Fredrik Kjell

VD

"Vår kedja ska vara en plats för välmående och högpresterande medarbetare."

Som fostrad inom idrotten har jag alltid kämpat för att vinna. Som hockeyspelare på elitnivå förstod jag tidigt vikten av ett fungerande lag. Livet i stort blir mycket enklare om man spelar i ett starkt lag där alla siktar mot samma mål.  

Då jag så småningom ryckte in i det militära så ville jag förstås utmana mig själv och sökte till utbildningen för fjälljägare på K4 uppe i Arvidsjaur. Där fick jag förutom min tidigare förståelse om vikten av att alla jobbar mot samma mål, också en insikt i vad gott ledarskap betyder. Den utbildningen i ledarskap var ovärderlig och den har jag tagit med mig ut i yrkeslivet.  

För mig är det viktigt att alltid jobba mot uppsatta mål och samtidigt ha kul på jobbet. Både ledare och medarbetare har en stor roll i att sprida positiv energi. Inom idrotten är det så självklart att ifrågasätta dålig energi. Om någon kommer in i omklädningsrummet med dålig energi eller attityd mer än en gång så ifrågasätter man varför. Hur mår personen? Här har yrkeslivet mycket att lära från idrotten – det är minst lika viktigt att leva företagets värderingar på jobbet som värderingar i idrottslaget för att skapa vinnande team. 

Då jag i december 2011 klev in som försäljningschef på HusmanHagberg, trodde jag väl aldrig att jag skulle stanna så länge. Det jag då inte visste var hur unikt det här företaget är. Ett företag med starka värderingar som jag står bakom till 100% och fantastiska franchisetagare och medarbetare som gör det värt att gå till jobbet med ett leende varje dag.   

I jobbet som försäljningschef  arbetade jag nära kontoren och franchisetagarna med fokus på organisk tillväxt och deras strategi och vision. Det är verkligen en ynnest att få jobba med alla dessa Äkta Passionerade Vinnare. 

Efter tiden som försäljningschef fick jag förmånen att bli vice VD och operativ chef för kedjan. Då det sommaren 2018 var dags för Lennart, vår ena grundare, att bygga koncern och lämna VD-posten så blev den min. 

I min roll som VD har jag fått ännu större möjlighet att jobba med det jag verkligen brinner för; att skapa förutsättningar för att vår kedja ska vara en plats för välmående och högpresterande medarbetare. Människor som trivs och mår bra är beredda att gå den extra milen, att göra det lilla extra som behövs - allt med kundens bästa för ögonen. 

För att nå högre resultat i en bransch i tillväxt krävs att man hela tiden utvecklas som både person och organisation. Gör man som man alltid gjort, så får man bara samma resultat. 

Det har hänt mycket i både företaget och branschen sedan jag startade, men det mest spännande är allt som fortfarande ligger framför oss!