MEDCD4ADFDF70FC401F994C6872CCA8395D

Med Kullaberg i sikte!

Klarlagt

Segelstorp, Båstad

Ranarpsvägen 144


Utgångspris: SEK 9,250,000

Ansvarig mäklare

Visningar

9
July | Thursday
Kontakta fastighetsmäklaren på 0768-668077 för bokning!

Med lantliga och vidunderliga vyer, på Bjärehalvöns böljande och rofyllda vidder, ligger denna fantastiska gård med ett boningshus utöver det vanliga. En milsvid panoramautsikt utöver fälten och som sträcker sig hela vägen till Kullaberg som skymtas borta vid horisonten. Följ solens alla lägen och beskåda när hela himlen dansar i skära nyanser i solens bana ner i havet. Betrakta kvällsglittret på distans, lyssna till naturens alla ljud och läten och bara njuta av livets lugna stunder hemmavid. Denna vackra vy kan bli Din utsikt och själsfrände dygnet runt, alla dagar i veckan, året om. Det sägs ju att man blir och formas av det vi har runt omkring oss, tänk då vad omgivningar som dessa kan göra för din kropp och själ. En plats att återskapa lugnet i vardagen och samla kraft för framtida utmaningar tillsammans med dina allra närmaste.

Själva boningshuset är vackert som en dag med sitt ursprung under 30-talets glansdagar med tidstypiskt arkitektur som bevarats på bästa sätt. Insidan kan ses som en nyproduktion där allting är omgjort från grunden där endast skal och stomme är det som bevarats innan återuppbyggandet. En klassisk och vacker inredning med inslag av modernare detaljer som kombineras på ett väldigt smakfullt sätt. Stora sociala ytor, uterum, totalt fyra rymliga sovrum som kan blir fler, tre badrum, en extra toalett och ett källarplan med extra utrymmen såsom träningsrum, tvättstuga, förvaring, klädkammare mm

Dessutom kan meddelas att jordvärmeanläggningen verkligen gör rätt för sig, där nuvarande familj på fem personer endast förbrukar 12.000 kWh/år i el.

Här finns också tre ekonomibyggnader för dig som vill utveckla gården till en hästgård eller annan djurhållning. Eller kanske har du helt andra idéer vad dessa utrymmen ska fylla för funktion för just din familj. 4,5 hektar jordbruksmark, 500 kvm skog och ca 2000 kvm trädgårdstomt. Arrendemöjligheter av intilliggande mark kan diskuteras med markägare.

Ett verkligen unikt tillfälle då fastigheter med ett läge som detta ofta går i arv och sällan kommer ut till försäljning på den öppna marknaden. Ta chansen, detta drömställe kan bli ditt. Onlinebokning till visning via vår hemsida. Tveka in att kontakta fastighetsmäklaren om du har särskilda behov för bokning av visning.

Om området

Lugnt och fridfullt med öppna fält. Gång- och cykelavstånd till ljuvliga Segeltorpsstrand, lite dryga 2 km fr fastigheten. I direkt anslutning till Segeltorpstrand finns Ranarpsstrand och Ängelbäcksstrand. Ljuvlig kustremsa för sol och bad.

Kommunikation

Ca 2,5 km till Förslövs Påga-station. Ca 13 km till Ängelholm/Helsingborgs flygplats.

Närservice

I näromgivningarna finns mycket närodlat i diverse gårdsbutiker. Segelstorp ligger mellan Förslöv och Grevie där butiker och övrig närservice med förskolor och skolor finns. Båstad Montessori grundskola med F-klass till klass 6, ligger 1,2 km bort i Grevie Kyrkby
Barn har rätt till skolbuss till grannbyars skolor. I Förslöv finns F-klass 9

Övrigt

Med gångavstånd finns populära Åkagårdens golfbana med 18-hålsbana, pay&play-bana, trevlig restaurang och numera även Ängelholms stolthet Ostbutiken har öppnat här. I näromgivningarna finns även flertalet andra golfbanor såsom Torekov golfklubb, Båstad golfklubb, Äppelgårdens golfklubb och Bjäre golfklubb.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea183 kvm
Biarea95 kvm
Tomtarea43,124 kvm
Byggår1933
Driftskostnad2,052 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Social Video
Social Video
Klarlagt

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Taxeringsvärde:
(2017) 3 421 000 kr varav:
Åkermark 578 000 kr
Ekonomibyggnad 289 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk 2 168 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk 386 000 kr
Typkod 120

Entréplan

Hall
Via de vackra pardörrarna stiger man in i huset och möts av en härlig rymd där hallen mjukt sammansvetsas med den öppna planlösningen med kök och vardagsrum. Närmast entrén ligger ett golvtegel som vidare återupptas vid vedspisen i köket som skymtas redan vid entrén. Platsbyggd klädavhängning och plats för annan mindre förvaringsmöbel. Ingång till badrum direkt till höger.

Badrum
Ett inbjudande och ljusflödande badrum med fönster i två väderstreck. Tidlös inredning med schackrutigt klinkergolv som kombineras med vita kakelplattor. Badrummet är utrustat med WC, dusch med glasvikväggar och platsbyggd kommod med förvaring och tvättställ.

Kök, matplats och vardagsrum
Ett öppet och socialt entréplan med frikostiga ytor både vad gäller kök med dess arbetsytor likväl matplats och övriga sällskapsytor att mötas till vardags som till fest. Det enstaviga vitpigmenterade ekparkettgolvet sammansvetsar ytorna till en enhet och sätter en lugnt bas till den övriga inredningen.

Köket som löper längs huset längd är uppbyggt med två långa arbetsytor samt med en flyttbar köksö i mitten. Eluttag finns snyggt infällt i golvet så denna yta även kan användas för elektrisk köksutrustning. Köket är utformat i ett lantligt men samtidigt modernt utförande där ena sidan av köket pryds av en köksinredning i grått med många vitrinskåp, vedspis, en platsbyggd gammaldags kryddhylla och vask. I bänknivå finns här en vardagsfrys integrerad i inredningen. Arbetsytan består av en svart granitbänkskiva med extradjup på 80 cm.
På motsatt sida av köket är inredningen istället vit, utrustad med en slittålig diskbänk i rostfritt stål. Här finns ännu en vask där den som sköter köksarbetet belönas genom att vara placerad på första parkett med utsikt över uteplats och gårdsplanen mellan byggnaderna och de öppna vyerna i bakgrunden. På denna sida av köket finns även en fullstor kyl, högskåp med inbyggnadsugn- och mikro samt induktionshäll, fläkt och praktiska sockellådor för extra förvaring.

I slutet av köket lämnas yta åt den naturliga matplatsen. Kanske en av husets bästa platser där den som sätter sig på rätt sida av bordet sent kommer lämna sin plats. Förmodligen behövs heller ingen mat på tallriken då den här utsikten måste ge all näring en kropp möjligen kan behöva. Här kan du verkligen drömma dig bort över fälten med blicken fäst ute i det glittrande havet med Kullaberg som inramning. En vy som säkerligen flertalet konstnärer skulle välja att måla om och om igen. När vädret tillåter öppnar man upp de stora glaspardörrarna och upplever samma härliga utsikt ännu ett steg närmare horisonten. En härlig uteplats med pergola och uterum att nyttja under årets varmare månader.

För den som inte ätit sig mätt på beskåda den inbjudande världen utanför, finns andra enormt vackra platser i detta hus. Vardagsrummet som fortsätter runt hjärtväggen är som gjort för familjen som älskar att umgås. Här finns plats för både soffhäng framför, den inom kort installerade braskaminen och plats för andra möbleringsmöjligheter. Kanske älskar du musik med skrymmande instrument eller ytor för att ta en svängom på dansgolvet. Ett härligt rum att inreda till just din önskeplats. Från vardagsrummet leder trappan till både källarplanet likväl det övre bostadsplanet.

Master bedroom med hemlig trappa
En vacker detalj som förstärker intrycket av den trevliga interiören, är de vackra pardörrarna som avgränsar vardagsrummet mot det stora och enda sovrummet på detta bostadsplan. Ett spännande rum med fönster i två väderstreck och där man låtit placera en "privat" spiraltrappa som leder ner till den inredda källaren där en stor walk-in-closet väntar på dina klädbestyr. Gott om öppna garderober löper på båda sidor av klädkammaren och som ramas in med dubbla byråer. I mitten finns sittplatsen att vila när klädvalen blir för långdragna eller skorna ska snöras och den givna platsen för helkroppsspegeln finns såklart i detta rum.

Precis nedstigen via spiraltrappan finns ett alldeles nyrenoverat badrum med schackrutigt golv, dusch med fast duschvägg i svart industriell still, badkar på tassar och en kommod med dubbla tvättställ. Ett riktigt snyggt badrum med inredningsdetaljer valda med precision.

Vidare in i källaren finns en groventré med många praktiska och genomtänkta vardagslösningar med hängare, hyllor för skor, väggfasta korgar och torkskåp. Klinkerlagda ytor som enhetligt löper vidare genom övriga rum i källaren. Här finns en separat toalett, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Gott om arbetsytor. Ett teknikrum med plats för värmepanna och övrig förvaring. I tvättstugan står även en fullstor frys.

Sist men inte minst finns ett stort och välanvänt träningsrum, så förhoppningsvis sitter träningen i väggarna så nästa ägare fortsätter samma goda anda. Klinkerlagt golv med med en mjukare lös heltäckningsmatta på toppen. Platsbyggd sarg när barnen flyttar träningsredskapen åt sidan och platsen förvandlas till en fullpresterande innebandyplan. För den som inte antar träningsutmaningen kan ju givetvis inreda rummet till ett extra allrum när familjen behöver delas upp på olika våningsplan. Från träningsrummet leder trappan upp till vardagsrummet. Under trappan finns inbyggd förvaringsyta.

Övre plan
Om vi förflyttar oss till det översta våningsplanet så möts vi här av läcker detalj vid trappan med väggfast bokhylla som vetter in mot trappan. En originell och mycket smakfull inredningsdetalj.

Ett mycket stort och luftigt allrum är vad man möts av efter lämnat trappavsatsen. Samma gedigna enstavs ekparkettgolv ligger på detta våningsplan. Takkupa skapar extra rymd och de synliga takbjälkarna gör att i detta rum vill man mysiga ner i soffan och stanna länge. För den som har behov av fler sovrum, går med lättsamhet att inreda ännu ett sovrum och ändå ha rejäla ytor kvar för ett allrum utanför.

I övrigt finns här tre sovrum, alla med kvadratmeter som utan problem sväljer en dubbelsängsmöblering. I alla sovrum finns platsbyggda garderobsskåp med skjutdörrar och där måtten anpassats för att en normallång säng får plats i nischen som blir kvar vid snedtaket.
Det ljuvliga prinsessrummet har precis vad en riktig prinsessa behöver -nämligen det lilla extra. Så här finns inte bara någon kvadratmeter extra utan också en klädkammare där de glittriga klänningarna kan hängas på rad och "klackeskorna" radas på led. Dessutom med den vidunderliga utsikten ut över fälten och havet på andra sidan av fönsterglasen.

Mitt emellan samtliga sovrum, belägen vid takkupan mot infarten, finns ännu ett rymligt badrum. Badrummet är utrustat med WC, kommod med dubbla tvättställ, badkar, dusch och även en given plats där morgonbestyret i form av smink- och hårföning kan utföras.

Allmän info:
Hela entréplanet ligger vattenburen golvvärme så även i källarplanet. På det övre planet finns vattenburna radiatorer.
Antal rum
7 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
183 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
95 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1933
Uppvärmning
Jordvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/10/2020
Energiklass
A
Energiprestanda
22 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare, se mer info under utförda renoveringar
Grundmur
Gråsten, se mer info under utförda renoveringar
Stomme
Dubbel tegel m luftspalt, invändig träregelstomme
fasad
Tegel
Fönster
3-glas isolerglas
Bjälklag
Trä
Tak
Listtäckt papptak
Utv. plåtarbete
Rheinzink
Fastighetsbeteckning
Segelstorp 3:10
Övrigt
Utförda renoveringar:
Bostadsbyggnaden är grundligt renoverad från topp till tå och kan ur många avseenden ses som en nyproduktion. Huset har rivits ner till grunden där endast stomme och bjälklag har bevarats. Även den västliga fasaden är uppmurad på nytt för att anpassas efter de stora fönster och altandörrar som sattes på plats. Bostadsbyggnaden har varit under renovering och förändring mellan 2010-2013 där man stod klar för inflytt under 2013.
Renoveringarna är utförda mellan 2010-2019. Nedan punktas de stora åtgärder som utförts i bostadsbyggnaden.

-Ny el i hela huset
-Ny VVS i hela huset
-Omdränerad grund som tilläggsisolerats med platonmatta och cellplast. -2011
-Utgrävd källare med isolerad betongplatta (2x100) med vattenburen golvvärme -2011
-Tilläggsisolerade väggar entréplan samt övre plan 70+45 lambda 33. -2011
-Lösullsisolering i yttertak -2011
-Samtliga innerväggar i källaren är nya med leca
-Samtliga innerväggar på entréplanet och övre planet är nya och i trä
-Nytt listtäckt papptak, två nybyggda takkupor -2011
-Nya 3-glas isolerfönster, fasta samt H-fönster (Outline tidigare Allmogefönster)
-Installerat jordvärmeslingor med tillhörande panna -2011
-Bevattningssystem av trädgård (sk golfbanebevattning)
-Samtliga ytskikt såsom golv, färg, tapet mm
-Nytt kök inkl vitvaror
-Tre badrum, badrummet i källaren slutfört 2020
-Kamin, ännu ej inkopplad
-Uterum och pergola. Uterummet är isolerat med cellplast med luftspalt, glasull i vägg.
Övriga byggnader
Ekonomibyggnader:
Loge ca 120 kvm
Fd stall 190 kvm med höloft ovan stall ca 140 kvm

Äldre byggnad längs med vägen innehållande verkstad, källare, loft traktorgarage, hönshus, vanligt garage samt en lägenhet/undantag. Till denna byggnad finns förberett för el, vatten och avlopp, ej inkopplat till fullo. Yttermått ca 21,2x7,2 med med mer eller mindre två plan. (Lite kuriosa: Ett "undantag" är vad man förr skulle kunna se som en pensionsliknande förmån som var vanligt när bonden/fastighetsägaren blev till åren och efterlämnade gården till sin arvtagare. Ofta byggde man då en bostad på ägorna där bonden fritt kunde bo.)

Samtliga byggnader utöver bostadsbyggnaden säljes med sk friskrivningsklausul. En friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende "dolda fel". Köparen får således efter köpet inte göra gällande några påföljder gentemot säljaren på grund av fel i byggnaderna utöver bostadsbyggnaden. Vad gäller bostadsbyggnaden har säljaren tecknat en "doldafel-försäkring" med tillhörande besiktningsdokument för köparen att tillgå innan köpet.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 24,629 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 17,178
VA
SEK 4,500
Renhållning
SEK 2,151
Väg, samf
SEK 200
Sotning
SEK 600
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Nuvarande ägare har försäkring via Länsförsäkringar och betalar 12000 kr/år.

Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr/ år. Tekniskt fel gällande uppgiften nedan om att fastighetsavgiften/skatten är 2 895 kr/år.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 2,895 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 386,000
Taxeringskod
120
Summa pantbrev
SEK 4,418,000
Tomt
Areal
43124 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Mark:
4,5 hektar jordbruksmark, ca 500 kvm skog, ca 2000 kvm trädgårdstomt. Finns inget arrendeavtal på marken, dock finns i dagsläget en muntlig överenskommelse med grannen som har en sådd som ska skördas denna säsong.

I den närmaste trädgården finns mycket planterat. Diverse fruktträd såsom äpple, päron, plommon och faktiskt ett persikoträd som ger mycket god frukt. Det finns också rabarber, vinbär, blåbärsbuskar mm. I trädgården finns förberett på flertalet ställen för belysning där tomrör med draglina väntar på nästa ägare att slutföra denna tanke.
Trädgården har ett självbevattningssystem så som på golfbanor via den egna brunnen. Systemet heter Rain Bird.

Här finns också lekytor för barnen med lekstuga och sandlåda.

I trädgården bor "Filippa" familjens högre hand och gräsklippare av märket Husqvarna Automover 450x som också ingår i köpet av fastigheten.
Uteplats
Stor plattsatt uteplats i anslutning entrén. En skyddad plats där solstolarna har sin givna plats och brukar kunna nyttjas tidigt på säsongen tack vare den vindskyddade yta detta är. Utekök längs spaljéplanket med vattenkran och vask. På utsidan av spaljén växer en färgstark vildvin, och längs staket mot infarten finns en mäktig vinranka. I de platssvetsade odlingslådorna i Cortenstål växer diverse örter, grönsaker, jordgubbar och övriga vackra ting. Dessa lådor har ett självbevattningssystem via den egna brunnen. Bevattningssystemet heter Rain Bird.

Mot baksidan finns en större yta med matplats vid pergola. Närmast glasdörrarna ligger ett bambu/vasstak vilket ger ett skönt och lagom genomsläpp av solen både vad gäller ljus och värme.
Planbestämmelser
Fråga Väckt Om Förordnande Fråga Väckt Om Förordnande Landskapsbildsskydd Fornlämning (1 st)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp, brunn på fastigheten som maler samt pumpar vidare till den kommunala avloppsledningen.
Egen brunn för bevattning av trädgård. Samtliga stuprör med dagvatten är nedgrävda och ansluter till en underjordisk bäck som går under vägen, brunnslock finns vid den lilla vägen ned förbi fastigheten.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Båstad Segelstorp GA:2, Samfällighet: Båstad Ängelsbäck S:1, Samfällighet: Båstad Ängelsbäck S:5. Vägförening med kostnad 200kr/år. Finns allmänning nere vid havet som ägs av "byn", samfällighet.
Förmån: Avtalsservitut: Va-Ledning, 1278IM-12/21817.1 Avloppsledning går över grannens mark.
Förmån: Officialservitut Sand Och Tång, 11-GRE-940.1 Ger tillstånd att få hämta sand och snäckskal på stranden för grödor och höns.
Last: Officialservitut Väg I Samf Vägmark O Vattenledn, 11-GRE-348.1

Liten privat väg går runt fastigheten, den delas med grannen. Ytterligare en granne har servitut att köra på vägen.
Fastigheten har mantal i Bygemenskapen, endast 4 st fastigheter, årligt byamöte och ger tillstånd att få köra och nyttja vägarna längs stranden som annars har körförbud.

Karta

Segelstorp Båstad

Ranarpsvägen 144

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg