Stuvstavägen 11

Bilder

  • Såld!
  • Fasad
  • Hall entré plan
  • Hall entré plan
  • Trapp

Stuvstavägen 11 , Stuvsta , Huddinge

Disponentvilla anno 1921 i Stuvsta gamla villastad.
Det här är ett hem utöver det vanliga, på en av Stuvstas äldsta villagator. Här får ni utrymme, ståtliga sällskapsytor, en privat övervåning och en lummig, avskild trädgård. Huset är väl omhändertaget genom åren och man har bevarat tjugotalskänslan. Den nordiska klassicismen syns i detaljer som fiskbensparkett, spröjsade fönster med handblåsta glas, vindsvåningens lunettfönster samt fasadens locklistpanel. Allt skapat i en tid då man förespråkade ljus och luft.
Samtidigt är det ett hem för den moderna människan, med bergvärme, fiber, nya el- och vattenstammar, en väl tilltagen tvättstuga och en groventré som rymmer hela familjens ytterplagg, skor och väskor. Dessutom ligger det väldigt centralt, med fem minuters promenad till pendeln som tar dig till city på en kvart och Södermalm på mindre än 10 minuter.

187 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
187 kvm
Biarea:
38 kvm
Tomtarea:
2 102,6 kvm
Byggår:
1921
Driftskostnad:
2 964 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

187 kvm

Biarea

38 kvm

Rumsbeskrivning

Disponentvilla anno 1921 i Stuvsta gamla villastad. Det här är ett hem utöver det vanliga, på en av Stuvstas äldsta villagator. Här får ni utrymme, ståtliga sällskapsytor, en privat övervåning och en lummig, avskild trädgård. Huset är väl omhändertaget genom åren och man har bevarat tjugotalskänslan. Den nordiska klassicismen syns i detaljer som fiskbensparkett, spröjsade fönster med handblåsta glas, vindsvåningens lunettfönster samt fasadens locklistpanel. Allt skapat i en tid då man förespråkade ljus och luft.

Samtidigt är det ett hem för den moderna människan, med bergvärme, fiber, nya el- och vattenstammar, en väl tilltagen tvättstuga och en groventré som rymmer hela familjens ytterplagg, skor och väskor. Dessutom ligger det väldigt centralt, med fem minuters promenad till pendeln som tar dig till city på en kvart och Södermalm på mindre än 10 minuter.

ENTRÉVÅNINGEN
Från entrén går man igenom den gamla jungfrukammaren, numera frukostrum, för att ta sig till köket. Här ligger gamla skurplank och man kan bara föreställa sig allt liv som pågått här genom åren. Köket går i vita snickerier, det är kaklat ovanför disk- och arbetsbänk och fläktkåpan är gjord i koppar. Här öppnar du upp till den stora altanen med plats för både middagar och loungehäng under lata sommardagar.

Till höger från entrén leder vacker fiskbensparkett in till vardagsrummet med sitt pampiga intryck. Lägg märke till taket! Burspråket och alla fönster bidrar till ljusinsläppet, liksom att man öppnat upp till det gamla herrummet. Här tänder du en brasa under vinterhalvåret och njuter av lugnet. Gott om plats för matsalsbord för stora middagar.

I entréplanets ljusaste hörn, där morgonsolen strålar in, finns plats för ytterligare möblering. I dag är detta barnens lek- och pysselhörna.

ÖVRE VÅNINGEN
På övervåningen huserar tre stora sovrum, alla med vackra fönsterspråk som vetter mot trädgårdens grönska.
Det första rummet är gamla sängkammaren, numera barnrum, ett stort rum med inbyggt skrivbord och förvaring bakom skjutdörrar. Lejongul färg på ena halvväggen.

I mitten ligger gamla salongen som i dag är master bedroom. Väggarna är målade i en lugn grå kulör, grey no 7, och här finns en inbyggd garderob i 20-talsstil och mässingsknoppar.

Det tredje sovrummet är, precis som i ursprungsplanen, en barnkammare. Även här finns ett inbyggt skrivbord och förvaring bakom skjutdörrar. På samtliga sovrumsgolv finner du vackert gammalt trägolv i gott skick.

I den rymliga hallen ligger parkett. Här finns även balkongen med utsikt över villaområdet.

Badrummet med handfat och toalett har ett stort fönsterspråk och kaklade väggar.

Längst in på övre plan finns klädkammaren, och härifrån når du den lilla inredda vindsvåningen med det charmiga lunettfönstret och bra förvaring. Från detta rum når man också en oinredd del av vinden som är isolerad.

KÄLLARPLANET
Från entréplanets hall finns en gammal dörr som leder ner till källarplanet, med gott om utrymme för ett bibliotek och arbetsplats.
På källarplanet finns även en separat ingång som leder ut till trädgården, en groventré med klinkers och garderober som rymmer allt.

Husets egen spaavdelning ligger också här, ett helkaklat badrum med golvvärme, duschrum, massagebadkar och bastu samt handfat med kommod och spegelskåp.

Intill ligger tvättstugan med klinkergolv och ljusa väggar. Utrustad med tvättmaskin, torktumlare och, återigen - bra förvaring. Huset värms upp med bergvärme och här finns bergvärmepumpen från IVT.

TRÄDGÅRDEN
Till huset hör tre kringbyggnader: ett garage, en redskapsbod, och en gäststuga med värme som idag är barnens lekstuga. Här finns också gungor och ett klättertorn som är byggt för att passa in med huset.
Trädgården är stor och härlig med sina 2 102 kvm, men otroligt lättskött. Därtill väldigt charmig med gångar och uteplatser, stensatta och grusbelagda på gammalt vis. Och så har vi "toscanska hörnan" där solen lyser som starkast.

I trädgården finns alla klassiska inslag, såsom körsbärsträd, svartvinbärsbuskar, schersmin och - givetvis - syrenbersån. För att inte nämna den fantastiska av rododendronbacken i skuggan av en hundraårig ek.

Det här är ett hem som längtar efter nya ägare som kan förvalta och ta hand om huset som tidigare ägare har gjort. Välkomna!

Besiktningsprotokoll, energideklaration, åtgärdslista, driftskostnadsspecifikation, frågelista och radonmätningsprotokoll finns bifogat.

Byggnad

Byggnadstyp

1,5-plansvilla med källare

Byggnadsår

1921

Uppvärmning

Vattenburen, bergvämepump -00. Braskasett.

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 februari 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 82 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongsulor
Grundmur: Murade källarväggar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Kopplade 2-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtakpannor

Övrigt

Stor altan med förvaringsutrymme under.
Balkong med plats för cafémöbler.

Fastighetsbeteckning

Lejonet 12

Övriga byggnader

Garage, friggebod samt redskapsbod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 571 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 150 kr
VA: 2 400 kr
Renhållning: 2 000 kr
Sotning: 600 kr
Försäkring: 3 421 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 393 000 kr, varav byggnadsvärde 1 132 000 kr

Summa pantbrev

6 345 000 kr

Tomt

Areal: 2 102,6 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Stuvsta

Stuvsta är ett naturskönt område med närhet till skog samt Långsjön, som utgör en gräns mellan Stockholm och Huddinge kommun. Det finns en anlagd promenadväg runt sjön med asfalt, grus och gångbroar, vilket ger perfekta promenadstråk för hundägare samt barnfamiljer. Långsjön erbjuder bad på sommartid och skridskoåkning vintertid, när isen bär. El-ljusspår med flera slingor finns i närliggande Älvsjöskogen. I Skeppsmyreparken, som är en av Huddinges mest anrika parker, finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lekplatser, fotbollsmål, boulebanor, utegym och basketplan är bara några av dem. Stuvsta är ett särskilt attraktivt område för pendlare med sin närhet till stationen. 1917 byggdes Stuvstas stationshus, som fortfarande finns kvar. Något år senare var det en av landets största stationer avseende passagerarantal. Området erbjuder flertal skolor, från lågstadienivå upp till gymnasienivå. I Stuvsta centrum finns vårdcentral, apoteket Kronans Droghandel, Pressboden, First Class fitness, frisörsalong, konditori, klädbutiken Happy life, Daisy's, pizzerior, sushirestaurang, blomsterhandel, Ica, djuraffär och ett antal andra butiker. Stuvsta centrum, som det ser ut idag, byggdes 1985-87.

Kommunikation

Pendeltåget som går mellan Märsta och Södertälje. Buss 703, 705, 710 till Solgård, Sörskogen, Fruängen och Skärholmen. Nattbussarna 792 mellan Skärholmen och Balingsnäs samt buss 971 till Källbrink och Huddinge C stannar också i Stuvsta.

Karta

Hör av dig till Jeanette Dahlin eller Peder Brännström för mer information!

Peder Brännström

Peder Brännström

Huddinge

Fastighetsmäklare, franchisetagare

Extra kontaktperson

070-606 46 00

peder.brannstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte