230
MEDA1092B24203740BB97DD46EBA79E6312

Onsala - Västra Hagen, Onsala

Västra Hagenvägen 29


PRIS2 500 000 kr

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 453 kvm

Tomt nära havet

Nu kan du förverkliga drömmen om ett nybyggt hus mycket nära salta bad. Här finns både sandstrand och fantastiska klippor och det är så nära så att du kan du ta på dig badrocken hemma när du ska gå ner till havet. Både skolbuss och vanlig buss stannar endast en kort bit från fastigheten och tar dig in till Kungsbacka snabbt.
Du väljer själv fritt ur Myresjöhus breda sortiment och om du vill så kan du ändra på det mesta. Kort sagt så får du bygga Ditt drömhus tillsammans med Myresjöhus som denna tomt är knuten till. Du behöver inte ha några förkunskaper då husleverantören tar hand om hela processen. Förhandsbeskedet är klart för ett enbostadshus.

Under Dokument och länkar finns en kalkyl på ett Smart 125. För endast ca 7 267 000 kr får ni detta nya och mycket fina hus. Priset inkluderar markarbeten och eventuell pålning.
Efter att ni har tittat på tomten kan ni boka en tid med Christan Mogren på Myresjöhus så upprättar han en personlig kalkyl på exakt det hus ni önskar med tillval och markarbeten utifrån era behov.

Är du byggare och intresserad av delad entreprenad kan ni kontakta mig som mäklare eller Myresjöhus så berättar vi mer kring det.

Det går bra att boka visning för den som vill träffas och prata på tomten. Det går också bra att åka förbi och titta själv på tomten när det passar. Missa inte att meddela ert intresse för tomten!
Det finns möjlighet att träffa Christian Mogren från Myresjöhus i deras visningshus på Husknuten. Vill ni träffa och prata med Christian så kontaktar ni honom på:
0705-08 71 88 eller christian.mogren@myresjohus.se

Vanliga frågor:

När kan man tänkas flytta in i det nya huset?
- Inflyttning i det nya huset beräknas normalt till ca 18 månader efter köp.

Varför är det endast sökt förhandsbesked och inte bygglov?
- Förhandsbeskedet klargör att man får bygga ett enbostadshus på tomten. Eftersom att du som köpare själv ska få bestämma vilken husmodell du vill bygga så måste bygglov sökas av dig.

Kan jag bygga med annan husleverantör än Myresjöhus?
- Nej, markägaren har valt att förmedla denna fastighet i samarbete med Myresjöhus.

Jag kan inget om byggprocess, bygglov, markarbete eller liknande. Får jag hjälp med detta?
- Ja. En av fördelarna med att försäljningen går genom Myresjöhus är att de tar hand om allt detta. Dessutom får du en tydlig bild av totalkostnaden redan från start.

Hur stort hus får jag bygga?
- Denna fastighet ligger utanför detaljplanerat område, det finns därför ingen bindande information från kommunen som anger byggnadsarea, byggnadshöjd etc.
Det vi har är ett förhandsbesked som tillåter byggnation av ett enbostadshus. Att bygglov inte är sökt beror på att du som köpare själv ska få välja vilket hus du vill bygga.
När detaljplan saknas tittar kommunen ofta på:
• bestämmelser i gällande lagstiftning
• kommunens egna riktlinjer
• Eventuell översiktsplan
• förutsättningarna på den specifika fastigheten/tomten
• utformningen av omkringliggande bebyggelse
• ev. bestämmelser i intilliggande plan.
Här är länkar till två av de närmsta detaljplanerna:
http://karta.kungsbacka.se/linked_docs/dp/pdf/O53A-%C3%84DP.%C3%84DP_Plankarta.pdf
http://karta.kungsbacka.se/linked_docs/dp/pdf/O119B.Plankarta.pdf
Mer info hittar du här: https://karta.kungsbacka.se

Man vill ofta att det som byggs skall passa in i området och inte bli för dominant i förhållande till omgivningen. Så om intilliggande bebyggelse är av en viss storlek/höjd kan det vara rimligt att man får bygga något i likvärdig storlek. Man kan också tänka att om läget är högt/exponerat är en jämförelsevis lägre byggnadshöjd att föredra. Många gånger vill man även att bebyggelsen ligger i en linje.
För en tomt (om minst 1000 m²) avsedd för bostadsändamål utanför planlagt område har kommunen som riktlinje att medge 250 m² total byggnadsarea, t.ex. en huvudbyggnad på upp till 200 m² samt garage eller annan komplementbyggnad på omkring 50 m².
Observera att detta handlar om arean som byggnaden upptar på marken. Inreder du en vindsvåning, alltså ett 1,5-planshus, kan den sammanlagda boarean bli över 300 m².
Observera att detta är en generell information och att det ingår i en köpares undersökningsplikt att själv undersöka möjligheterna till byggnation hos berörd myndighet.
Se även Boverkets information om att bygga hus utanför detaljplan.
https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/lov--byggande/provning_lov_fb/utanfor_dp_ob/

Hur går betalningen till?
- Betalning går till på följande sätt:
Du köper tomten först. Du kommer att tillträda och betala fullt pris för denna relativt snart. Vanligtvis inom en till två månader.
Betalningsplan till Myresjöhus:
Projekteringskostnad om 50 000 kronor erlägges efter att entreprenadavtalet är godkänt i Myresjö.
20% erlägges i samband med grundarbeten
55% när huset levererats från fabrik
5% när utvändiga arbeten är klara
10% när huset är klart invändigt
10% i samband med godkänd slutbesiktning

Bilder

MEDA1092B24203740BB97DD46EBA79E6312
MEDB527C0EF68834D6193A1E341CF900413
MED9DD90E08D6B6423B8484363B4FDE49B2
MEDCCD2D48B0F7E44A9A6420BFE9746A3F1
MEDA63307DF49704C3A839AA5071E04FDBF

Karta

Kungsbacka Onsala - Västra Hagen

Västra Hagenvägen 29

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret