230
MED6AE205880D5B4E7BB4C9FD1C7EB15A19

Stilsäkert, ski in/ski out och en spektakulär utsikt - välkommen till BRF FjällögaVigelbyvägen 15B Tänndalen - Funäsdalen, Tänndalen

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, Tänndalen

Vigelbyvägen 15B


PRIS (som utgångsbud)5 900 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

122 kvm

LÄGENHETSNUMMER

24

MÅNADSAVGIFT

4 956 kr

BYGGÅR

2020

PRIS

5 900 000 kr som utgångsbud

Stilsäkert, ski in/ski out och en spektakulär utsikt - välkommen till BRF Fjällöga

Välkommen till fantastiska Fjällöga i Hamra, Tänndalen. Det är många av er som har väntat på att ett av de större fristående husen ska bli till salu, och nu händer det. Dessa unika hus har varit omskrivna i bland annat Tidskriften Arkitektur.

Ofta måste du kompromissa bort något vid valet av ett fjällboende men här har du ett boende som erbjuder något utöver det vanliga och vi tror att du slipper kompromisserna! Brf Fjällöga i Hamra har varit i blickfånget och omtalat sedan det byggdes 2020 med sin karaktäristiska design. Huset är väl anpassat till dess placering i fjällterrängen med en naturnära färgsättning som lugnar sinnet och stora fönsterpartier som släpper in den enastående utsikten. Här är tillgängligheten obegränsad med pisten, längdspår, skoterleder, restauranger och lanthandel på bekvämt avstånd.

Det fristående huset som är på hela 122 kvm är uppdelat i tre plan och har en otrolig storstuga med högt i tak och där fönsterpartiert verkligen kommer till sin rätt. Redan i hallen syns det att inget är lämnat åt slumpen och att här erbjuds det lilla extra med snygga detaljer och riktigt bra förvaringslösningar. Arkitekten har valt att inreda med en harmonisk och jordnära färgsättning där varje detalj är genomtänkt. Boendet har 4 rymliga sovrum och 2 stilrena badrum, varav ett med bastu. När det gäller de sociala ytorna så har arkitekten verkligen tänkt till. Som sällskap har man kontakt med varandra mellan våningarna och alla få mer än väl plats framför brasan i den platsbyggda soffan och kanske någon fåtölj om så önskas. Det fina är att några kan laga mat i det öppna och inbjudande köket, några mysa framför brasan, några vila upp sig framför tvn i loungen på övervåningen och några kanske bara vill krypa in ett av sovrummen med en spännande bok. Hur som helst så finns alla möjligheter till umgänge men också avskildhet. När det gäller uteplatser så finns tre stycken att välja mellan. Vid entrén ligger en skyddad träterass där du kan njuta av eftermiddagssolen och där även grill och möbler får plats. På husets balkong finns också plats för mindre möbler och här strilar den härliga morgonsolen in. Utöver dessa finns även en grusad uteplats med utgång från det nedre planet. Här finns även skidförrådet.

När du vill åka alpint går du nedför trappan som leder till liftarna, denna trappa är byggd till detta huset. För dig som är van skidåkare kan du ta skidorna ner bredvid. När du kommer tillbaka från backen tar du skidorna fram till entrén

Boendet hyrs ut av Hamra Lift AB och ny ägare tar över avtal samt de redan bokade veckorna.

Gå vidare och läs mer på mäklarens hemsida. Där finns även en filmad presentation av mäklaren. Planlösning kommer inom kort
Vi gillar när vi får svara på alla möjliga frågor om boendet. Såklart vill vi gärna visa er, på plats eller digitalt! Kontakta oss på HusmanHagberg i Härjedalen.

Bilder

MED6AE205880D5B4E7BB4C9FD1C7EB15A19
MED0BA6F3B21BB647FD96EC03254A9DEA30
MED1B2FA351760E4212BDB0F4EC5AAAF0FB
MED44CE5FD12F6C466097E4A4CC1D9D4CB6
MEDFFC3F8E1173B4A9398620A5AEEDC595D

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

122 kvm

LÄGENHETSNUMMER

24

MÅNADSAVGIFT

4 956 kr

BYGGÅR

2020

PRIS

5 900 000 kr som utgångsbud

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

6 rum varav 4 sovrum + kök

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Uteplats med trall finns i anslutning till entrén. Plats för möbler och grill.
Balkong med utgång från kök. Plats för mindre möbler
Uteplats på nedre plan som är grusad. Plats för möbler och grill

PARKERING

2 parkeringsplatser intill bostaden med motorvärmare och 1 parkeringsplats nere på den stora samfällda parkeringen vid Skilodgen.

Mycket genomtänkt färgsättning med grå träpanel både på väggar och i tak där väggpanelen är bredare än takpanelen. Genomgående 1-stavsparkett på golven utom i våtutrymmen och i hall där det ligger grå plattor. I den grå interiören finns en praktisk möbel i hallen i orange som en delikat inredningsdetalj medan köksluckorna går i en jordigt grön kulör. Allt smälter samman till en fin helhet i de öppna utrymmena. Vattenburen golvvärme i i två plan och radiatorer övre plan

ENTRÉPLAN

Hall
I hallen finns mycket plats för förvaring. Här finns en lådhurts som går att sitta på och garderober. På golvet ligger stilrena, grå klinkerplattor. Trappan upp till övre plan är belägen till vänster och trappen ner till höger. Ingång till badrum.

Badrum
Grå klinkerplattor på golv och blanka, grå plattor 10x20 på väggar. Duschhörna med en fast glasvägg i klart glas. Takdusch samt löstagbart duschhandtag. Snygg kommod med handfat stående på skiva och väggspegel med infälld ljuskant.

Storstuga - Kök och allrum
Hallen går över i kök och allrum och golvet går från klinkers till 1-stavsparkett. Varmt mossgröna luckor med höga skåp, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskbänk i rostfritt stål. Fristående köksö med ekbänkskiva. Diskmaskin. Matmöbel med plats för 8-10 personer. Allrumsdel med platsbyggd soffa, tv och stämningsfull gjutjärnskamin från Jøtul.

ÖVRE PLAN

Lounge
Rymlig yta för större soffa och tv. Öppet upp i nock och ner i storstugan.

Sovrum med dubbelsäng
Fönster i två väderstreck som bjuder in naturen. Vakna till den porlande fjällbäcken och de vackra fjällbjörkarna. Plats för dubbelsäng och förvaring

Sovrum med platsbyggd familjesäng
Bredare underslaf.

NEDRE PLAN

Hall
Garderob och förvaring. Här finns även möjlighet för den önskar att ta bort garderoben och istället sätta in mindre sittgrupp och en tv under trappen. Från hallen är det ingång till två sovrum, teknikrum, badrum samt utgång till grusad uteplats där även skidförråd finns.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng och två dubbelgarderober.

Sovrum
Två platsbyggda sängar. Den ena platsbyggda sängen har bredare underslaf med plats för två och den andra platsbyggda sängen är kortare än 2 m.

Badrum
Detta badrum är stort och inrett på samma vis som det på övre plan. Här finns bastun med elegant bastulav i smala ribbor. Toaletten är avskild.

Teknikrum/tvättstuga
Här finns bergvärmepumpen, tvättmaskin och en hel del utrymme till förvaring. Här har säljaren förvarat sina privata tillhörigheter vid uthyrning

Om området

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

NÄRSERVICE

I Hamra finns en livsmedelsbutik. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor, byggdes 2019 och ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,49 %

Ekonomi

EL

19 800 kr

VA

7 700 kr

UPPVÄRMNING

16 452 kr

FÖRSÄKRING

2 004 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

45 956 kr / år

KOMMENTAR

Posten uppvärmning avser bergvärmen och debiteras via föreningen tillsammans med månadsavgiften. Huset har varit uppvärmt hela året.
Posten el avser nätavgift om ca 12 000kr samt elhandel om ca 7800 kr.
Posten VA avser vatten och avlopp och debiteras via föreningen tillsammans med månadsavgiften
Kostnad för bredband och tv tillkommer

Byggnad

BYGGNADSÅR

2020

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Freshventiler

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ELFÖRBRUKNING

7 200 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd som är beläget med utgång från nedre plan

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Fiber finns.

Förening

NAMN

Brf Fjällöga 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

25

OM FÖRENINGEN

25 bostadsrätter fördelade på 18 byggnader.

PARKERING

2 platser per lägenhet

ÖVRIGT

Föreningen ingår i två samfälligheter, en som hanterar Vigelns vägar och naturunderhåll och en som hanterar området längdspår och liknande aktiviteter.

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Vigelbyvägen 15B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg