KarriärOm oss
230
MEDFE3B080DD2EC4CB9BBFE45454DBE0EF2

Tomt till salu i charmiga Risåsen i Tännäs - VA och el ingår i prisetRisåsen 131 Tännäs - Risåsen, Tännäs

watermark

Tännäs - Risåsen, Tännäs

Risåsen 131


PRIS (som utgångsbud)490 000 kr

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 989 kvm

DRIFTSKOSTNAD

1 000 kr/månad

Tomt till salu i charmiga Risåsen i Tännäs - VA och el ingår i priset

Känslan av att vara ett med naturen infinner sig med lätthet efter vägen till Risåsens stugby i Tännäs. Vägen är densamma som för dig till Rogens naturreservat som ligger ca 6 km bort. För dig som gillar fjällnatur, jakt, fiske, skoter och tystnad är detta det bästa tänkbara läget. Sjöarna Valmen och Fröstsjön är bara två exempel på fina fiskesjöar som ligger i närheten av området (fiskekort behövs). Samfällighetsföreningen har en egen skoterled som leder ut till stora leden Funäsdalens skoterled till Grövelsjön, Rogen, Funäsdalen, och Lofsdalen. Känner du hellre för en tur i pisten eller på längden så ligger populära Tännäskröket bara 10 min bort med bil. Här kan hela familjen ha skoj med backar i olika svårighetsgrader och längdspår på 1,5 km, 2,5 km samt 5 km. I Tännäskröket är även Restaurang Arran med varierad meny belägen.

Tomten är väl tilltagen på hela 1989 kvm och har en fin sluttning som lämpar sig mycket bra för att byggnation. Tomten är ansluten samfällighetsföreningens gemensamma lösning för vatten och avlopp. Även el-anslutningen är betald och el-central finns vid tomten. Detta innebär att det bara är att ansöka om bygglov och börja bygga.

Under viktiga dokument finns byggnadsplan samt plankarta för området. I byggnadsplanen uppges att den totala byggnadsytan ej får överstiga 100 kvm. Kontakta kommunens byggavdelning vid frågor om hur stor bostadsdelen får vara. I byggnadsplanen är det angivet 60 kvm, men det finns befintliga fastigheter som har större bostadsyta i området.

Tomten besöker du precis när du vill. Tveka inte att ringa oss vid frågor!

Bilder

MEDFE3B080DD2EC4CB9BBFE45454DBE0EF2
MED80597E10162A42F48E1DD8E459638BF4
MEDDAC1DE2276D348AEBB162A050745DAF1
MED14932B1AFB3B494AA0810A10674578C6
MED8961F295F91C4D538C7FFEB92A010A8A

Fakta

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 989 kvm

DRIFTSKOSTNAD

1 000 kr/månad

Om området

Tännäs är en genuin och levande vildmarksby med utrymme för både aktiviteter och avkoppling. I Tännäs finns någonting att göra såväl sommar som vinter. Sommartid har du närheten till Rogens naturreservat som erbjuder fina möjligheter för vandring och paddling. Tännäs är också ett mecka för fritidsfiske och erbjuder landets bästa harrvatten. Förutom harr och andra fiskar lever de fridlysta urtidsdjuren myskoxarna i Tännäs. Här finns även Härjedalens Myskoxcentrum som erbjuder guidade turer dagligen året runt. I samma byggnad finns det lokala ölbryggeriet Härjebrygg.

Tännäskröket - en del av Funäsfjällen
Den alpina anläggningen Tännäskröket står här i centrum vintertid, med designritade fjällhus mitt i backen. Skidor åker du på K1 och K2, två toppar i både nord- och sydläge. Tännäskröket är en dold pärla med varierad och rolig terräng för utförsåkning i alla svårighetsgrader. Den pittoreska skidanläggningen lockar alltifrån barnfamiljer till offpiståkare. Mitt i anläggningen ligger den nya centrumbyggnaden med välkända och omtalade restaurang Àrran. Här förädlas mat i hög klass på ekologiska råvaror från trakten. Här finns även möjlighet till allt från yoga till konferens och bröllop.

NÄRSERVICE

Till Funäsdalen från Tännäs är det ca 17 km, med alla samhällsfunktioner som du kan tänkas behöva med mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård och systembolag.
Sök information om närområdet på www.tannaskroket.se och www.funasfjallen.se

Ekonomi

EL

6 000 kr

VÄG, SAMF

6 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

12 000 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

1 480 kr / år

KOMMENTAR

I samfällighetsavgiften ingår avgift för väg, vatten och avlopp. Ingen avgift för Sophantering faktureras vid obebyggd tomt men tillkommer med 1300 kr/ år när tomten är bebyggd.

Byggnad

FASTIGHETSBETECKNING

Tännäs Kyrkby 51:16

Allmänt om tomten

TAXERINGSVÄRDE

148 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

SUMMA PANTBREV

250 000 kr

AREAL

1989 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten och avlopp via samfällighetsföreningen som även ansvarar för förvaltningen. Systemet är från 2005.

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Tännäs Kyrkby GA:20 ändamål: sophantering

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Tännäs Kyrkby GA:6 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Tännäs Kyrkby GA:7 ändamål: vattenförsörjningsanläggning med intagsledning, pumphus, pumphusutrustning och huvudvattenledning med värmekabel, avloppsanläggningar med ledningar, inspektionsbrunnar, slamavskiljare och markbäddar för infiltration, grönområde.

Gemensamhetsanläggningarna förvaltas genom Risåsens Samfällighetsförening.

Viktiga dokument & länkar

Detaljplan
Detaljplan omr.1
HH Bra att veta om budgivning
Bygg och miljö
Tännäskröket
Tännäs Fiskecentrum

Karta

Härjedalen Tännäs - Risåsen

Risåsen 131

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg