Marie-Louise Lindström

Ekonomichef

Jag älskar siffror – speciellt då de är svarta! Efter min utbildning till diplomerad chefsekonom arbetade jag i ett drygt decennium för ett Bonnier-ägt bolag, de sista åren som redovisningschef. Därefter hann jag med ett kort besök i IT-världen under dotcom-eran, som fick ett abrupt slut. Trist utveckling, men nyttig erfarenhet. 

Sedan arbetade jag ett antal år som redovisningskonsult inom både Andersen och Deloitte, där jag var teamledare för amerikanska bolag inom it-sfären och företag som erbjöd ekonomisk förvaltning åt bostadsrättsföreningar. 

Som boende i Järfälla med småbarn kändes det rätt att söka ett arbete på närmare håll och jag hade turen att få upp ögonen för HusmanHagberg i Järfälla. Där hann jag arbeta som ekonomichef i fyra dagar innan det var dags för kedjans tioårsjubileum. Jag har alltså varit en del av kedjan sedan 2007.  

I takt med att kedjan har vuxit har min roll alltmer förflyttats från Järfälla till huvudkontoret, som jag idag är en del av. 

Det roligaste med mitt arbete är att jag får ta del av ekonomi i alla led; allt ifrån resekvitton till ekonomiska rapporter till vår koncernstyrelse. Det är också väldigt tillfredsställande att hjälpa våra franchisetagare att få ett fungerande ekonomiarbete på plats och se till att kedjan lever upp till alla regler och krav. Det bästa betyget är då våra revisorer vid årsstämman ger oss beröm över att ha ett välskött och väl fungerande bolag. Det gör mig otroligt stolt. 

Våra korta beslutsvägar gör att vi står våra franchisetagare nära och att vi har högt i tak gör det både enklare och roligare att jobba för vår kedja. Då vi dessutom gör all time high månad efter månad blir det extra kul att vara ekonomichef. Förutom siffror och resultat så uppskattar jag mycket att ta en kopp kaffe med mina kollegor och skratta en stund. 

Kontakta mig