KarriärOm oss
230
MED2B80754178F44A16972449BC0A82CC0C

Arkitektritade stenvillan om 210 kvmFar Anders väg 24 Skillingaryd, Skillingaryd

Skillingaryd, Skillingaryd

Far Anders väg 24


PRIS (utgångspris)3 595 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

210 kvm

BIAREA

40 kvm

TOMTAREA

1 734 kvm

BYGGÅR

1999

DRIFTSKOSTNAD

5 807 kr/månad

PRIS

3 595 000 kr utgångspris

Arkitektritade stenvillan om 210 kvm

Välkommen till Far Anders väg 24! Det här är arkitektritade villan med en imponerande yta om 210 kvadratmeter som uppfyller alla önskningar på huslistan. Hela fyra sovrum, två allrum, två duschrum, bastu och integrerat dubbelgarage samt med tillhörande solig sydvästlig tomt med grönområde intill knuten. Huset är platsbyggt med solid gjuten betongplatta, uppmurad helt från grunden och stod nyuppförd 1999. En stabil och påkostad pjäs med tilltalande planlösning, yta, och ett läge som attraherar - kvalar Far Anders väg 24 in som ett hus med stjärnor i kanten. Ett soldäck fri från insyn på husets sydvästvända trädgård fångar in den åtråvärda solen från förmiddag till sen eftermiddag och inbjuder till en rofylld privat oas där barnen kan leka tryggt och fritt. Området präglas av lugna återvändsgator som gör det möjligt att hålla god uppsikt. Traska ut med en kopp kaffe på soldäcket och njut av en plan och lättskött trädgård och den fina naturen som angränsar till tomten. Närheten till skogen erbjuder dessutom mer att utforska och en ännu större lekplats precis utanför tomtgränsen.

Interiören erbjuder en väl genomtänkt planlösning med kök, matplats och vardagsrum i anslutning till varandra som knyter samman den sociala delen. Den öppna ytan gör det enkelt att få plats och umgås med både familj och vänner. Här är det inga problem att duka upp långbord när det vankas kalas och hela släkten skall rymmas inomhus. Inredningen gör heller ingen besviken med ljusa väggar och enhetliga kvalitetsmaterial. Här kan man finna sig tillrätta och leva hemmalivet med glans i vardagen. Detta är hemmet för den stora familjen eller paret som endast önskar gott om utrymme att trona in sig på. Noga planerad planlösning från grunden ger dessutom möjlighet till kontor på hemmaplan eller företagarverksamhet med ett stort rum med intilliggande duschrum i husets ena gavel. Denna del kan med fördel också användas som gästdel eller tonårsum.

Smidigt uppvärmningssystem via jordvärme med komfortabel vattenburen golvvärme i alla rum och braskamin bidrar till både trivselfaktor och en attraktiv boendekalkyl som är värdefull vintertid. Då hela huset är uppmurat från grunden isolerar lättbetongen bra från värme sommartid och håller huset varmt vintertid samtidigt som lättbetong är ett material som andas och bidrar till bra inomhusklimat.

Tillsammans med prydliga stensättningar och en väl tilltagen trädgård som erbjuder ypperliga möjligheter till både odling, lek och trädgårdsaktiviteter, passar detta hus fint för familjen som önskar ett bekvämt boende med allt på ett plan. Bilarna ställer du smidigt i dubbelgaraget eller på den stora stenlagda uppfarten. Från garaget finns praktisk groventré in till huset, med avdelning för placerad. Sammantaget ett hus i fint skick på lugn och etablerat villaområde, redo för nästa familj att trivas i.

Området är ett paradis för barnfamiljer med grönska, lekplats och barnomsorg inom behändigt gång- och cykelavstånd vilket underlättar vardagens logistik. Här bor man bland goda grannar och med närhet till friluftsområdet Grönelund utan att för den delen komma för långt ifrån centrums service och utbud. Skillingaryd som ort har ett trivsamt levande samhälle med bland annat butiker, apotek, vårdcentral, konditori, Systembolaget, skolor och omsorg. Förutom servicen som finns i samhället erbjuds även ett naturnära läge med friluftsområde och skogsområden. I kommunen finns en framtidsanda och en företagskultur vilket ökar möjligheterna till en arbetsplats nära bostaden. Utöver detta erbjuds det också goda pendlingsmöjligheter till både Värnamo och Jönköping med buss, tåg och smidig bilväg med E4:an som är inom nära räckhåll.

Varmt välkomna med Er intresseanmälan!

Bilder

MED2B80754178F44A16972449BC0A82CC0C
MED48C2CE7C6D42435EB240AF79CE693A71
MED8857BE4B2CF5456BA1FFB8ED768F6829
MED3D1A2CCDBFA84284933C3DFA88C063CE
MEDE534F8B1DF9A4529A88CF04091873300

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

210 kvm

BIAREA

40 kvm

TOMTAREA

1 734 kvm

BYGGÅR

1999

DRIFTSKOSTNAD

5 807 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Genomgående vattenburen golvvärme i samtliga rum samt i dubbelgarage.

HALL

Välkomnande hall med gott om plats för förvaring av ytterkläder. Italiensk marmor på golvet och ljust tapetserade väggar. Härifrån nås kök till vänster, till höger finns passage med garderober och ingång till sovrum och duschrum. Rakt fram finns vardagsrum.

DUSCHRUM

Helkaklat duschrum utrustad med duschhörna, toalettstol, kommod med tvättställ och tillhörande spegelskåp. Vitt kakel med bård samt ljus klinker på golvet. Ett fönster ger naturligt dagsljus.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Tapetserade väggar och parkettgolv. Ett burspråk ger fint ljusinsläpp.

KÖK

Rymligt kök utrustat med kyl och frys (ca -18), diskmaskin (ca -20), spis, ugn, fläkt och vask. Här erbjuds bra arbetsytor och fina förvaringsmöjligheter. Vitt kakel ovan bänkskiva. Plats för matbord framför fönster. Tapetserade väggar samt klinker på golvet.

GROVENTRÉ

Groventré med ingång från garage. Här ges plats för klädvård med tvättmaskin och torkskåp, här finns dessutom bra förvaringsmöjligheter.

VARDAGSRUM

Väl tilltaget vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Fint ljusinsläpp från burspråk och fönster i två väderstreck. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv.

HALL MED KLÄDKAMMARE OCH FÖRRÅD

Hall som leder till allrum, tre sovrum och badrum. Här finns ingång till klädkammare och förråd.

ALLRUM

Ljust och rymligt allrum med utrymme för soffgrupp och övrig möblering. Här finns dessutom en öppen spis. Utgång till altan i soligt sydvästläge. Tapetserade väggar och parkettgolv.

SOVRUM

Sovrum med plats för säng och nattduksbord. Idag finns en öppning till intilliggande rum, här kan man lätt återställa väggen för att få två åtskilda sovrum. Garderober. Tapetserade väggar och parkettgolv.

SOVRUM

Sovrum med plats för säng och nattduksbord. Tapetserad fondvägg och parkettgolv.

SOVRUM

Större sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Flera garderober som löper längs med ena väggen. Tapetserade väggar och parkettgolv. Utgång till stenlagd uteplats med förmiddagssol.

BADRUM

Stort helkaklat badrum med hörnbadkar, dusch, WC och kommod med dubbla tvättställ, därtill finns en bastu. Ett fönster ger rummet naturligt dagsljus.

Om området

Familjevänligt område med närhet till förskola och skola. I närområdet finns Bullerbyns förskola samt Sörgårdsskolan F-6, i centrum finns Fågelforsskolan F-9 och i Vaggeryd finns gymnasium. Närhet till friluftsgården Grönelund som erbjuder allt från orientering, skidspår till midsommarfirande. Inte långt ifrån bostaden finner man även Skillingaryds centrum med dess utbud och service.

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg. Se mer på www.jlt.se

NÄRSERVICE

I Skillingaryds centrum finns mataffärer, Systembolag, butiker, bageri, apotek och övrig service. Här finns även flera restauranger. I Skillingaryd erbjuds ett aktivt föreningsliv med flera gym att välja på, två sporthallar, ishall och simhall.

PARKERING

Dubbelgarage samt stenlagd uppfart med plats för parkering av två bilar.

Ekonomi

VA

5 687 kr

UPPVÄRMNING

61 034 kr

RENHÅLLNING

2 967 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

69 688 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I posten för uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel samt elnät. (Elnät 21 259 kr och elhandel 39 775 kr).
Kostnad om 4 740 kr tillkommer för fiber.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1999

UPPVÄRMNING

Jordvärme

VENTILATION

Mekanisk (från-/tilluft m värmeväxlare)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-06-29

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

166 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

26 103 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Lättbetong

FASAD

Puts

FÖNSTER

2-glas isoler

BJÄLKLAG

Lättbetong

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Orren 2

ÖVRIGA BYGGNADER

Dubbelgarage
Förråd

ÖVRIGT

2019 - Ny cirkulationspump till jordvärmepump
2019 - Ny diskmaskin, kyl och frys
2017 - Eldriven markis till uteplats
2016 - Målat takfot
2015 - Nya regleringsmotorer till golvvärmen
2012 - Fiberanslutning
2012 - Ny varmvattenberedare
2010 - Fönsterdetaljer målade
2008 - Ny kompressor till jordvärmepump

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 453 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 177 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 917 000 kr

Tomt

AREAL

1734 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Plan och lättskött trädgårdstomt med stenläggningar och prydnadsbuskar. Plats för odling. Flaggstång.

UTEPLATS

Rymlig terrass i soligt sydvästläge. Här finns gott om plats för bord och stolar. Här finns även elektrisk terrassmarkis.
Från ett av husets sovrum nås en stenlagd uteplats med förmiddagssol.

PARKERING

Dubbelgarage samt stenlagd uppfart med plats för parkering av två bilar.

Karta

Vaggeryd Skillingaryd

Far Anders väg 24

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg