510
MEDE7C3EDFCBCAB43B2B847A6229F5219F9

Såld!

Nyrenoverad sekelskiftestrea med öppen planlösning och balkong i västerläge!

Linnéstaden, GÖTEBORG

Nordhemsgatan 52Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

82 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

13

MÅNADSAVGIFT

4 087 kr

BYGGÅR

1902

Nyrenoverad sekelskiftestrea med öppen planlösning och balkong i västerläge!

I en vacker stenbyggnad anno 1902 på lugna Nordhemsgatan ligger denna genomgångstrea med balkong i västerläge. Perfekt för dig som uppskattar lugnet men vill ha stadens vimmel på gångavstånd. Nära Slottsskogen och kommunikationer.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDE7C3EDFCBCAB43B2B847A6229F5219F9
MED7F33B22304A44C4786E7698144D957AC
MEDEF27E6A8A1B7429F83771B68D7310A95
MED8439A3E431D2435A8EEE2D17330C453F
MED3672F1A1A6C74AC099D009496A206841

Planritningar

Planritning

Alternativ Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

82 kvm

LÄGENHETSNUMMER

13

VÅNING

2 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 087 kr

BYGGÅR

1902

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen till en mycket charmig genomgångstrea modern tappning med generös takhöjd. Belägen på en populär och lugn adress mitt i Linnéstaden ligger det vackra stenhuset anno 1902. Tidstypiska detaljer blandas med moderna materialval i renoverade kök och badrum. Detta är en lägenhet som är svår att beskriva i ord utan måste upplevas!

Lägenhetens rymliga 82 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Redan i hallen välkomnas du till en härlig känsla. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum. Vid entrén finns en hatthylla och god plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger klinker i ljusa toner, både slitstarkt och snyggt. Väggarna går i en lugn, mörk ton och i taket finns infällda spotlights.

Badrum
Rakt fram i hallen nås det fräscha badrummet, utrustat med WC, kommod med marmorskiva, duschplats med regndusch/handmunstycke, vattenburen handdukstork och infällda spotlights i taket. Givetvis är badrummet helkaklat med vitt kakel på väggarna och ett golv av grafitgrått klinker.

Kök
Lägenhetens hjärta finner vi i köket. Detta kök har flyttats och renoverats nyligen, genomgående i snygga materialval. Här finns det gott om plats för både kocken och det större umgänget! Tack vare den öppna planlösningen och de fyra (!) fönster ut mot Nordhemsgatan är detta ett ljust och trivsamt rum. Köket kommer från Kvik och maskinparken är genomgående från Siemens och består av en diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, mikro samt två mindre vinkylar. Snickerierna är mörka och beslagen bryter snyggt av i mässing. Bänkskivan är av kompakt laminat och är både praktisk och snygg! Ovanför sitter melerat marmor som stänkskydd och klättrar vidare upp mot taket. Här ryms det ett större matbord med plats för 6-8 personer. Från köket når ni lägenhetens balkong.

Balkong
Lägenhetens balkong ligger i västerläge, här kan ni njuta av kvällssolen och ser ner på den lugna Nordhemsbacken

Vardagsrum
Via den öppna planlösningen finns det gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang. Skulle man vilja få in en arbetsplats ryms det också här. På golvet ligger det ett parkettgolv som efterliknar brädgolv och löper genom hela lägenheten. Väggarna är målade i en lugn grå ton.

Sovrum 1
Det större sovrummet ligger i ett rofyllt läge mot den lugna innergården. Här ryms en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns god förvaring i de två garderober, skulle man bygga igen väggen som är öppnad kan man få in ytterligare tre garderober om så önskas. En lyxig känsla infinner sig med glasväggarna vilket dessutom gör hela lägenheten ljus och trivsam.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger i anslutning till det första och vetter också mot den tysta innergården. idag används det som en stor walk-in closet med en öppnad väg mot sovrummet. Denna kan såklart byggas igen och då får ni ett bra, till storleken, andra sovrum.

En fantastisk känsla som skall upplevas på plats!
Varmt välkommen på visning!

Om området


Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,18929 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

4,95519 %

Övrigt

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". Läs mer på www.goteborg.se.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Det finns en tvättstuga som ligger i källaren i samma uppgång (Nordhemsgatan 52). Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

1 512 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 512 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1902

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

av arkitekt Emil Björklund

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-09-20

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

142 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Linnor

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

23

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

EKONOMI

Hyreslokalerna står för ca 30% av de totala intäkterna till föreningen. Föreningens belåning per m² är låg och ligger på 3521 kr / m² (2020). Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Föreningen följer en uppdaterad underhållsplan. Föreningen har fått betyget A+ gällande ekonomin.

?

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 190 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

447 kr

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olivedal 15:5 i Göteborgs kommun. Bostadsrättsföreningen Linnor ligger i Linnéstaden och bildades i sin nuvarande form 2002.

Fastigheten byggdes 1902 och består av två flerbostadshus. En fastighet ligger på Linnégatan 31 och en på Nordhemsgatan 52. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler. Lägenhetsfördelningen är 4 st lägenheter á 2 rok, 19 st lägenheter á 3 rok. Byggnadens lägenhetsyta är 1 874 kvm och lokalytan utgör 166 kvm.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till stadsnätet med fiber via ITUX. Detta innebär att alla boende har tillgång till diverse digitala tjänster via ITUX hemsida beroende på önskemål. Valfriheten är stor via ITUX och boende kan välja själva vad de vill ha och vad de vill betala för t.ex. telefoni, bredband, TV eller diverse trygghetstjänster. Digital TV och Bredband ingår i avgiften.

Renoveringar

2007 Fasaderna renoverades mot Linnégatan samt delar av taket samt hissarna för bägge fastigheterna.

2009 Avloppsstammar filmades utan anmärkning. Stambyte skedde 1979.

2010 Omfattande renovering av trapphusen med ommålning, klinker, armaturer mm byttes/renoverades i samklang med fastighetens stil.

2011 Resterande gemensamhetsutrymmen har fått en väsentlig uppfräschning. Även nya lägenhetsdörrar i tidstypisk stil har installerats.

2014 Linnégatan fick ett nytt tak och fönster byttes på vindsvåningarna samt nya energieffektiva och klimatsmarta takfläktar installerades på båda fastigheterna.

2015 Omfattande inventering samt fönsterbyte genomfördes.

2016 Genomfördes och godkändes en omfattande OVK med åtgärder i samtliga utrymmen. Två nya lägenheter tillkom i föreningen. Pallkragar för odling monterats på innegården. Stensättning, smidesgrindar och staket efter design av P Askroth samt en fantastisk trädgård mot Linnégatan har anlagts. Underhållsarbeten har skett mot fasad markplan med lagning och målning samt ny port till cykelrum. Porttelefoner vid entréer och svarsdosor i lägenheterna byttes ut.

2017 Översyn av föreningens värmesystem samt det installerades ett expansionskärl till värmesystemet för automatisk påfyllning. Åtgärder för ökad trivsel genomfördes i främst miljö- och återvinningsrum.

2018 Spolning av stammar (vatten och avlopp) samt energioptimering inklusive åtgärder av föreningens värmesystem samt radiatorer i samtliga lägenheter och lokaler.

2019 Energioptimering inklusive åtgärder.

2020 Renovering av granittrapport och golv på Nordhemsgatan 52.

Karta

Göteborg Linnéstaden

Nordhemsgatan 52

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg