510
MED6E142D5137364A678965305A6F1D4C7A

Såld!

Haga, Umeå

Korsgatan 15B

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea128 kvm
Biarea64 kvm
Tomtarea111 kvm
Byggår1974
Driftskostnad2,483 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,480,000

Ansvarig mäklare

Nu kan du bli ägare till ett av dessa eftertraktade radhus på nedre Haga med promenadavstånd till centrum. Ett välskött radhus på hela 128 kvm boyta och 64 kvm i biyta. Sällskapsytorna finns samlade på entréplan tillsammans med köket. På övre plan finns samtliga sovrum, allrummet och badrummet. I källarplan finner man en gillestuga, bastu, dusch, Wc och förråd/hobbyrum.

Varje radhus har ett garage, väggar emellan och hyllor, elektrisk port. På gaveln av garagen finns ett gemensamt förråd och uteplats.

Om området

Haga/Sandbacka tillhör Umeås äldre delar och började byggas under 1920-talet, några kilometer från centrum. Bebyggelsen är av blandad karaktär, privatägda hyreshus, bostadsrättslägenheter och småhus med äganderätt. Här finns bland annat skolor, sporthall samt en fotbolls- och friidrottsanläggning.
Genom hela Haga från norr till söder skär Östra Kyrkogatan, eller ÖK som umeborna säger. Längs denna huvudgata bland färgstarka hus och grönskande gårdar tar sig hagabor och övriga umebor från stans norra delar till centrum. Utefter ÖK möter du två av stadsdelens lummiga storheter, Sanda- och Hagaparken. Här möts gamla och unga under högvuxna silverpilar, vid fontäner och bäckar, kanske för att läsa en bok eller bara njuta av varandras sällskap. Området andas stil och modemedvetenhet – efter en avkopplande pratstund i parken rör sig hagaborna in mot stan längs Umeås egen catwalk
I anslutning till Haga ligger Gammlia. Där anordnas varje år både julmarknad och midsommarfirande, det lockar många besökare som vill fira på traditionellt vis. Förutom detta kan du här även ta del av djur och kultur, danskvällar, konserter och aktuella utställningar på Bildmuseet och Västerbottens museum. I anslutning till Haga finns även Stadsliden med härlig skog med jogging- och promenadspår samt stigar.

NÄRSERVICE
Här finns snabbköp, COOP Nära, bensinstation, pizzerior, restauranger, gym, solarium mm.

KOMMUNIKATION
Promenadavstånd till centrum och gammliaskogen samt goda bussförbindelser till och universitet och sjukhus.

SKOLOR OCH OMSORG
Hagaskolan F-9
Sandalidensskola F-3
Förskolor

Bilder

Altansidan

Innanför hallen

Innanför hallen

Kök

Kök

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
128 kvm
Areakälla
Taxeringsinformation
Biarea
64 kvm
Hall
Trevlig hall med klickgolv. Här finns en garderob och städskrubb. Inre hall delen är möblerbar och här ligger en plastmatta på golvet, vit väv på väggen. Här sitter trappen som både leder upp till övre plan och ner i källaren.
Kök
Fint kök som renoverades för ca 10 år. Nås både från hallen och vardagsrummet. Grå bänkskiva av laminat med grått kakel ovan. Vita släta luckor med spotlight i underredet. Induktionshäll, fläkt, ugn, inbyggd mikro, diskmaskin och fullstor kyl, frys. Matplats i direkt anslutning. Klickgolv.
Vardagsrum
Nås både från köket och inre hallen. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel och matgrupp. Parkettgolv, utgång till altan i västerläge, nyare altandörr. Markis över hela uteplatsen.
Wc
Direkt till höger i hallen finns Wc, handfat och spegelskåp. Klickgolv och retro tapet på väggen.
Allrum
Direkt man kommer upp på övre plan så har man allrummet direkt till vänster, detta rum kan göras om till sovrum om så önskas.
Sovrum 1
Här finns plats för dubbelsäng, tre garderober. Utgång till den inglasade balkongen i väster över innergården.
Sovrum 2
Lite mindre än dom övriga. En garderob och linneskåp.
Sovrum 3
Här ryms både säng och skrivbord, garderober.
Badrum
Renoverades för ca 10 år sedan. Wc, handfat med komod, spegelskåp med belysning ovan, bra med förvaringsmöjligheter, dusch, vägg av blockglas, handdukstork. Grått klinker med golvvärme och vitt kakel med en dekor.
Källarplan
Gillestuga med öppen spis, (ej använd på senare tid och bör undersökas innan användning), tegelvägg på gavlarna och träpanel. Bastu, dusch, grått klinkergolv och våtvävstapet på vägg, skåp. Wc och handfat. Fin tvättstuga med tvättmaskin och tumlare, torkskåp, tvättho och bra med förvaringsmöjligheter. Klinker på golv. Förråd/hobbyrum med stengolv. Klädkammare.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plan med källare
Byggnadsår
1974
Uppvärmning
Vattenburen el
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
fasad
Tegel/trä
Fönster
2-glas
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Svärdet 22
Övriga byggnader
Garage i länga och ett förråd som delas med grannar.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 29,792 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 3,920
Uppvärmning
SEK 16,932
Renhållning
SEK 1,340
Försäkring
SEK 3,100
Övrigt
SEK 4,500
Kommentar
Uppvärmningskostnaden är beräknad på 15 454 kWh (senaste 12mån) med Umeå Energis "fast pris 3 år". Det är en 16A säkring. I uppvärmningskostnaden är hushållselen inräknad.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,651,000
Byggnadsvärde
SEK 1,734,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 483,000
Tomt
Areal
111 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Umeå Svärdet GA:3
Förmån: Officialservitut Vatten Avlopp, 2480K-138/1973.1
Förmån: Officialservitut Vatten Avlopp, 2480K-138/1973.2
Förmån: Officialservitut Vatten Avlopp, 2480K-138/1973.4
Förmån: Officialservitut Vatten Avlopp, 2480K-138/1973.5
Last: Officialservitut Vatten Avlopp, 2480K-138/1973.3

Karta

Haga Umeå

Korsgatan 15B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg