KarriärOm oss
230
MED22F9C8953FAA4FF88E82911F2ABD31C1

Regeringsgatan 36 Centrala Karlshamn, Karlshamn

Centrala Karlshamn, Karlshamn

Regeringsgatan 36


PRIS (utgångspris)4 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

BOAREA

385 kvm

TOMTAREA

773 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

5 358 kr/månad

PRIS

4 000 000 kr utgångspris

Välkommen till Regeringsgatan 36 - En fastighet mitt i centrala Karlshamn! Fem minuters promenad så är du på torget och all service och restauranger som centrum erbjuder, tar du en fem minuters promenad på andra hållet istället, mot havet så är du nere i vackra Näsviken och kan promenera längs strandpromenaden.

Här finns många möjligheter! Perfekt för att skapa sitt egna drömboende i hela eller delar av det stora huset och samtidigt ha möjlighet att hyra ut en del samt hyra ut gårdshuset. Eller varför inte skapa ett generationsboende, eller använda en del av fastigheten till egen verksamhet! Eller så hyr man ut samtliga lägenheter.

Fastigheten har en perfekt blandning av det man vill ha av ett hus i centrum som stora, fina rum med kakelugnar, fiskbensparkett, möjlighet att hyra ut och få bra ekonomi i sitt boende, tillgång till egen trädgård som idag är uppdelad så lägenhet 1 och gårdshuset har egna trädgårdar. Sedan att man har möjlighet att parkera på den egna tomten är ett stort plus, här får man plats med hela 5 parkeringsplatser.

Är idag uppdelad för tre hushåll med lägenhet 1 på ca 125 kvm i bottenplan, lägenhet 2 på ca 185 kvm på plan 2 och vindsplan. Gårdshus på ca 75 kvm.

Välkommen på visning!

Bilder

MED22F9C8953FAA4FF88E82911F2ABD31C1
MED4BBC2BFC901545029779FF1ED9F411C1
MEDC424293A52124B91891192A3D38A32AB
MEDDD04D11E75D34BB48D081434E2AF286B
MED4D1DA41B56DC4B00BB5D4607517BBC9C

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

BOAREA

385 kvm

TOMTAREA

773 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

5 358 kr/månad

Rumsbeskrivning

AREAKÄLLA

säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Boarean är en ungefärlig boyta på hus och gårdshus. Köparen får själv kontrollmäta ytan.

GEMENSAMT INGÅNG MED TVÄTTSTUGA

Gemensam ingång för lägenhet 1 och 2 från baksidan. I entrén finns även gemensam tvättstuga med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare. Här kommer även fjärrvärmen in.

LÄGENHET 1

ca 125 kvm 5 rum och kök. Liten HALL med garderob och plats att hänga av sig ytterkläderna. Stort TVÅDELAT VARDAGSRUM med parkettgolv och fantastiskt ljusinsläpp med stora fönster ut mot Regeringsgatan, här finns också en kakelugn som förutom att vara ett vackert smycke i rummet också fungerar att elda i och är en god extra värmekälla. Vidare finns KONTOR/TV-RUM, även det med parkettgolv. KÖK med laminatgolv och plats för matplats. Maskinellt utrustat med diskmaskin, ugn, häll, fläkt, kyl och frys. Vidare från köket kommer man till ett ALLRUM med laminatgolv och utgång till trädgården (detta har tidigare varit en altan). BADRUM med plastmatta på golv och vägg och utrustat med toalett, handfat och dusch. SOVRUM med parkettgolv. Vid sovrummet finns en TOALETT med handfat som har laminatgolv och vita träpanelsväggar.

LÄGENHET 2

ca 185 kvm 6 rum och kök. En trappa upp och man är i den andra lägenheten. HALL med korkoplast och där det finns möjlighet att hänga av sig ytterkläderna och flera garderober som erbjuder bra förvaring. Från hallen kommer man ut till den stora BALKONGEN som är skyddad med tak. BADRUM med plastmatta på golv och vägg och utrustat med toalett, handfat och dusch. ARBETSKÖK med plastmatta på golv, köksinredning i vitt och maskinellt utrustat med diskmaskin, ugn, häll, fläkt, kyl och frys. I direkt anslutning till köket finns MATRUMMET som har fin fiskbensparkett. Samma fina fiskbensparkett går vidare ut till det TVÅDELADE VARDAGSRUMMET som även här erbjuder fint ljusinsläpp från fönstren från Regeringsgatan och har en fin kakelugn som godkänd att elda i. SOVRUM med parkettgolv. En trappa upp och man är uppe på VINDSVÅNINGEN, här är det något lägre i tak. Ett litet ALLRUM i mitten med ljusinsläpp från takfönster. BADRUM med plastmatta på golv och vägg, utrustat med toalett, handfat och badkar. TVÅ SOVRUM, båda med plastmatta på golv.

GÅRDSHUS

ca 75 kvm 3 rum och kök. HALL med laminatgolv och flera garderober. TOALETT med plastmatta på golv och utrustat med toalett, handfat och varmvattenberedare. Litet SOVRUM/KONTOR med laminatgolv. Stort SOVRUM med laminatgolv och en nivåskillnad ner. VARDAGSRUM med laminatgolv. KÖK med vit köksinredning och laminatgolv. Utrustat med spis, fläkt och kyl/frys. Plats för stor matplats. BADRUM med klinkergolv och målade väggar (kakel i duschen). Utrustat med toalett, handfat, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. På baksidan av gårdshuset kommer man ut till den egna trädgården som är praktiskt inhägnad.

Om området

Karlshamn en modern småstad med ca 31000 invånare. Här finns allt man kan önska med en levande stadskärna med ett torg med torghandel sex dagar i veckan, butiker, bank, restauranger, kaféer och krogar. Mieån går genom Karlshamn för vidare ut i havet och den vackra skärgården som finns utanför. Fin strandpromenad längs med havet mot Vägga fiskehamn och idrottsområde.

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer med både tåg och buss och nära till påfarten på E22, järnvägsstartiomed såväl buss som tåg. Till Kallinge flygplats är det endast ca 3 mil.

Ekonomi

EL

19 900 kr

VA

7 700 kr

UPPVÄRMNING

22 000 kr

RENHÅLLNING

3 000 kr

SOTNING

1 200 kr

FÖRSÄKRING

10 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

64 300 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Elförbrukningen är beräknad på 12381 kwh x 1,6 kr = 19809 kr. Driftskostnaderna är den faktiska förbrukningen det senaste året, men något missvisande då endast lägenhet 2 varit bebodd av två personer. Lägenhet 1 och gårdshuset har varit obebodda men uppvärmda.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med inredd vind samt gårdshus

BYGGNADSÅR

1909

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme Gårdshuset direktverkande el + luft-luft

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ELFÖRBRUKNING

12 381 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Torpargrund

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

Kopplade

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåttak

FASTIGHETSBETECKNING

Marstrand 11

ÖVRIGT

Fjärrvärme installerades 2012. Då det varit direktverkande el tidigare är hela värmesystemet utbytt med nya rördragningar och radiatorer. Det finns två luft-luftvärmepumpar i vardera lägenhet som var ett komplement till tidigare värmesystem men som numera används sommartid till kyla.

Enligt taxeringsinformationen har fastigheten en boyta på 185 kvm med en biyta på 35 kvm. Dessa ytor upplevs inte stämma då det känns större i verkligheten. Angivna ytor i beskrivningen är ungefärlig uppmätt yta av säljaren, det åligger köparen själv att kontrollmäta ytorna för att få korrekt area om man önskar.

Fastigheten är taxerad som småhusenhet.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul då det är ett dödsbo som är säljare.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 836 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 985 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 500 000 kr

Tomt

AREAL

773 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan Fornlämning (1 st)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Karlshamn Centrala Karlshamn

Regeringsgatan 36

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg