardagsrum

Planritningar

Planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
62 kvm
Areakälla
föreningens information
Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett rymligt, socialt och lättmöblerat rum med parkettgolv och tapetserade väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp och härliga umgängesytor.
Kök
Det öppna, ljusa och äldre köket har tapetserade väggar och plastmatta. Utrustningen består av spis, ugn, kyl, frys och fläkt. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter och gott om plats för matbord och stolar.
Sovrum
Stort sovrum med garderob, möjlighet att dela av till ytterligare rum och plats för dubbelsäng. Tapetserade väggar och plastmatta.
Hall
Den stora, välplanerade och öppna hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med tapetserade väggar och plastmatta. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – hatthylla, inbyggda garderober, säkerhetsdörr och tillhörande klädkammare.
Badrum
Stort, funktionellt och äldre badrum med toalett, badkar, handfat, badrumsskåp, handdukstork och plats för tvättmaskin. Här ligger våtrumsmatta som går fint ihop med rummets våtrumstapet.
Balkong
I köket finner du en stor och takbeklädd balkong med sol i västerläge, plats för soffgrupp och plats för matbord och stolar. Här har du fin utsikt mot innergården/gatan.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4, hiss finns
Pris
SEK 1,795,000 som utgångsbud
Avgift
SEK 4,840 inkl el, värme, vatten, Kabeltv, bredband 100Mb
Driftskostnad
SEK 3,012 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 888
Försäkring
SEK 2,124
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.75024 %
Andel av årsavgiften
0.75024 %
Reparationsfond
SEK 19,089
Byggnad
Byggnadsår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 9/14/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
114 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Förråd finns till lägenheten
Förening
Namn
HSB Brf Trädgården nr 278 i Tyresö
Om föreningen
Föreningen bildades 25 november 1983 och består av 124 bostadsrättslägenheter, 39 garage, 60 parkeringsplatser samt 4 lokaler. Första inflyttningen skedde 1986.

Förråd och tvättstuga finns i området. Garage kostar 450 kr. Parkering, inkl. motorvärmare kostar 250 kr
I avvaktan på en parkeringsplats kan medlemmarna erbjudas ett p-tillstånd för gästparkeringen för 200 kr månadsvis. Tillstånden skriv max 2 månader i taget. Boende kontaktar HSB KOMS tel 010-442 11 00 för ett tillstånd
Separat kö till garage och p-plats.

I port 51 har föreningen ett litet gym, bastu och föreningslokal. Föreningen har även 6 tvättstugor.

Föreningen har ett utmärkt läge nära bussar till Gullmarsplan, Tyresö centrum och Haninge. Det är också väldigt nära till den idylliska Barnsjön, där det finns en fin badplats.

I årsavgiften ingår: Bredband 100Mbit från ComHem, digitalTV med grundutbud och tre hål i väggen från Com Hem, fast avgift för telefoni via ComHem samt värme och vatten.

Vid nyåret 2007-2008 driftsattes en ny enhetsmätning för el.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på kr 500. Årsavgift betalas av köparen/na kr 150. Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

I port 51 har föreningen ett litet gym, bastu och föreningslokal för 40 pers. Man bokar idag tvättstuga, gym och bastu genom en bricka (Aptus) och det gör på de elektroniska anslagstavlorna i porten

Tvättstugorna har flera tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp.
Organisationsform
Andelsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
128
Antal lokaler i föreningen
1
Renoveringar
2017 - Nya hissar installerades och ytterdörrarna till lägenheterna med direktingång bytes ut.
Delat ägande
Ja ex. föräldra/barnägande
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Tyresö Tyresö

Kanelgränd 53

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg