230
MEDF854F57BE52B4A708362ECA861679E64

Lantidyllen precis utanför stan!Södra Stigamo Södergården 1 Jönköping

Jönköping

Södra Stigamo Södergården 1


PRIS (utgångspris)3 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

4 000 kvm

BYGGÅR

1929

DRIFTSKOSTNAD

1 654 kr/månad

PRIS

3 195 000 kr utgångspris

Lantidyllen precis utanför stan!

För den som önskar en rofylld oas med lantligt läge finns nu möjlighet att förvärva ett stor, fin och välbevarad villa om 5 r.o.k. med adress Södra Stigamo Södergården!

I natursköna Södra Stigamo bor man lantligt med lagom nära till grannar och framförallt med skog och natur om husknuten. Detta är hemmet för paret eller familjen som drömmer om lantliv med bekväma 15 knappa minuter in till stan. Flera äldre originaldetaljer finns bevarade såsom flertalet ståtliga kakelugnar och brädgolv i kombination med moderniserade ytskikt såsom uppdaterat kök, yttertak och duschrum som några av axplocken. Detta hus är huvudbyggnad på ursprungsgården som nu styckas av från ladugård och säljs separat med stor tomt om ca 4000 kvm. Denna fastighet har påbörjat en avstyckning via Lantmäteriet och det finns ännu möjlighet att påverka önskad storlek på tomt om man önskar köpa till mer mark innan slutlig avstyckning färdigställs hos Lantmäteriet.

Södra Stigamo är beläget vid norra gränsen i Vaggeryd mot Jönköpings kommun och härifrån finns goda pendlingsmöjligheter med både buss och bil till såväl Jönköping, Torsvik och Stigamo som till Värnamo. Med närheten till E4:ans påfart både i södergående och norrgående riktning är det smidig väg att ta sig till och från hemmet med ett närområde som rankas som ett av Sveriges bästa logistiklägen, också känt för många nya arbetstillfällen. En levande landsbygd som växer och lockar allt fler från städerna att bosätta sig här i en barnvänlig kommun som andas framtidsanda ger också möjligheter till en arbetsplats nära bostaden. I närområdena finns sjö och bad och flera utflyktsmål i det småländska kulturarvet. Här är företagarandan hög och många företag väljer därför strategiskt att placera sig just här nära E4:an.

Skog och natur är en självklar del av Södra Stigamo men endast inom 10-15 min nås all tänkbar service i Vaggeryd alternativt Jönköping med Södra Stigamo beläget precis mittemellan. I närområdet finns busshållplats och i en av grannbyarna bort ligger Byarums skola som erbjuder F-3, fritids samt förskola i lugn och lantlig miljö. Här finns också en välbesökt hembygdsgård och en kyrka med anor från medeltiden. I naturskön omgivning med sjöar i området som kantas av skog, bad, badbryggor och vackra promenadstråk kan man här njuta av en lugn oas, men ändå behålla bekvämligheten med närhet till samhället eller stan. Kring Södra Stigamo Södergården finns idag ett par gårdar och hus lagom nära i anslutning. Här kan du precis utanför stan besanna villadrömmen på landet. Välkommen till frisk luft och fågelkvitter i en lantlig oas.

Vaggeryd söder över är en högattraktiv växande familjevänlig kommun som ökar allt mer i popularitet. De goda kommunikationsmöjligheterna till både Jönköping och Värnamo samt en levande landsbygd utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget bidrar sannolikt till denna effekt. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla. Med Jönköping ännu närmre åt norr behöver man inte välja mellan småstadsliv och stadsliv, här får man båda om man vill!

Varmt välkommen med anmälan till visning!

Besiktningsprotokoll, energideklaration med andra dokument finns tillgängliga under fliken "Viktiga dokument" på hemsidan.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

23
februari | fredag
Kl 13:30 - 14:30
Varmt välkommen med Er anmälan till visning!
25
februari | söndag
Kl 14:00 - 15:00
Varmt välkommen med Er anmälan till visning!

Bilder

MEDF854F57BE52B4A708362ECA861679E64
MEDFF77A5E0EB8D443DB2E6621E191766F9
MED71ED3554005E48FD9C43C8C862B68765
MEDC6CB888467AC44E784F095FE595490A1
MED2A07A5A7181B49D1BBC8E92C128D27B5

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

4 000 kvm

BYGGÅR

1929

DRIFTSKOSTNAD

1 654 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Huvudentré med möblerbar hall med plats för förvaringsmöbel och ytterkläder. Ljusa väggar och trägolv. En trappa leder upp mot övre plan. Hallen leder mot vardagsrum.

KÖK

Uppdaterat kök med ljusa luckor och grå bänkskivor av laminat. Kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, köksfläkt, spis med ugn och en äldre mindre vedspis som sprakar hemtrevligt. Plats för matbord vid ena fönstret. Ljust mönstrad tapet på väggar och grått golv. I anslutning till kök finns också en groventré.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck som ger generöst ljusinsläpp. Gott om plats för matsalsmöblemang samt sittgrupp. Två kakelugnar, en i varje rumsdel smyckar vardera rum. Ljusa väggar och trägolv.

DUSCHRUM

Helkaklat duschrum med klinker på golv. Ett mindre fönster ger naturligt dagsljus. Duschhörna med dörrar av glas. WC, tvättställ med kommod och ett badrumsskåp med spegel och inbyggd belysning.

HALL/ALLRUM

Möblerbar hall med plats för sittmöblemang alternativt förvaringsmöbler. Utgång mot balkong. Ljus tapet på väggar.

SOVRUM 1

Större sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljus tapet på väggar och matta på golv. En kakelugn finns i detta sovrum.

SOVRUM 2

Större sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljus/randig tapet på väggar och trägolv. En kakelugn finns även i detta sovrum. Två fönster ger generöst ljusinsläpp.

SOVRUM 3

Större sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljus tapet på väggar och matta på golv. En kakelugn finns även i detta sovrum. Två fönster ger ljusinsläpp.

BADRUM

Badrum med badkar, WC-stol, tvättställ med kommod samt ett väggskåp med spegel. Ett mindre fönster ger naturligt dagsljus. Badrummet har snedtak med plastmatta på väggar och golv.

Om området

Området är ett naturnära område perfekt för barnfamiljer och för den som önskar ett lugnt område med närhet till på och avfart av E4. I närområdet finner du även badplatser intill närområdets sjöar.
Området erbjuder vidsträckta strövområden i naturnära miljö. Sjönära och grönskande omgivningar skapar förutsättningar för härlig vistelse i lantlig miljö.

Kommunikationer som erbjuds är främst linjebussar och tätortsbussar. Här tar du dig även med enkelhet till och från Jönköpings innerstad. Perfekt pendelavstånd!

I närheten erbjuds förskoleklasser och skola till och med sjätte skolåret. Stadsgårdsskolan på Råslätt erbjuds för högstadieelever och ligger på vägen in mot Jönköping, alternativt Flahultsskolan i Norrahammar som också är på väg in mot Jönköping i tillägg till Hjortsjöskolan söderöver i Vaggeryd och så även Fenix kunskapscentrum för gymnasieelever.

Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport och sjönära läge vid Vätterns kant.

Ekonomi

UPPVÄRMNING

18 748 kr

RENHÅLLNING

1 094 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

19 842 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 525 kr / år

KOMMENTAR

I posten för uppvärmning ingår även alla hushållsel samt elnät.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1929

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Sannolikt byggår

UPPVÄRMNING

Värmepump - luft/luft + direktverkande el

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-03-23

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

72 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

129 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

8 870 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Torpargrund + källargrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Stigamo 1:4

ÖVRIGA BYGGNADER

Villan säljes utan några byggnader på tomten.

ÖVRIGT

2021 - Yttertaket omlagt med ny underlagsduk, läkt och takpannor. Skorstenar kläddes in och hängrännor/stuprör byttes.
2017 - Kök renoverat
2016 - Altantaket byttes
2015 - Utvändig ommålning
2013 - Renoverat badrum på entrévåning. Arbetet utfördes av hantverkare.
1987 - Fönsterbyte
1987 - Utvändig tilläggsisolering och montering av fasadpanel.
1987 - Renoverat badrum på övre plan.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSKOD

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Tomt

AREAL

4000 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Fornlämning (4 st)

TOMTBESKRIVNING

Denna fastighet har påbörjat en avstyckning via Lantmäteriet och det finns ännu möjlighet att påverka önskad storlek på tomt om man önskar köpa till mer mark, än de planerade ca 4000 kvm, innan slutlig avstyckning går igenom.

PARKERING

Grusad parkeringsutrymme framför hus.

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Kraftledning Med Transformator
Last: Avtalsservitut Kraftledning Med Transformator, 06-IM2-95/15337.1

Karta

Jönköping Jönköping

Södra Stigamo Södergården 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg