INSPIRATION
KARRIÄR

Vill du bli franchisetagare, även om du inte är mäklare?

JULIA FUENTES | 25 JUNI, 2024

  • Dela:

Kan man vara både koordinator och franchisetagare? Självklart. På HusmanHagberg kan du det.

För att bli franchisetagare inom mäklarbranschen är det vanligt att först eller samtidigt göra karriär som mäklare. Men är det verkligen nödvändigt? Borde man inte istället fokusera på individens ledarskapspotential, oavsett deras nuvarande roll? Det tycker vi på HusmanHagberg.

Vi har talat med Jill Rasmussen på Värmdö och Cecilia Lagerborg i Årsta, som båda har gått från att vara säljkoordinatorer/assistenter till att nu också vara franchisetagare.

säljkoordinator franchisetagare mäklarassistent

Kort om Jill och Cecilia

Jill: Jag är snart 50 år, bor på Ingarö med min sambo och två barn, och har arbetat inom branschen och på HusmanHagberg i 20 år.
Cecilia: Jag är 41 år, bor i Älta med min son, och har arbetat inom branschen i cirka sju år, varav ett år på HusmanHagberg.

Jill och Cecilia är kontorschefer, samt franchisetagare och delägare tillsammans med andra på sina respektive kontor.

Hur ser ni på att ni har en så unik roll som både säljkoordinator och franchisetagare?

– Jag tycker att det är ett klokt och moget beslut. Som mäklare har man ofta fullt upp med sina egna affärer, vilket kan göra det svårt att samtidigt leda ett helt kontor. Många lyckas väldigt bra, men för många kan det också bli utmanande, säger Cecilia.

De är engagerade i tanken att hela branschen borde tänka nytt kring denna fråga, istället för att hålla fast vid traditionella metoder.

– Att vara en bra ledare handlar inte om vilken roll man har, utan om hur lämpad man är som person. Jag är glad att HusmanHagberg tänker utanför boxen och ser mig som individ, säger Cecilia.

Hur känns det att ni har fått denna möjlighet?

– Jag är otroligt glad över förtroendet och trivs jättebra, vilket är anledningen till att jag har varit här i 20 år, säger Jill. HusmanHagberg brukar kallas möjligheternas företag, och detta är ännu ett bevis på det.

Jill berättar med ett stort leende varför hon trivs så bra och nämner den personliga utvecklingen man kan göra inom kedjan och de otroligt korta kontaktvägarna.

– Du känner alla, vi kramas när vi ses, och du kan ringa vem som helst utan att tveka, vare sig det är grannkontoret eller huvudkontoret.

Cecilia nickar instämmande och fortsätter:

– Här finns möjlighet för varje person att utvecklas och utmanas. Hade jag fått denna chans hos en annan kedja? Det tror jag inte.

– Det är modigt av franchisegivaren att våga se individen snarare än rollen. Och när man vet att huvudkontoret stöttar en, då vill man verkligen göra sitt bästa. Det är ett smart beslut och jag är oerhört tacksam.

Vilka fördelar och utmaningar finns det med er roll?

– Att leda ett kontor kräver tid, engagemang och kunskap. Där har vi som koordinatorer en fördel eftersom vi redan har ett helhetsgrepp kring verksamheten, säger Jill.

– Utmaningen är att göra rätt prioriteringar. Vi behöver både leda kontoret och se till att alla mäklare har det de behöver. Vårt jobb är inte att utföra deras arbete, utan att säkerställa att de har allt de behöver för att utföra sitt, säger Cecilia.

Skulle ni rekommendera andra att jobba på HusmanHagberg?

– Absolut. Här finns stora möjligheter och en stark gemenskap. Det är därför jag har blivit en så kallad hemvändare; någon som har jobbat i kedjan tidigare, testat vingarna någon annanstans, men nu har kommit tillbaka – och det är jag otroligt glad för. Borta bra, hemma bäst, säger Cecilia.

– Helt klart. Det är därför jag har varit här i 20 år. Det är en ynnest att arbeta på en plats där man genuint trivs. Den där söndagsångesten som många pratar om känner jag aldrig. Jag blir bara glad när jag tänker på att gå till jobbet, konstaterar Jill.

Vill du ta din karriär till nästa nivå?

På HusmanHagberg erbjuder vi verktyg och möjligheter att nå dit du vill, samtidigt som du är en del av en riktigt rolig kedja. Låter det som något för dig? Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta Expansions- & HR-chef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88.

JULIA FUENTES | 25 JUNI, 2024


  • Dela: