KarriärOm oss
230
MEDCA492091F4FA459DB4465D1143B05DC0

Familjeliv med sjönära lägeSlåttergatan 11 Vaggeryd - Västra Strand, Vaggeryd

Vaggeryd - Västra Strand, Vaggeryd

Slåttergatan 11


PRIS (utgångspris)3 350 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

156 kvm

BIAREA

64 kvm

TOMTAREA

1 231 kvm

BYGGÅR

2008

DRIFTSKOSTNAD

5 696 kr/månad

PRIS

3 350 000 kr utgångspris

Familjeliv med sjönära läge

På högattraktiva Västra Strand finns nu en rymlig familjevilla om 156 kvadratmeter tillgänglig. Detta hus är helt nyuppfört från grunden 2008 med alla fördelar som en nybyggnation kan erbjuda. Skillnaden är att här finns också en uppvuxen trädgård, soldäck samt ett färdigställt stort fristående garage med dubbelport och förråd. Soliga uteplatser och stenläggning som ramar in huset är heller inget som saknas. Villans idag fyra sovrum och sällskapsytor, som vetter mot Hjortsjön, inbjuder till ett praktiskt boende som går att anpassa efter olika livsstil och behov.
Planlösningen är nämligen välplanerad med två entréer, dubbla duschutrymmen, vardagsrum i öppen planlösning och fyra sovrum som kan delas av för att möjliggöra ett femte sovrum. Förutom flera praktiska lösningar såsom tvättstuga/groventré och goda förvaringsmöjligheter finns även en braskamin i husets mitt som sprider effektiv komfortvärme och mysfaktor. Tillsammans med en stor, plan och lättskött trädgård som erbjuder möjligheter till både odling, lek och trädgårdsaktiviteter, passar detta hem perfekt för familjen som önskar ett modernt och bekvämt boende i familjära villakvarter precis intill Hjortsjöns vackra bad och promenadstråk. Sammantaget ett mycket tilltalande hus i naturskön miljö redo för nästa familj att trivas i!

Här bor man bland goda grannar på en av Vaggeryds kanske mest eftertraktade villaadresser intill Hjortsjöns sjölandskap och skogsstråk. Badbryggor, cykelväg, bärskog och lekplats på området är normal standard på populära Västra Strand. Området är nu en av Vaggeryds mest attraktiva bostadsområden där många väljer att besanna sin husdröm. Här finns trivsamma promenadstråk längs med sjön som kantas av bryggor och utsiktsplatser. På Slåttergatan bor man dessutom bara ett par hundra meter från sjön och här får kanske badentusiasten sitt lystmäte sommartid. Här tar man handduken på axeln och promenerar bort till en av flera badbryggor längs med vattnet.

Vaggeryd som kommun och ort ökar allt mer i popularitet. De goda kommunikationsmöjligheterna till Jönköping och Värnamo samt ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget sägs bidra till denna effekt. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla.

Varmt välkommen att boka din tid för visning!

Besiktningsprotokoll och energideklaration kommer publiceras under fliken viktiga dokument inför visning

Bilder

MEDCA492091F4FA459DB4465D1143B05DC0
MED756351EF0E0E476CB7924706615C8587
MEDD8FFD2CA1B314C6F811C3C5B22A7C62B
MEDC06FEBF5A35B4C9EBBEBB2126AB52A3B
MED9FDEA3B193C14559BBDCD3A03CC5750E

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

156 kvm

BIAREA

64 kvm

TOMTAREA

1 231 kvm

BYGGÅR

2008

DRIFTSKOSTNAD

5 696 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL/ENTRÉ

Rymlig hall med plats för klädhängare och skohylla och ev sittbänk. Ljusa färger och trägolv. Här finns trappa som leder till övervåning.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med god plats för större soffa med tillhörande möblemang. Stora fönster som ger generöst ljusinsläpp. En braskamin centrerad i rummet ger både mysfaktor och komfortvärme. Vardagsrum är dessutom öppen mot matplats och kök i vinkel vilket ger en trevlig rundgång med bra ljus från tre väderstreck.

KÖK

Köket erbjuder goda arbetsytor och gott om förvaring. Köket har en inredning i ek och är utrustat med kyl- och frysskåp, ugn, mikrovågsugn, spishäll och diskmaskin. Plats finns för matbord med 4 stolar vid fönster som ger ljusinsläpp samt en utgång till ett trädäck mot trädgården.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med plats för större säng med tillhörande sovrumsmöblemang. Här finns också plats för garderober eller annan förvaringsmöbel.

SOVRUM 2

Sovrum med plats för större säng med tillhörande sovrumsmöblemang. Här finns också plats för tre garderober eller annan förvaringsmöbel.

DUSCHRUM

Helkaklat duschrum samt klinker på golv. Duschrummet är utrustat med tvättställ och kommod, spegelskåp, toalettstol samt dusch med välvda duschdörrar av glas. Ljusinsläpp från frostat fönster.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ

Avdelning för klädvård med tvättmaskin, torktumlare och hyllor för extra förvaring. Här finns också en groventré.

ALLRUM - ÖVRE PLAN

Sällskapsrum som ger plats för både soffa med tv-möblemang samt skrivbordshörna. En takkupa med flera fönster ger generöst ljusinsläpp.

BADRUM - ÖVRE PLAN

Stilrent och väl tilltaget helkaklat badrum med hörnbadkar. I övrigt finns toalettstol, vägghängt tvättställ med kommod och tillhörande spegelskåp med belysning samt handdukstork. Ett litet fönster släpper in naturligt dagsljus och här finns även utrymme för garderober eller annan förvaringsmöbel.

SOVRUM 3 - ÖVRE PLAN

Här ryms stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Dubbla fönster ger bra ljusinsläpp och detta sovrum kan med fördel delas av till två vid behov för att möjliggöra ett femte sovrum.

SOVRUM 4 - ÖVRE PLAN

Detta sovrum är något mindre och rymmer enkelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang.

Om området

Lugnt och familjevänligt villaområde som omgärdas av vacker natur med skog och sjö i anslutning. Trivsamma promenadstråk längs med Hjortsjön som kantas av bryggor och utsiktsplatser är nästintill oundvikligt. Vaggeryd som kommun och ort ökar allt mer i popularitet. De goda kommunikationsmöjligheterna till Jönköping och Värnamo samt ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget sägs bidra till denna effekt. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla.

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer med både buss och tåg. Se www.jlt.se. Närhet till Jönköping och Värnamo, ca 25 minuter med bil.

NÄRSERVICE

I Vaggeryds centrum finns all tänkbar service så som affärer, butiker, banker och restauranger. Här finns även sim- och sporthall, nybyggd familjecentral samt station för tåg och buss.

Ekonomi

VA

6 749 kr

UPPVÄRMNING

58 609 kr

RENHÅLLNING

2 990 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

68 348 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

KOMMENTAR

I posten för uppvärmning ingår även all hushållsel, elnät samt att säljarna hållit garaget om 64 kvm uppvärmt året runt till minst 18-20 grader.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

2008

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2017

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump + braskamin

VENTILATION

Mekanisk frånluft med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Beställd 2023-01-10

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

74 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

134 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

21 138 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas isoler

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Vårdagen 6

ÖVRIGA BYGGNADER

Stort garage med stor port och förråd

ÖVRIGT

2015 - Ovanvåning inredd
2017 - Badrum ovanvåning

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 796 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 437 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 720 000 kr

Tomt

AREAL

1231 kvm

TOMTTYP

Trädgård

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

PARKERING

God plats på uppfart för flera bilar framför stort garage med extra stor port.

Karta

Vaggeryd Vaggeryd - Västra Strand

Slåttergatan 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg