Elsas Väg 1

Bilder

  • Såld!

Elsas Väg 1 , Torslanda - Andalen , Göteborg

Med utsikt över Torslanda golfbana med vyer ända till Älvsborgsbron ligger denna trevliga familjevilla. Inbjudande planerad finner ni här ett familjeboende med stil där 4-5 personer får eget sovrum. Två badrum underlättar! Trädgård med äppelträd, två generösa uteplatser för alla soltimmar samt läcker bubbelpool.

154 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
154 kvm
Biarea:
29 kvm
Tomtarea:
1 001,1 kvm
Byggår:
2006
Driftskostnad:
2 966 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

154 kvm

Biarea

29 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Visst är det skönt när flera får plats i hallen på samma gång? Här finner ni en genomtänkte entréhall med plats för avyttring av både kläder och skor. Dubbelgarderob (Marbodal/Lumi) med skjutdörrar i frostat glas samt byrå eller alternativ förvaringsmöbel får plats utan vidare. Lättskött och stilrent golv i antracitgrå klinker matchas av vitmålade väggar samt svart fondvägg.

Kök

Till vänster om entréhallen finner ni ett generöst, välplanerat Marbodals-kök (modell "Arkitekt") i vitt med lyxigt grova arbetsbänkar i vaxad valnöt samt vitvaror i rostfritt (Electrolux). Matgästerna får gärna vara många, de får plats vid matbordet invid fönsterpartierna! Här är lätt att trivas och öppenheten genom halv-väggen mot vardagsrummet är lyckad lösning. Vita väggar har sällskap av klassisk ekparkett.

Badrum n.p.

Huset är tänkt för en familj och erbjuder två genomtänkta badrum. På nedre plan finner ni ett badrum klassiskt inrett med vitkaklade väggar mot mild grå klinker på golvet. En läcker svart dekormosaik sätter prägel i duschhörnan av klarglas. Sanitetsporslin samt handfat i vitt, det senare tilltalande placerat i en kommod (Marbodal) i ek. Vattenburen golvvärme.

Vardagsrum

Ljusinsläpp från söder via generösa fönsterpartier gör detta rum ljust och luftigt; den stilrena kaminen bjuder på både värme och känsla. Avgränsning mot entrén sker via en smalare vägg "klädd" av björkar (tapet) och mot köket av en halv-vägg. Utsikt mot uteplats och den tilltalande trädgården från soffan. Ett rum ni gärna vistas i med familj och vänner. Placera er soffgrupp och tillhörande möblemang efter tycke och smak. Vitmålade väggar har sällskap av klassisk ekparkett.

Sängkammare

Lite avskilt har sängkammaren fått sin placering här på nedre plan och i detta rum infinner sig känslan av ro med lätthet. Vardags- och festkläder finner sin naturliga plats i den väl tilltagna trippel-garderoben i vitt. Dubbelsängen står i centrum, som sig bör, med en plats för sängbord intill liksom för en byrå, skrivbord eller en bokhylla.

Klädkammare/ förråd

Klädkammare och förråd är guld värda! Här under trappan finns möjlighet till förvaring av diverse. In med resväskorna, tennisracken, innebandyklubborna och sportbagen.

Tvättstuga

Bekvämt placerad i anslutning till badrummet på nedre plan fyller tvättstugan sin traditionella och viktiga funktion. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux underlättar vardagsbestyren. Värmepannan från IVT bistår förtjänstfullt. Vita väggar matchas av mjukt grå klinker på golvet.

Allrum

Barnens hörna? Det väljer ni, det ljusa allrummet på övre plan erbjuder möjligheter. Rummet fungerar utmärkt som TV-rum med plats för både soffa och TV-möbel eller bokhylla/ skrivbord. Kanske ni vill sätta upp en vägg och göra ytterligare ett sovrum? Vad ni än väljer, glöm inte att gå ut på balkongen och njuta av den fantastiska utsikten! Vyn sträcker sig via golfbanan hela vägen till Älvsborgsbron - en syn för trötta ögon. Vita väggar samt ekparkett på golvet även här.

Sovrum 1

Övre plan är traditionellt var sovrum placeras och här uppe finner ni tre sovrum av god storlek. I det första av dem bor en gissningsvis en kille som tycker att hockey är kul! Inspiration kommer även ifrån England. Plats för enkel- eller tonårs-säng samt skrivbord, bokhylla byrå och garderober. Vitmålade väggar samt ekparkett har här fått sällskap av en fondvägg i åskmolnsgrått.

Badrum ö.p.

I badrummet på övre plan finner ni vardagslyx i form av badkar och handukstork; golvvärmen (el-buren) ger ytterligare komfort-känsla. Ett liggande kakel i vitt kompletteras av golvklinker i svart samt kommod och badrumsskåp med spegel i ek (Marbodal). Sanitetsporslin i vitt.

Sovrum 2

En sportig grabb till! Hockey-temat går igen i inredningen; tydligen gillar bröderna samma lag. (Noteras bör att hockey-dekoren är lätt avlägsnad; klistermärke). Även här en fondvägg, denna gång i mjukt duvblått mot i övrigt vita väggar och ekparkett. Egen utgång till balkongen är inte fy skam med tanke på utsikten! Ni kanske får singla slant om det här rummet? Tonårs-säng eller dubbelsäng får plats, liksom skrivbord/ byrå och garderober.

Sovrum 3/ Arbetsrum

Arbetsrum eller sovrum/ gästrum? Era behov styr valet av hur ni disponerar detta tredje sovrum. Något mindre än de två övriga lämpar sig detta rum för en enkelsäng, nattduksbord och skrivbord exempelvis. Dubbelgarderober i vitt ingår. En svart fondvägg sätter prägel mot i övrigt vita väggar och den mjuka tonen i ekparketten.

Klädkammare

Garderober i alla ära, men här finns möjlighet att placera både kläder i trippelgarderoben, skor och väskor stående, hängande och liggande. Perfekt, eller hur?

Vill ni bo i en välmående och grönskande oas med utsikt över golfbanan hela vägen till Älvsborgsbron? Elsas Väg 1 ligger väl placerat högt upp i området och har därmed ett av de bästa lägena. Sol hela dagen; blir det varmt så ta ett dopp i SPA-poolen! I det välkomnande området är det lätt att trivas. Ni lever avskilt utan att göra avkall på närhet till hav och golf, service, skolor och kommunikationer. Här bor ni bra - länge. Välkomna!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, vattenburet system

Ventilation

Mekanisk (endast tilluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 oktober 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas aluminium
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Två underbara utplatser i soligt läge med gott om plats för umgänge med många gäster.

Utomhus-SPA-pool installerad 2014, vilken kan brukas året om. Poolen står på en isolerad platta (avgrusat och reglat, med frigolit) samt har ett isolerat lock för att bibehålla värmen i vattnet.

Larm med kameraövervakning

Fastighetsbeteckning

Amhult 1:294

Övriga byggnader

Vidbyggt isolerat garage om ca 29 kvm med goda förvaringsmöjligheter.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 600 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 23 000 kr
Renhållning: 1 800 kr
Väg, samf: 10 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Samfälligheten för VA, TV/telefoni och bredband via fiber samt väghållning/ snöröjning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 682 000 kr, varav byggnadsvärde 2 170 000 kr

Summa pantbrev

3 300 000 kr

Tomt

Areal: 1 001,1 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Till huset hör en generös trädgårdstomt vilken inkluderar två härliga uteplatser. Den ena ståtar med en bubbelpool för utomhusbruk, båda är omgärdade av insynsskydd. Plats för barnen att leka, liksom för två äppelträd som ger rikliga skördar!
Infarten erbjuder möjlighet till landhockey-matcher - eller parkering för 5-7 bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Amhult S:37, GA:68-GA:70
Samfälld pumpstation.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Torslanda - Andalen

Torslandas nya centrum har mycket att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger och ICA Maxi.

Skolor och Barnomsorg:
Amhultsgården (förskola och skola) som ligger på Amhults Byväg 10, 423 55 Torslanda. Tel: 031-366 55 40, lena.johansson@torslanda.goteborg.se
Familjedaghem Centrum, Amhults Torg 7 tel: 031-3664985, 0707-279655.
Familjedaghem Norr, Amhults Torg 7 tel: 031-366 55 0, 0702-0487221.
Familjedaghem Söder, Amhults Torg 7 tel: 031-3665320, 0706-599055 Skutehagen F-6 Skutehagsvägen 100 423 38 Torslanda Tfn: 031-366 5312.
Familjedaghemmen tar emot barn i sina förskoleklasser från stadsdelens förskolor. I år 4 tar dem emot elever från Hjuviksgården samt Hällsviks Bycenter. Sedan överlämnar de elever inför år 7 till Nordlyckeskolan. Nordlyckeskolan 7-9 ligger på Skyttepaviljongens Gata 25, 423 36 Torslanda. Tel: Exp, 031- 366 54 61.

Kommunikation

Buss 24: Hjuvik - Lilla Varholmen - Eketrägatan - Nils E Term (och omvänt)
Lila Express: Skepplanda - Älvängen - Nödinge - Göteborg - Torslanda (och omvänt).

Närservice

På Torslanda Torg finns ett bibliotek och i Amhult finns kulturhuset Vingen. Där erbjuds digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler samt en konst- och utställningsgrupp. Amhults centrum erbjuder även samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

Karta

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad