510
MED8AF4501131E7435488918C11AF90488E

Såld!

Akalla, Kista

Kotkagatan 1, 6 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,240 inkl. Värme & VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea73 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer829
Byggår1976

Såld!
Slutpris: SEK 2,170,000

Ansvarig mäklare

- Accepterat Pris
- Högst upp
- Renoverat kök
- Låg avgift
- Stabil förening

Renoverat vitt kök med diskmaskin samt stor kyl och frys! Matplats för 6-8 personer och en härlig utsikt fri utsikt. Balkong i söderläge med många soltimmar och utsikt över den barnvänliga Nystadsparken som har renoverats med ny lekpark och plaskis. Mycket stort badrum med vädringsfönster, badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Välkomnande hall med säkerhetsdörr och vitmålade väggar samt flertalet garderober. 2 bra sovrum samt ett stort vardagsrum med fri utsikt.

Barnvänligt område med förskola på Kotkagatan samt flertalet lekparker och grönytor. Nära till Akallas tunnelbana samt Ica, Lidl och flera matbutiker. Här finns även äventyrsbad, sportanläggningar samt Akallas 4H bondgård med djur och evenemang.
Solid förening med låg belåning om endast 1944 kr/kvm. Flertalet (ca 28 st) hyresrätter kvar i föreningen som utgör dolda och kommande tillgångar för föreningen. Garage samt utomhusplatser finns på Kotkagatan! Källarförråd och tvättstuga i samma byggnad. Välkomna på de öppna visningarna!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
73 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 4,240 inkl. Värme & VA
Andel i föreningen
0.63572 %
Andel av årsavgiften
0.63 %
Tillträde
Flexibelt Tillträde
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 12/13/2019
Energiklass
F
Energiprestanda
150 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
157 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd och tvättstuga finns i samma byggnad. Cykelrum och barnvagnsrum i samma byggnad.
Förening
Namn
Brf Kotkagatan
Om föreningen
Föreningen bildades den 6 juni 2002 och består i dagsläget av 182 lägenheter varav 16 lägenheter finns i 4 st radhus. Ca 30 lägenheter är i dagsläget hyreslägenheter. Föreningens totala boyta är 13643 kvm. För mer information vänligen besök föreningens hemsida: http://www.brfkotkagatan.se/

Föreningen har en stor fin gemensamhetslokal för medlemmarna på Kotkagatan 17. Föreningen har även moderna tvättstugor på nummer 5 och 27, samt en miljöstuga.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Tv och bredband
Föreningen är idag uppkopplad till Bredbandsbolagets fibernät som leverantör för tv och bredband Varje lägenhet har ett internetuttag i hallen samt ett tv-uttag i vardagsrummet. Det är upp till de boende att teckna sig för de mediatjänster de önskar via leverantörerna.
Parkering
Det finns ett parkeringshus på Kotkagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Övrigt
Miljöstugan håller öppet alla
måndagar mellan kl 19.00 - 20.00.

Det man inte får lämna där är följande.
Vitvaror (Kyl,Frys,Spis, osv.), Målarfärg, Syror, Bilbatterier, Sprayflaskor.

Karta

Stockholm Akalla

Kotkagatan 1, 6 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg