510
MEDCD17223C73D64394BA982EB7BF07EE30

Såld!

Kista, Kista

Ringstedsgatan 4, 2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,755 Inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea51.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer42
Byggår1979

Såld!
Slutpris: SEK 1,990,000

Ansvarig mäklare

- Accepterat Pris! Kontakta Mäklaren för visning.

- Terrassbalkong
- Söderläge
- Totalrenoverad 2020

- Känsla av nyproduktion med vita bredspacklade väggar och genomgående nya parkettgolv. Modernt svart kök med inbyggda vitvaror samt plats för diskmaskin. Härligt vardagsrum med stora fönsterpartier i burspråket med utsikt över historiska Ärvinge Gård. Modernt badrum med plats för tvättmaskin och svart golv och vita helkaklade väggar samt praktiskt vädringsfönster. Gott om förvaring i klädkammaren samt ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Oslagbar terrassbalkong i fritt och soligt söderläge!

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Comhem samt internet från Bahnhof med hastigheten 1000/1000 mbit/s. Föreningen har även ett gruppavtal för elen som gör att din elkostnad i princip halveras gentemot individuella elavtal.

Solid HSB-förening med låg belåning om endast 3800 kr/kvm! Föreningen äger sin mark och hyr ut lokaler till förskola samt butik som inbringar goda hyresintäkter och resulterar i en god ekonomi! Barnvänligt område med trevliga innergårdar och många förskolor/skolor i området samt livsmedelsbutiker. På behagligt avstånd ligger Kista Galleria med tunnelbana och all dess service.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och Bromma.
Just nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
51.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 3,755 Inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
Andel i föreningen
0.2689 %
Andel av årsavgiften
0.2689 %
Tillträde
Enligt Överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 6/24/2019
Energiklass
F
Energiprestanda
182 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
186 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Bostadens förråd finns i lägenheten. Förvaringsskåp finns även på terrassen.
Förening
Namn
HSB:s Brf Agersö i Stockholm
Om föreningen
Brf Agersö bildades i samband med byggnationen av fastigheterna år 1979. Föreningen äger sin mark.

Fullutrustad tvättstuga finns att tillgå medlemmarna på Ringstedsgatan 14, 17 och 32.
Föreningslokal med bastu finns även detta att tillgå medlemmarna, liksom barnvagnsrum och cykelbodar.
I fastigheterna finns sopnedkast och medlemmarna har tillgång till miljöstation.

Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg till försäkringen, medlemmarna behöver såleds inte teckna något sådant själv. Detta ingår i månadsavgiften.

Agersö införde i juni 2006 "Enhetsmätning av elförbrukningen". Det innebär att föreningen har ett gemensamt elabonnemang för samtliga 257 lägenheter.Föreningen betalar först samtliga elfakturor. Varje lägenhets faktiska förbrukningskostnader debiteras sedan respektive lägenhet.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
257
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
I BRF Agersö har finns en gemensam gruppanslutning till Bahnhof som ger varje hushåll 1000Mbit/s både upp- och ned. I kostnaden ingår även frivillig IP-telefoni där man själv betalar samtalskostnaden.

ComHem levererar ett grundutbud med analog- och digital TV samt radio. Det går att på egen bekostnad beställa fler kanaler direkt från ComHem.
Parkering
Vi har 38 garageplatser samt 181 biluppställningsplatser utomhus och 24 gästparkeringar samt ytterligare gästparkeringar längs med Ringstedsgatan.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja. Minst 10%.
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Kista Kista

Ringstedsgatan 4, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg